Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VeselaKopa

31.12.2020 15:41
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196

Zdravím,
prosím, máte někdo zkušenosti s bolením zad v oblasti bederní páteře po jízdě na koni? Po posledních dvou vyjížďkách jsem v oblasti beder jak zlomená... Přičítám to tomu, že jsem jela moc křečovitě? Máte někdo tip, jak to napravit?
Děkuji.

31.12.2020 16:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jiná délka třmenů?

31.12.2020 16:40
Arbora

XXX.XXX.232.61

Malasom, z jednej konkrétnej kobyly, dlhé krokovky boli pre mňa peklo, to som chodila radšej pešo. Pomohlo, keď som ju prestala jazdiť. 😅

Ale celkom fajn bol aj fyzioterapeut, ale taký ozajstný, žiadny chiro, ani nič podobné. 🙂

2.1.2021 00:49
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Mne bolí záda na nepohodlných koních, nebo na křivých.

2.1.2021 09:18
evcusik

XXX.XXX.145.236

Mam špatný postoj - v dětství to nikdo neřešil, teď vyziram důsledky, které se nejvíc soustřeďují v kříži (SI skloubení).

Cvičím, SM stabilizací od Dr Smíška. Rok jsem co 14dni, pak měsíc chodila za fyzio na kontroly, aby ho cvičila dobře doma+ velké blokády mi uvolňovala jemnými manipulacemi (umí a používá víc technik, včetně krania). Po roce jsem konečně nebolavy člověk. I když se "upenlive" při ježdění snažím a vytvářím přesně vhodný podmínky, abych si zatuhla :D ale tělo si už s tím poradí. (Cvičím stále, min 4*týdne)

Takže mě doporučení: dobrý fyzio - zjistí jak na to jste s postojem/chůzí - může navrhnout cviky na vylepšení. Jemnými technikami může pomoci uvolnit blokády - ale je otázka jestli jsou vzniklé rychle ( = ty se také odstraňují rychle a dobre) nebo vycházejí z udržování špatného stereotypu ( = tam je to na dýl).

2.1.2021 17:00
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A jinak teda dodám, že kdyby to střílelo do nohou, tak bych zašla na neurologii, abyste neměla problém třeba s plotýnkou.

2.1.2021 17:50
deauville

XXX.XXX.46.69

U mě teda záleží taky hodně na sedle... Jsou sedla, která mi způsobují bolesti v kříži už během vyjížďky.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2021 13:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.200

Mě bolí taky ale jen , když mám tak 4 koně denně . Pomáhá mi cvičení . Jinak to může být příčina i špatného sedla . Já mám sedlo dobré , takže tím to není ....... ale jinak by to u vás mohl být i sedlo .
Pokud je tedy špatné.

3.1.2021 13:52
evcusik

XXX.XXX.145.236

Může klidně způsobit ztuhnutí i sedlo, které neodpovídá jezdci velikostně

3.1.2021 20:59
www.facebook.com/search/top/?q=Bohuliby%20A1%2F1&epa=SEARCH_BOX

XXX.XXX.103.213

Dobrý den,

musíte dávat velký pozor na Vaše sezení na koni, mít podsazenou pánev, ramena vzádu a paty dole. Potom Vám naopak kůň záda zlepší.

super je i cvičení na velkém míči.

Jsem instruktorka a cvičitelka, můžete zavolat 608 953 722

4.1.2021 13:10
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

A to začalo zčista jasna na obvyklém koni nasedlaným stejně jako vždy? Nevzala jste si na ježdění něco nového od Ježíška?
Jestli bylo vše po staru, napadá mě:
Vánoční úklid
Vánoční lenošení
Zima, nastydlá záda
Dotaz má recht, bacha na plotny vyhřezlé
A nakonec. Bolavá záda koně. Mohlo ho ofouknout, blbé šlápnutí, uklouznutí ve výběhu. Manžel s kobylou si bolavá záda umí předat obousměrně. Když pak na ní vlezu já, bolí mě celý člověk. Kobylu jen lehce zahřeju, promasíruju, schovám pod deku a já si vemu ibuprofen😉. Protože vím, z čeho to mám.
Jak jste na tom teď? Už by to mělo být ok. Jinak vyražte po doktorech.

VeselaKopa

4.1.2021 18:20
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196

Zdravím všechny a děkuji za typy. Určitě to není ničím novým (sedlo, vybavení, kůň,...). Zřejmě kombinace zimy a křečovitého sedu..? Zkoušela jsem cvičení MUDr Smíška, trochu zabírá... Každopádně, na tento týden naplánuji práci ze země a jízdu v sedle vynechám...Uvidím, jestli to pomůže...

4.1.2021 18:26
kallisto

XXX.XXX.135.32

Nemrznou vam ted v sedle nohy? Člověk pak zatuhne jako prase a bolest je tu hned. Chce to berana na posedli a nohy v teple.

4.1.2021 19:05
evcusik

XXX.XXX.145.236

Ja si pořídila jezdeckou sukni ...je to úžasný mít zadek a stehna v teple :D

VeselaKopa

5.1.2021 18:40
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196

evcusik napsal(a):
Ja si pořídila jezdeckou sukni ...je to úžasný mít zadek a stehna v teple :D

Jezdecká sukně do normálního sedla? Prosím, můžete mi to nějak blíž popsat nebo nafotit? Vůbec si to neumím představit...??? 🤔 Ale mohl by to být dobrý nápad... 😊 Děkuji

5.1.2021 20:40
evcusik

XXX.XXX.145.236

VeselaKopa napsal(a):
Jezdecká sukně do normálního sedla? Prosím, můžete mi to nějak blíž popsat nebo nafotit? Vůbec si to neumím představit...??? 🤔 Ale mohl by to být dobrý nápad... 😊 Děkuji

https://www.aurashop.cz/anglie/pro-jezdce/bundy-jezdecke-plastenky/damske-bundy/kabaty/jezdecka-nepromokava-sukne-horze-camo-luminox-600d-24886.html

V pase guma, 2* rozparky až na horu = volnost pohybu, obě části se překrývají. Přední část lze fixovat gumičkou na nohy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík