xxx1595xxx

XXX.XXX.209.146
Ahoj jsem (asi) začátečník a v budoucnu cca tak za 4 roky bych chtěla mít vlastního koníka.
Jezdím už tak od 6ti let . V mojí rodině máme 2 koně , ted už bohužel nemám možnost na nich jezdit protože koníky mají v pronájmu 2 holčiny se kterými si já moc nerozumím ,a moje mamka si nepřeje abych na nich jezdila protože(na svůj věk) nejsou vhodný pro dítě či začátečníka . Na těch dvou koních jsem se sama naučila sedlat, krok a klus . Jen se chci zeptat zda je možné jestli mě nekdo doučí jezdit na koni , ráda bych se učila na těch našich , ale jsou mojí nevlastní tety a ani je nedokáže aspon trouchu přijezdit . (Podle mě to je z lenosti jak ji znám )
Chtěla bych se poradit spíš od někoho kdo si tím prošel ,nebo někým, kdo s tím má prostě zkušenosti .
Předem děkuji za odpovědi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jasně, že vás někdo doučí. Instruktor v jezdeckém oddíle :-) Začínala tak drtivá většina lidí u koní :-) Druhá možnost je u vzácného soukromníka, který nejen zapůjčí svého přiježděného koně, ale ještě bude ochoten dávat lekce, a to ještě samo o sobě nestačí k tomu, aby byla výuka kvalitní a bezpečná. Navíc to bude dražší (zpravidla) než oddíl.
Pokud ti vaši koně nejsou vhodní pro začátečníky, tak zřejmě nebudou ani vhodní na výuku ježdění. Ale samozřejmě je i možnost, aby dojížděl instruktor za vámi. Pak už to bývá ovšem výrazně dražší, než jezdit někde na školních koních. Pokud potřebují ti koně přijezdit, začátečník na ně v každém případě nepatří. A pokud si to vaše maminka nepřeje, má rozum.