Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
já osobně nedám dopustit na úplně obyčejné třmeny s gumičkou. Po pádu stačí koupit novou gumičku, případně poutko za pár korun a jede se dál. Mám je už pár let a fungují pořád dobře. Měnila jsem dvakrát podložku a samozřejmě po každém prasknutí gumičky, případně i poutko. Ze začátku mi gumičky praskaly dost často i sami od sebe, ale stačilo je po každé jízdě prostě sundat a nechat nenapnuté. Samozřejmě jsem věděla, že se tak mají nechávat, ale byla jsem líná, i když je to doslova deset vteřin práce Od té doby co je po jízdě sundám už praskají podstatně méně a prakticky jen při pádu. Občas nějaká rupne když štrejchnu o strom, ale to není moc často. Známá je má také a gumičky mění podstatně častěji, protože má doslova talent narážet do všeho, o co by je šlo zničit.
Jezdila jsem nějaký čas i s Freejumpy, ale za mě fakt ne. Oproti gumičkovým jsou výrazně širší a osobně mi byly hodně nepohodlné, mnohem víc mi sedí třmeny úzké. Říkala jsem si, že si zvyknu, ale nějak nebyla příležitost. Spadla jsem s nimi dvakrát a u obou pádů se mi podařilo to bezpečnostní rameno zlomit. Když jsem koupila třetí, tak si je někdo přivlastnil a jednoduše zmizely . Nejsou zrovna levné, takže jsem se hned vrátila ke gumičkám a toto už nikdy. Dcera je má naproti tomu už pár let a po mnoha pádech jí drží, takže to spíš bude mou nešikovností.
Teď mám od Ježíška Acavallo, ty jsem měla od Vánoc dvakrát. Zatím k nim nemám moc co říct. Jsou mi také dost nepohodlné, protože jsou širší, ale dá se to vydržet a jsou mi teda daleko pohodlnější jak Freejumpy. Rameno se po vyklopení vrátí zpět, tak doufám, že je hned nezničím a zvyknu si na ně.
Zrovna třmeny jsou ale šíleně individuální záležitost. Co jednomu perfektně sedí, druhý naprosto nesnáší. Já třeba nadávám na širokou plochu třmenů, ale spoustě lidí to vyhovuje daleko víc. Tak zkoušej a uvidíš, co ti sedne. Pokud je vás ve stáji víc, tak se optej a nějaké třmeny si vyzkoušej.
https://ophena.com/collections/featured-products/products/ophena-s
Mňa teraz zaujali magnetické strmene. Tu noha naozaj nikde nezostane.
Má to ale dve nevýhody. Tá prvá je cena- cez 300 ojro a druhá je tá, že tá je tam magnetická vložka do topánky, takže mňa by otravovalo furt na to myslieť, že mám mať vložený magnet v topánke.
Jednoznačně Acavallo Arena Alupro - široká nášlapná plocha, výklopné rameno, perfektní funčnost po hodně dlouhou dobu. K tomu vzhledem k přínosům i přijatelná cena.
Jezdím v nich drezury i vytrvalost a nedám na ně dopustit.
Gumičkové třmeny jsou klasika, ale mají dost úzkou nášlapnou plochu, nejsou moc dobře vyvážené a po nějaké době ježdění mě z nich začnou bolet klouby kotníku a kolene. Dá se v nich jezdit i bez té gumičky, ale to už musíte mít klidnou holeň.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky mám Acavallo Arena, za mě 100%, ale je pravda, že jsem v nich nikdy nespadla, tak z vlastní zkušenosti tu bezpečnostní funkci potvrdit nemůžu.