Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mashaaa

2.1.2021 09:21
mashaaa

XXX.XXX.115.222

Dobrý den,

nevím, zdali mi na tento trochu divný dotaz někdo odpoví, ale chtěla bych složit amatérskou licenci a jezdit dostihy. Zkušenosti s koňmi mám, jezdím už dlouho. Je mi 15 let a vážím 49 kg. Četla jsem, že ke složení licence je vhodné splnit týdenní praxi někde u dostiháků. Nevíte kde by mi vyšli vstříc? Co všechno bude nutné při skládání licence a jak bude vypadat praktická část zkoušek? Věřím, že někdo tady má jisté zkušenosti. :)

Přeji krásný den.

2.1.2021 11:19
lenacia

XXX.XXX.173.31

Najděte si nejbližší dostihové stáje a jděte se tam zeptat. Pracovní jezdce uvítají. I když nevím zda i ve věku 15 let....
Ti vám pak i nejlépe řeknou, zda to má smysl udělat si licenci a co je potřeba, ale to rozhodně nečekejte po jednom týdnu u nich.

2.1.2021 17:23
Arbora

XXX.XXX.232.61

Amatérsku licenciu musí podpísať tréner s platnou licenciou, iný spôsob nie je možný. Takže potrebujete niekoho, kto sa za vás zaručí. Ako píše lenacia, nájdite niekoho v okoli u koho sa naučíte jazdiť, pretože je naozaj rozdiel jazdiť bežného teplokrvníka a plňasa v tréningu. Ani v dostihu sa nezvezeiete iba tak, lebo máte licenciu.

Jezdec amatér
§143Licence jezdce amatéra může být udělena nebo obnovena žadateli, který splňuje tyto předpokla- dy:
a) nikdy nejezdil dostihy za mzdu nebo odměnu,
b) dovršil v době podání žádosti 15. rok života,
c) uzavřel úrazové a životní pojištění,
d) složil předepsané zkoušky,
e) v předchozím kalendářním roce byl držitelem licence
jezdce amatéra a startoval minimálně ve třech dosti- zích; nemá-li potřebný počet startů, musí absolvovat týdenní praktickou stáž u trenéra z povolání uvede- ného v seznamu osob vybraných k tomuto účelu ne- bo získat jeho písemné doporučení (Seznam vybraných trenérů z povolání schvaluje Jockey Club ČR a každoročně uveřejňuje ve Věstníku ČT),
f) při první životní žádosti o vydání licence jezdce ama- téra musí absolvovat týdenní praktickou jezdeckou průpravu ukončenou teoretickou a praktickou zkouškou před komisí jmenovanou Jockey Clubem ČR,
g) jezdec amatér, který měl v minulosti vydánu licenci jezdce amatéra, avšak ne v loňském roce, musí v každém případě složit teoretickou zkoušku před komisí jmenovanou Jockey Clubem ČR, o nutnosti složení praktické zkoušky rozhodne zkušební komi- se.
Licence jezdce amatéra opravňuje držitele ke startu
ve všech dostizích vypsaných pro jezdce amatéry, dále v dostizích III. a nižší kategorie pro tříleté a starší koně do výše ceny stanovené každoročně před začátkem dostihové sezóny Jockey Clubem ČR a ve všech pře- kážkových dostizích, přičemž Jockey Club ČR může účast jezdců amatérů v překážkových dostizích zvlášt- ním předpisem omezit nebo podmínit.
Jezdec amatér, který dosáhl v rovinových dostizích 30 vítězství, se může zúčastnit všech dostihů vypsaných podle tohoto Dostihového řádu s výjimkou dostihů vy- hrazených pro jezdce žáky a dostihů kategorií G, L a NL.
Jezdec amatér má nárok na hrazení cestovních ná- kladů spojených s ježděním dostihových koní. Tento nárok mu vzniká vůči majiteli dostihového koně. Rovněž je jezdci amatérovi povoleno převzít čestné ceny, pokud jsou součástí propozic dostihu.
Pokud se dostihu účastní dostihový kůň, na němž má určitý jezdec amatér byť jen částečný vlastnický nebo nájemní podíl, nesmí tento jet jiného koně.

2.1.2021 18:43
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Souhlasím s lenaciou. Pracovní jezdci jsou potřeba pořád. A věk problém není, tedy rozhodně ne ve všech stájích. Kamarádka takto chodí do jedné dostihovky už od 14 let. Naopak si jí pochvalují, že je hodně lehká a mohou jí dát na nejdrobnější koně hned po obsednutí.

Martaasek

2.1.2021 19:36
Martaasek

XXX.XXX.20.223

Dobrý den,
myslímže pokud na to budete mít talent a píli,mohla bych vám pomoct.
Kontaktujte mě na tel.728284000

S pozdtavem M.R.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2021 15:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martaasek napsal(a):
Dobrý den,
myslímže pokud na to budete mít talent a píli,mohla bych vám pomoct.
Kontaktujte mě na tel.728284000

S pozdtavem M.R.

Ach, mít tak já takovou nabídku před 20 lety!

Rozhodně slečně doporučuji využít nabízené možnosti, v takové stáji a pod takovým vedením se nesveze každý!

4.1.2021 16:40
šedá myš

XXX.XXX.141.19

Přesně to mě napadlo :-) Super nabídka, mít tak o 20 let a o pár kilo méně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík