Uživatel s deaktivovaným účtem

N543
napsal(a):
Ahoj, jsem začátečník a jezdila jsem ve staji kde me ucili pobizet sedem a ted jsem prešla do druhé, kde říkají že to tomu koni škodí tak nevím. Jaky na to mate nazor? Dekuji za odpovedi.
Otázka, jak přesně vás to učili předtím a co po vás chtějí teď. Pomůcky sedem existují a používají se, ale po internetu nevysvětlíme. Chtělo by to vidět naživo, aspoň na videu.
Pomůcky sedem samozřejmě existují.
Co se týče výuky ježdění, někde po vás už v začátku chtějí veškeré pomůcky, někde se v začátku zaměřují jen na výuku klidného sedu a ruky, a další pomůcky zařadí později.
Záleží taky na tom, jaké koně má který cvičitel k dispozici, pokud mají dobře přiježděného koně, který není primárně určen na výuku začátečníků, je možné vyučovat rovnou i pomůcky sedem.
Naopak pokud je k dispozici provozák "profesor", určený jen pro začátečníky, tak je mnohem lepší, když není tolik přiježděný - kdyby citlivě reagoval na změny těžiště a sedu jezdce, tak se zblázní, protože začátečníci ještě neudrží správně rovnováhu. Proto se musí takový kůň velmi brzy naučit spoustu věcí ignorovat. K výuce pokročilejších jezdců se pak používají jiní, přiježděnější koně, a do výuky se zapojí třeba i ony pomůcky sedem.