Janča2004

XXX.XXX.114.46
Měla jsem u kamarádky koně a dávala jí 800,-Kč měsíčně, což si myslim, že je tak přiměřený. Ale bohužel musela skončit. Tak jsem se ptala u nás co mají kousek také koně a chtějí po mě 3500Kč, ale pozor, každý měsíc! Tak jsem mu řekla, že je zloděj, že se okrádat nenechám! Přijde vám to normální???Přemýšlim, jestli na něho nemam poslat nějakou kontrolu,zloděje jednoho. Táta říkal, že za jeho mladejch let,dával 50Kč, chápu, že je ted všechno dražší,ale tohle....Taky jste se někdy setkali s takovouhle částkou?
Janičko prober se V dnešní době se ustájení pohybuje od 3000,- výše dle vybavenosti stáje,zda jde o venkovní či boxové ustájení,zda máš halu,kruhovku,pastviny,sedlovnu,solárko a spoustu dalšího....Ono to něco stojí víš ty koně..v našem okrese se ceny pohybují od 4000,- do těch 9000,-...
Janča2004
napsal(a):
Měla jsem u kamarádky koně a dávala jí 800,-Kč měsíčně, což si myslim, že je tak přiměřený. Ale bohužel musela skončit. Tak jsem se ptala u nás co mají kousek také koně a chtějí po mě 3500Kč, ale pozor, každý měsíc! Tak jsem mu řekla, že je zloděj, že se okrádat nenechám! Přijde vám to normální???Přemýšlim, jestli na něho nemam poslat nějakou kontrolu,zloděje jednoho. Táta říkal, že za jeho mladejch let,dával 50Kč, chápu, že je ted všechno dražší,ale tohle....Taky jste se někdy setkali s takovouhle částkou?
Tak si pořiďte stáj, a ustajujte tam za 800 Kč měsíčně koně cizím - nebudete tak podporovat žádné " zloděje", a lidi vás budou zbožňovat👍
Janča2004
napsal(a):
🤣🤣🤣
Janča2004
napsal(a):
Není Apríla, aby si si dělala švandu, takže to asi myslíš vážně.
Jen balík sena, a to tvůj kůň zajisté sežere víc, než jeden, stojí od 700,- víš. Kde je přivezení toho sena, kde je odvoz hnoje. Pak taky voda, elektřina. Toto někdo dělá a platí. Nepředpokládám, že si tohle vše děláš sama a sama kupuješ.
Jak ty říkáš, že je někdo zloděj, tak ten člověk může říci, že tě nebude sponzorovat a dělat ti za pětikilo služku.
Dej si koně na zahradu a zkus si ho ošéfovat sama. Budeš čučet na drát, co to všechno stojí.
Vážně jsem se zasmála.
Těch 50 Kčs dával tvůj otec příspěvek někde v oddíle, aby mohl jezdit. Ne za ustájení koně. To možná za první republiky, kdy měla koruna ještě nějakou cenu.
Janča2004

XXX.XXX.114.46
Nejsem hloupá a dovedu si to spočítat,kun sežere cca 5-6 baíku sena, to je zhruba 2500-3000Kč ročně a pak se pase zadarmo. 12x800 je 9600Kč, takže ji ještě hodně pězez zbylo! takže 3500 je fakt masakr. A jěště bych mohla v té nové staji je taky něco naučit, třeba jim zlepšít jezdecké dovednosti, zadarmo. Protože v tom si myslim, že jsem opravdu dobrá a málokdo se mě muže rovnat, alespoň tady v okolí. A taky bych jim poradila, co mužou ve stáji vylepšit, na to jsem dost všímavá. Tak maj smůlu...
Janča2004
napsal(a):
Nejsem hloupá a dovedu si to spočítat,kun sežere cca 5-6 baíku sena, to je zhruba 2500-3000Kč ročně a pak se pase zadarmo. 12x800 je 9600Kč, takže ji ještě hodně pězez zbylo! takže 3500 je fakt masakr. A jěště bych mohla v té nové staji je taky něco naučit, třeba jim zlepšít jezdecké dovednosti, zadarmo. Protože v tom si myslim, že jsem opravdu dobrá a málokdo se mě muže rovnat, alespoň tady v okolí. A taky bych jim poradila, co mužou ve stáji vylepšit, na to jsem dost všímavá. Tak maj smůlu...
Chudáci, dobře jim tak!
Tím spíš bych si na vašem místě zařídila svoji stáj, a živila se ustajováním, a trénováním koní - máte všechny předpoklady prosadit se! 👍
Uživatel s deaktivovaným účtem

master troll
Janča2004
napsal(a):
Když jsi taková hlavička, měla by si vědět, že se pastvina musí udržovat, aby na ní rostla tráva a ne plevel. Takže žádné žraní zadarmo.
A opakuji balík už nestojí 500,- , pokud to není nějaký chudáček. A 6 balíků za zimu? No to bude kůň kost a kůže.
To bude stejně, protože jezdecký kůň by měl mít nejen seno a trávu, ale i příkrm, a ten taky stojí peníze. Plus sůl a vitamíny. To platí kdo? Navíc třeba kovář. Držíš si nohy u strouhání či kutí nebo to má dělat ustajovatel zadarmo? Taktéž jeho čas, když přijede veterinář očkovat. Jeho sedlovna a šatna a záchod. Proč by to měl někomu půjčovat zadarmo. I ten hajzlpapír něco stojí.
A že bys zrovna ty, která nezná ani základy k držení koně, uměla něco, co druzí neumí, tak to mě vážně rozesmálo.
Ten, kdo si tě pustí do stáje, bude svého činu litovat, kudy bude chodit. A ne, že tvou přítomností získá. Fakt se nedokážu přestat smát.
Limeta

XXX.XXX.32.79
🤣🤣🤣🤣Tohle je vtip, nebo troll, vůbec bude lepší, na tohle nereagovat. A tobě "zadavatrlko", doporučuji si koně vzít domu a postarat se sama, on tě přejde humor. Pokud vůbec nějakého máš, jelikož takovýto dotaz fakt nemůže nikdo normální myslet vážně, spíše je to provokace 🤣🤣
Janča2004
napsal(a):
🤣🤣🤣🤣🤷🥴
Janča2004
napsal(a):
holka nechceš jít k nám? určitě bys nám poradila kde sehnat balík za 100 :D jak říct koni at nehubne když nebude žrát a určitě si kopyta děláš sama.. očkuješ a odčervuješ kdy, jak často a hlavně zadarmo?
Nevím no... též mám možnost mít koně ustájeného jen za to kolik sežere sena ale s tím že to je 24/7 že si tam zajedu a vše podělám :)
A ano, mám v nájmu 2 koně a upřímně když budu počítat tvých 800 za měsíc ( ročně tedy 9800kč) tak se nedopočtám :D budu počítat na 1 koně
2x ročně odčervení 1tis, 1x ročně očkování tušim další 1tis, seno když budu počítat a přeženu to aby kůn nehubnul( krmíme senem od cca října do cca dubna/května) to je cca 8 měsíců měsíčně 14-16 balíků s tím že za 1 balík dám cca 500( seno své jen se platí posekání a balíkování) jsem na 7000-8000, koně přikrmuju a ročně mi kůn sežere určitě takových 100-150kg granulí/musli( 25kg kupuju za cca 250kč/granule cca 350/musli ( dám to půl na půl) cca 2tis za příkrmy, sůl, vitamíny minerály plácnu 1500-2tis ročně :D kovář 2x ročně díky samoúdržbě kopyt 1tis i s cestou, moje náklady na cestu, moje práce a volný čas s prací s koněm a kolem koní, udržování ohrad, udržování kruhovky a podobné důležité věci jsou k nezaplacení :D sumasumárum budu mít roční náklady na 1 koně 15tis :D nepočítám úrazy, koupě vybavení a tak :)
Když jsi takový chytrá počítala jsi to takhle nebo tvůj koník k životu potřebue jen kapku rosy a sluneční záření?

Janča2004
napsal(a):
Naprosto normální. Spíše spodní hranice. Jestli se teda neděláte srandu.

sisi58
napsal(a):
Není Apríla, aby si si dělala švandu, takže to asi myslíš vážně.
Jen balík sena, a to tvůj kůň zajisté sežere víc, než jeden, stojí od 700,- víš. Kde je přivezení toho sena, kde je odvoz hnoje. Pak taky voda, elektřina. Toto někdo dělá a platí. Nepředpokládám, že si tohle vše děláš sama a sama kupuješ.
Jak ty říkáš, že je někdo zloděj, tak ten člověk může říci, že tě nebude sponzorovat a dělat ti za pětikilo služku.
Dej si koně na zahradu a zkus si ho ošéfovat sama. Budeš čučet na drát, co to všechno stojí.
Vážně jsem se zasmála.
Těch 50 Kčs dával tvůj otec příspěvek někde v oddíle, aby mohl jezdit. Ne za ustájení koně. To možná za první republiky, kdy měla koruna ještě nějakou cenu.
To já platila 60 Kčs za měsíc! V 80. letech.

Janča2004
napsal(a):
To teda maj...
Janča2004
napsal(a):
Ne ,vám se skutečně nemůže nikdo rovnat
5-6 balíků sena ,jako za rok? Chudák,na vyhlazovací dietě.
Pást se zadarmo ?
Ony pozemky a navíc ještě zatravněné a ohrazené ,jsou někde zadarmo?
Všímavá tedy fakt nejste

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ale za členství v jezďáku😉
Však jo. Reagovala jsem na sisi58. A nebylo to JZD, ale OKR.
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196
A vybavení ustájení? Jízdárna / hala / výběhy, zázemí pro jezdce, cajky, ...???
I když bude zázemí skromné, 900 je totální sci-fi. (V okolí Prahy je sci-fi i slušné ustájení za těch 3,500) 😥

koně
napsal(a):
Ne ,vám se skutečně nemůže nikdo rovnat
5-6 balíků sena ,jako za rok? Chudák,na vyhlazovací dietě.
Pást se zadarmo ?
Ony pozemky a navíc ještě zatravněné a ohrazené ,jsou někde zadarmo?
Všímavá tedy fakt nejste
To fakt musí být troll.

koně
napsal(a):
Já 75,- za hodinu výcviku týdně
Tolik jsem platila po revoluci.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak já asi dělala něco špatně, protože jsem 4000 Kč/měs. za ustájení platila už v roce 1992😳
Se nám zmotaly ceny za ježdění a za ustájení.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jezďák = jezdecký oddíl, ne JZD😉
Áha. Tenhle pojem jsem nikdy neslyšela.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Tak já asi dělala něco špatně, protože jsem 4000 Kč/měs. za ustájení platila už v roce 1992😳
Píšu hodinu výcviku týdně
Samozřejmě v oddíle,jezdeckém.Pod TJ organizovaném
V roce 85 snad ani komerční ustájení nebývalo ?
Kromě koní z hřebčínů státních,nebo statků státních ,nebo lesů státních ,jo a světských poníků ,snad koně nebyli.
Nebo jen soukromí,jako u každého jeho vlastní ,na jeho dvoře a pozemku.A to naprosté minimum.
Jo a za ustájení vlastního koně jsem dávala 3.500,- v roce 99
Zkuste si přečíst tohle https://www.equichannel.cz/mit-ci-nemit-kone-doma
tohle https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/8852/vlastni-kun-dil-11-chci-mit-kone-doma/
nebo třeba tuhle diskusi https://www.ifauna.cz/kone/nemodforum/r/detail/1197159/kolik-stoji-rocne-kun-ustajeny-doma
A nezapomente k tomu jeste připočítat čas a péči o koně, kterého máte ustájeného. Pak se vám možná rozsvítí a pokud ne, tak si založte pastvinu a provozujte ustájení za 800kč, jsem zvědavá, za jak dlouho skončíte. Pak to sem můžete napsat
Ahoj, kamosova přítelkyně soli 7000. Pardubicko.
Mám koníka doma pár měsíců (můj dětský sen plus děti už 3 roky naléhaly)=> Půl roku před koupí zvířete sušení sena= nákup obracaku, taky pronájem traktoru a sekačky od souseda, lisuje mi kamarád (za koruny+jediný, kdo si udělá čas!) Stavba ohrady, přístřešku, mám 3000m pronajatou za domem jako výběh, za dva měsíce vypasena na hlínu. Naštěstí můžu pást u souseda na 2 ha, je mu 87let a je rád, že nemusí nikomu říkat o sekání. Seno jsem ususil na plochách, které majitelé s radostí přenechali, nemusí sekat. Nedovolí to oplotit, takže klisnu hlídám jako pasáček. To všechno při zaměstnání. Jsem s ní pořád, čuba žárlí, žena žárlí, trolka ať si zvíře vezme na balkón a uvidí, zač je toho loket.
Hříbě stálo 40, ale do čtvrt roku už jsem v tom za 100.
LadislavJ
napsal(a):
Mám koníka doma pár měsíců (můj dětský sen plus děti už 3 roky naléhaly)=> Půl roku před koupí zvířete sušení sena= nákup obracaku, taky pronájem traktoru a sekačky od souseda, lisuje mi kamarád (za koruny+jediný, kdo si udělá čas!) Stavba ohrady, přístřešku, mám 3000m pronajatou za domem jako výběh, za dva měsíce vypasena na hlínu. Naštěstí můžu pást u souseda na 2 ha, je mu 87let a je rád, že nemusí nikomu říkat o sekání. Seno jsem ususil na plochách, které majitelé s radostí přenechali, nemusí sekat. Nedovolí to oplotit, takže klisnu hlídám jako pasáček. To všechno při zaměstnání. Jsem s ní pořád, čuba žárlí, žena žárlí, trolka ať si zvíře vezme na balkón a uvidí, zač je toho loket.
Nechcete mi říkat, že máte hříbě samotné u baráku že ne ???
LadislavJ
napsal(a):
Dobrý den,
dala jsem vám hlas za popsání toho, co je potřeba a kolik to stojí.
Ale pokud máte hříbě samotné, velmi velice doporučuji, najít mu ustájení, kde bude ve stádě.
Jinak vám z něj vyroste koňský psychopat, se kterým se nikdo nedomluví jinak, než lopatou. Trochu přeháním.Schválně.
Koně nemohou být jedináčci. Ať už vám děti říkají, co chtějí, přesně ve chvíli, kdy se svět vrátí do normálu, bude koník 18 hodin denně sám. A to je velmi špatně.
LadislavJ
napsal(a):
Ne, nechci.
Jistě, bohužel ze všech vašich komentářů to tak zní i vzhledem k tomu, že píšete, že nemáte s koňmi žádné zkušenosti a učíte se za pochodu. Což také není vůbec rozumné, doporučuji dát hříbě do stáda a dělat výcvik pod dohledem zkušeného trenéra, jinak si zaděláváte na pěkný průser.

LadislavJ
napsal(a):
Ne, nechci.
Ale máte. A nemáte zkušenosti. Jak vám tady všichni radí, není to dobrý nápad. Za pár měsíců tady budeme číst, co s koněm, který se nedá vodit, staví se na zadní, kope, kouše...Až vám nějaké dítě zmrzačí, bude pozdě.
Misa456

XXX.XXX.243.253
Janča2004
napsal(a):
No to snad nemyslíte vážně? ! Za 3500 najít ustájení je opravdu oříšek a vy si tady na to ztezujete? Podle vašeho vyjádření asi ani koně vlastnit nemuzete a jestli ano, tak chudák kůň. A jak tu tvrdíte že máte jezdecké zkušenosti apod... Moc na to nevypadáte když vám 3500 za ustájení přijde hodně, to snad není možný 😂
238484

XXX.XXX.26.215
Dobry den,
Noo teda pekne jsem zasmala.. asi nevíte co stoji samotné náklady na kone..kdyz to vezmeme od začátku tak seno, voda základ. Ale pak tu mame take údržbu vseho, elektrika, práce majitele staje nebo ošetřovatele, vybehy, pastviny, a údržba jich, zalezi take na tom jestli mate kone 24/7 venku, nebo jestli na noc box, s tim souvisí místovani.. pak take zalezi zda ta stáj ma jizdarnu nebo take i krytou jezdeckou halu ( na to je údržba velka) tohle by si uz meli lidi uvědomit az budou rikat ze 3500 za ustájení je moc. Plus by z toho asi mel majitel neco dostat ne? Alespon neco malo by mel získat.. takze asi tak.. kun je velmi narocny zvire, jak časově tak i finančně.. nez si koupíte kone nad tímto zapremyslejte
Janča2004
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, normální to není. S takovou cenou se v této době opravdu málo setkáte. Je to cena při dolní hranici. Samozřejmě záleží na tom, co Vám pro Vašeho koně bude za služby poskytnuto (jen střecha nad hlavou, jak je to s krmením, ošetřováním, základní veterinární služby, podkovář, práce s koněm, atd.). Mám pro Vás radu: Omluvte se chovateli, který chtěl po Vás jen tak málo peněz a kterého jste hulvátsky nazvala zlodějem. Pokorně ho poproste, zda by Vám koně ještě byl ochoten ustájit. A hlavně mu neraďte, kolik má požadovat za ustájení - nerozumíte tomu.
Pokud na to nemáte, urychleně zkuste koně prodat.
Misa456

XXX.XXX.243.253
Jejda
napsal(a):
Souhlasím s Vámi, normální to není. S takovou cenou se v této době opravdu málo setkáte. Je to cena při dolní hranici. Samozřejmě záleží na tom, co Vám pro Vašeho koně bude za služby poskytnuto (jen střecha nad hlavou, jak je to s krmením, ošetřováním, základní veterinární služby, podkovář, práce s koněm, atd.). Mám pro Vás radu: Omluvte se chovateli, který chtěl po Vás jen tak málo peněz a kterého jste hulvátsky nazvala zlodějem. Pokorně ho poproste, zda by Vám koně ještě byl ochoten ustájit. A hlavně mu neraďte, kolik má požadovat za ustájení - nerozumíte tomu.
Pokud na to nemáte, urychleně zkuste koně prodat.
Myslím si že bude mít nějakýho 30ti letýho simla, kterého se bude po vaší řadě snažit prodat aspoň za 200 000 , aby nebyl moc levný, protože už je to přece starší flegmaticky kůň, tudíž vhodný pro děti na závody 😂😂😂
Misa456
napsal(a):
Myslím si že bude mít nějakýho 30ti letýho simla, kterého se bude po vaší řadě snažit prodat aspoň za 200 000 , aby nebyl moc levný, protože už je to přece starší flegmaticky kůň, tudíž vhodný pro děti na závody 😂😂😂
Misa456 - o co Vám jde. Tady je diskuze o ceně za ustájení. Prodeje se týkala jen moje rada, aby Janča 2004 koně prodala, v případě, že nemá na to, aby svému koníkovi zajistila ustájení.
P.S. Už nemám žádného koně.
laskynka

XXX.XXX.114.46
Musim s Jancou jen souhlasit, davam kamosce 1200,-, tvarim se jako ze to je ok, ale neni. Tech 1200Kc moje kobyla fakt jako neprozere ale co, lidi jsou vycurany a kdyz muzou, tak te oberou jak to jen jde.Tak ji tam beru zas aspon granule pro druhou kamosku ji ten trosek neublizi a kamosce hodne pomuze

laskynka
napsal(a):
Musim s Jancou jen souhlasit, davam kamosce 1200,-, tvarim se jako ze to je ok, ale neni. Tech 1200Kc moje kobyla fakt jako neprozere ale co, lidi jsou vycurany a kdyz muzou, tak te oberou jak to jen jde.Tak ji tam beru zas aspon granule pro druhou kamosku ji ten trosek neublizi a kamosce hodne pomuze
Se nám Janča2004 rozdvojila, stejná IP adresa. Ale jestli číslo odpovídá roku narození, tak vás to do určité míry omlouvá. My byli taky mladí a blbí.
laskynka
napsal(a):
1) Laskynko, jestli už umíš počítat, tak zkus vydělit 1200 Kč 30 dny = 40 Kč za ustájení na den (v případě Janči 27 Kč). Chovatel (nebo někdo z jeho předků, či dřívější majitel) koupil pozemek, postavil stáj - stavební materiál se musí zaplatit, musí platit daň z nemovitosti, ve stáji musí občas něco opravit (i hřebík se musí koupit), elektrická energie (jestli se ve stáji svítí) se musí platit, voda se platí též (pokud není z vlastní studny, ale studna se musela vybudovat nebo vyvrtat), ke studni bývá čerpadlo, vodovodní trubky se také nepořídí zdarma, vetrinář, podkovář, atd., atd. Pokud bych použil logiku Tech 1200Kc moje kobyla fakt jako neprozere nemusel bych v pronajatém bytě vůbec nic platit - vždyť stravu si platím sám.
2) Ostatní autoři polemizují zda rok narození Janči a laskynky je 2004 nebo 2008. Je to jedno. Krást je špatný v jakémkoliv věku a ještě k tomu u kamarádky. Fuj.
3) Dotaz na redakci tohoto webu: na konci každého příspěvku je možné hodnotit kvalitní příspěvek . Nešlo by přidat i negativní hodnocení? Některé příspěvky by si to zasloužily .
arte.P

XXX.XXX.47.108
laskynka
napsal(a):
Tak nejlepší bude, když si s Jančou založíte vlastní stáj, zájemců o ustájení za 1000 bude určitě hafo a budete holky v balíku Proč někomu platit tak strašný peníze, když můžete být ve svým a ještě si pěkně vydělat, fakt o tom přemýšlejte

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Rok narození by omlouval tak 2008, míň už ne.
Já byla blbá i v šestnácti. I když ne finančně. Naši na rozhazování neměli.

arte.P
napsal(a):
Tak nejlepší bude, když si s Jančou založíte vlastní stáj, zájemců o ustájení za 1000 bude určitě hafo a budete holky v balíku Proč někomu platit tak strašný peníze, když můžete být ve svým a ještě si pěkně vydělat, fakt o tom přemýšlejte
Jsou dvě v jedné.
napsal(a):
Se nám Janča2004 rozdvojila, stejná IP adresa. Ale jestli číslo odpovídá roku narození, tak vás to do určité míry omlouvá. My byli taky mladí a blbí.
Janča2004
10.1.2021 14:57
Janča2004
XXX.XXX.114.46
laskynka
Dnes 16:46
laskynka
XXX.XXX.114.46
arte.P

XXX.XXX.47.108
Jj, já vím, že je to jedna osoba, ale nechme jí aspoň ňákou radost, když teď má ty finanční trable.
Se nedivim, že ji kámoška vyrazila z ustájení, když platila 800 a ještě jí tam kradla
arte.P

XXX.XXX.47.108
Jako Laskynka píše, že té zlodějské ustajovatelce aspoň krade granule, tak kdoví, proč hledá nový ustájení třeba se ozve ještě její třetí já a dokreslí příběh.
laskynka

XXX.XXX.114.46
Proste chci docilit toho, aby ustajeni stalo a bylo to dano treba nejakym zakonem max 1500Kc!!!Vic je okradni!!!
laskynka
napsal(a):
Proste chci docilit toho, aby ustajeni stalo a bylo to dano treba nejakym zakonem max 1500Kc!!!Vic je okradni!!!
Uzákonit max 1500 za ustájení? A co ještě uzákonit, že ty vydřiduchy můžu okrádat o krmení, jak je to vaším zvykem? Nechcete uzákonit, aby Vám ještě platili za to, že jim tam dáte koně?
Asi jste si šlehla dobrý model. I za samotnou garáž na auto se platí 1000 Kč. A to majitel garáže ani nedoplňuje do auta benzín, olej, neleští ho a podobně..
Takže BUDÍČEK!

laskynka
napsal(a):
Jo a okrádání.
laskynka
napsal(a):
Laskynko, jak jsi spočítala těch 1500 Kč? Jen tak odhadem?
Trošku kradeš (granule) a to přes to, že platíš 1200 Kč (t.j. o 300 Kč méně než navrhuješ zákonné maximum) - a na to už zákon je, dokonce i Boží přikázání na to je (7. Nepokradeš). Jakým právem chceš navrhovat zákony proti okrádání?
laskynka
napsal(a):
Jasně, za 1.500,- na koně už by měla být podmínkou areálu hala , solárko ,bazén a případná přeprava kamkoli ,samozřejmě v ceně ustájení
Taky nechte zanést do zákona o vydřidušských ustajovatelích .
Zatím pouze řešíte že TOLIK prostě kůň neprožere ,a jiné důležité věci byste úplně opomněla a nechala zákeřné ustajovatele vydělávat dál

Laskynko a spočítala sis, kolik sežere tvůj kůň za měsíc sena? Ta tisícovka je málo i za to seno......

napsal(a):
Laskynko a spočítala sis, kolik sežere tvůj kůň za měsíc sena? Ta tisícovka je málo i za to seno......
Proto asi ta kamarádka "bohužel musela skončit". Pokud nepřišla na to, že ji "kámoška" okrádá, nepochybně zjistila aspoň to, že se jí nevyplatí ze svého dotovat cizího koně.
laskynka
napsal(a):
A věděla jsi, že někteří lidé se ustajováním koní živí?
Nechtěla bys uzákonit taky, že kadeřnice může brát maximálně 50 Kč, protože za víc ty nůžky neotupí? Hotely taky maximálně 50 Kč, protože víc je to přeprání ručníků nestojí? Protože pokud nemůže vydělávat provozovatel nájemní stáje, proč by měli jiní podnikatelé?
A vůbec, nemáme se všichni raději vrátit do jeskyně?
laskynka
napsal(a):
Holčičko, běž si koupit plyšového či houpacího koně.
Na živého nemáš nárok. Takovým, jak jsi ty, bych nesvěřila ani želvušky. Ani ty by, chudinky, nepřežily. Ač jinak zvládají i absolutní mráz a mezihvězdný prostor.
Sorry, pusinko.
laskynka

XXX.XXX.114.46
Myslite, ze kone jako nemam rada a ze jim nerozumim? Nahodou u nas ve vsi co ma kone, tak je ma tak hubeny, ze kdyz majitel odjede, tak jim zanesu aspon kybl jablek a nejake pecivo, chudinkam....
arte.P

XXX.XXX.47.108
laskynka
napsal(a):
Myslite, ze kone jako nemam rada a ze jim nerozumim? Nahodou u nas ve vsi co ma kone, tak je ma tak hubeny, ze kdyz majitel odjede, tak jim zanesu aspon kybl jablek a nejake pecivo, chudinkam....
Tak to musí být soused moc rád. Každej koňák jásá, když mu někdo vysype do výběhu pytel pečiva nikdo kdo koním rozumí by tohle neudělal. Takže nerozumíš.
laskynka
napsal(a):
Necham te,prez admina, zjistit. Konecne bude alespon jeden krmic potrestany. Vsichni ti, kterym umrel kun,protoze ho takovy idiot,jako ty, nakrmil,budou mit alespon male zadostiucineni.
laskynka

XXX.XXX.114.46
me bavite a taky kdyz neni doma, tak mu na nich jezdim, protoze je ma fakt blbe prijezdeny!
arte.P

XXX.XXX.47.108
laskynka
napsal(a):
me bavite a taky kdyz neni doma, tak mu na nich jezdim, protoze je ma fakt blbe prijezdeny!
A čekáš, že tomu bude někdo věřit? Kdybys napsala, že tě některej kopnul do hlavy, tak to jo, tomu by se věřit dalo
Myslím, že teď už je jisté, že si jen troll, který se ke koni nikdy ani nepřiblížil a určitě žádného nevlastní, možná by rád, ale kapesný to neumožňuje, 800 je prostě málo.

Janča2004
napsal(a):
To je trol jako prase, zase je to tu mrtvé, tak někdo oživuje....

Edit: Hele, nejsem žádný počítačový eskamotér, vůbec tomu nerozumím, jen jsem zkoumala IP číslo....zkopíruju ho a koukám, kde se ještě objevuje, jestli někdo s tím číslem jinde ještě diskutuje, protože některé dotazy- naivně stupidní jsou vyloženě směřovány , aby se tu lidi rozčilovali a dotyčného opravili, prostě to tu rozhýbat.... a vždycky mě to hodí na zahrádkářské - zahradnické stránky.není to divné? Kdo na tom může mít zájem, aby tyto stránky byly hojmě navštěvované, když to tu mře....
napsal(a):
Edit: Hele, nejsem žádný počítačový eskamotér, vůbec tomu nerozumím, jen jsem zkoumala IP číslo....zkopíruju ho a koukám, kde se ještě objevuje, jestli někdo s tím číslem jinde ještě diskutuje, protože některé dotazy- naivně stupidní jsou vyloženě směřovány , aby se tu lidi rozčilovali a dotyčného opravili, prostě to tu rozhýbat.... a vždycky mě to hodí na zahrádkářské - zahradnické stránky.není to divné? Kdo na tom může mít zájem, aby tyto stránky byly hojmě navštěvované, když to tu mře....
Ten, kdo hází své zahrádkářské přebytky, koním?

sisi58
napsal(a):
Ten, kdo hází své zahrádkářské přebytky, koním?
Nebo tam pracuje a ma pc k dispozici? Plus mam navrh - co přestat trola krmit a zacit ho ignorovat? Nekdo polozi stupidni dotaz a reakce se jen hrnou...
napsal(a):
Nebo tam pracuje a ma pc k dispozici? Plus mam navrh - co přestat trola krmit a zacit ho ignorovat? Nekdo polozi stupidni dotaz a reakce se jen hrnou...
Bohužel jsou tyto stupidní dotazy i od skutečných majitelů koní. A nám to tu nedá. Třeba se podaří neználka poučit.

sisi58
napsal(a):
Bohužel jsou tyto stupidní dotazy i od skutečných majitelů koní. A nám to tu nedá. Třeba se podaří neználka poučit.
No právě. Nepoznáme, kdy je to provokace a kdy nepoučený laik.

No jo, ale todle bylo ukázkové...dobré téma, které lidi nadzvedne ze židle, popíchne, pár smajlíků....většinou ani nečtu tu diskusi...teď jsem jí prolítla...opravdu master troll
Jdu se podívat na Equichannel....

Jenze kdyz tu nekdo polozi i vazne mineny dotaz, ostatni se snazi poradit a z tech nekolika vet rekonstruovat jeho moznosti a znalosti a dotycny se neobtezuje cokoliv upresnit, nebo aspon reagovat dal?

napsal(a):
Jenze kdyz tu nekdo polozi i vazne mineny dotaz, ostatni se snazi poradit a z tech nekolika vet rekonstruovat jeho moznosti a znalosti a dotycny se neobtezuje cokoliv upresnit, nebo aspon reagovat dal?
To jo, ale třeba rada pomůže někomu jinému.

Na EQ zase řádí nějaký trolí virus...tak jdu ležet, zítra pracuju.....
Žijete v roce 2021, tudíž si myslím že 42k je za rok je normální částka 😅👍,když máte koňa. Když chcete opičku musíte mít na banány, osobně se divím že vás napadlo sem ten koment dát. Vemte si koníčka na zahradu kupte si notýsek a zapisujte si kolik vás koník bude ročně stát pak si můžete vypisovat takové blbosti. Hold kamarád je kamarád hold člověk se musí nějak živit a starat se o zvíře které má na starost.
laskynka

XXX.XXX.114.46
Ano, maximalne 1500,- a za ty penize by ho mel alespon dvakrat v tydnu vylonzovat!Zlodej jeden!!!

sisi58
napsal(a):
Myslela jsem, že ten už umřel?
Docela jo. Ale svého času byl aspoň bez takových, jak to říct kulantně, nepřínosných příspěvků.

sisi58
napsal(a):
Kdyby blbost kvetla, už jsi jako zlatice na jaře.
A kdyby nadnášela, nejsi tu, neb bys zmizela ve vesmíru.
Běž si hrát s dětmi a neotravuj dospělé, ju?
Navrhuji nereagovat, jinak se nezbavíme.
napsal(a):
Docela jo. Ale svého času byl aspoň bez takových, jak to říct kulantně, nepřínosných příspěvků.
Já ho sledovala bedlivě. Přispívali tam opravdoví odborníci. Ale pak se tam přifařili sebevědomí amatéři, kteří tak dlouho prudili,až ty znalé definitivně otrávili. Velká škoda.

sisi58
napsal(a):
Ok.
Jenže ona se rozlézá i do jiných diskuzí. Za chvíli bude přelaskonkováno.
Tak to vydržíme.
kolinar

XXX.XXX.90.98
Souhlasim s Laskynkou
KSm

XXX.XXX.41.70
Tedy nevím, kde žiješ nebo v jakém století, ale 800 KČ je ještě menší částka, než dávám já za granule a musli... Pokud bylo myšleno 800 za poloviční pronájem, tak budiž, i když v dnešní době i ten pronájem bývá za polovinu nebo celou cenu ustájení, což těch 3500,- je asi nejmensi částka a pánovi by jsi měla líbat ruce a ne ho takto urážet.
Vím, že je to stará diskuze, ale nemohla jsem odejít bez reakce.

KSm
napsal(a):
Tedy nevím, kde žiješ nebo v jakém století, ale 800 KČ je ještě menší částka, než dávám já za granule a musli... Pokud bylo myšleno 800 za poloviční pronájem, tak budiž, i když v dnešní době i ten pronájem bývá za polovinu nebo celou cenu ustájení, což těch 3500,- je asi nejmensi částka a pánovi by jsi měla líbat ruce a ne ho takto urážet.
Vím, že je to stará diskuze, ale nemohla jsem odejít bez reakce.
Klidně mohla...