Nevím jak dál

Hafling
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Romana1311

11.1.2021 18:49
Romana1311

XXX.XXX.13.190

Dobrý den, řeším problém vlastním koně který je hlašený u bývalého manžela na statku a ze dne na den jsem si musela koňe vzít. Teď ho mám u sebe mam tu i tvalý pobyt. Chtěla jsem dát teď koňe na pastvu protože nikdy nebyly zavřený v boxu jen přez zimu a na noc jinak celý den venku.Rve mi to srdce a nevím jak dál. S tchánem jsem se vůči tomu moc pohádala a tvrdí mi že tady ho nemám přihlášeného a na pastvu nesmí ze by z toho byl problém že není přihlášen. Kamarádka mi říkala že konědoma nemají hlašené na stáj že jen stačí aby byly na pozemku kde mám trvalý pobyt oni to tak prý mají léta. Tak vás strašně moc prosím o radu jsem z toho zoufalá

11.1.2021 19:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Romana1311 napsal(a):
Dobrý den, řeším problém vlastním koně který je hlašený u bývalého manžela na statku a ze dne na den jsem si musela koňe vzít. Teď ho mám u sebe mam tu i tvalý pobyt. Chtěla jsem dát teď koňe na pastvu protože nikdy nebyly zavřený v boxu jen přez zimu a na noc jinak celý den venku.Rve mi to srdce a nevím jak dál. S tchánem jsem se vůči tomu moc pohádala a tvrdí mi že tady ho nemám přihlášeného a na pastvu nesmí ze by z toho byl problém že není přihlášen. Kamarádka mi říkala že konědoma nemají hlašené na stáj že jen stačí aby byly na pozemku kde mám trvalý pobyt oni to tak prý mají léta. Tak vás strašně moc prosím o radu jsem z toho zoufalá

Pokud je tchán majitelem pozemku, a koně tam nechce, tak s tím nic neuděláte.
Můžete si ho ustájit někde jinde, a budete mít klid.

arte.P

11.1.2021 19:37
arte.P

XXX.XXX.45.192

Musíte mít registrované hospodářství a tam koně přihlásit, to musí umožňovat územní plán atd, atd.... těch podmínek co musíte splnit není zrovna málo. Postavit ho na pozemek, kde máte trvalé bydliště opravdu nestačí.

11.1.2021 19:54
koně

XXX.XXX.174.63

Romana1311 napsal(a):

Moc tomu nerozumím
Kůň je registrován na hospodářství u tchána
Vy jste s tím koněm odešla někam a máte ho někde .Kde není registrované žádné hospodářství .Ale vy na tom místě máte trvalý pobyt.A chcete tam někde pouštět toho koně pást? Teď v lednu?
Tak jestli to je někde u vás na zahradě,tak kde není žalobce ,není soudce.A když vás někdo neudá ,tak tam kůň prostě bude hnít.Ale asi tenhle stav nepotrvá dlouho
Váš trvalý pobyt nemá s registrací zvířete na hospodářství vůbec žádnou souvislost
Takže by bylo logické si koně nechat ustájit někde,kde už hospodářství registrované mají.Tchán si ho odepíše a a oni zapíšou

Romana1311

11.1.2021 19:55
Romana1311

XXX.XXX.13.190

Je to hlasene hospodarstvi kde se kun nachazi resim to ze jeste neni prihlasen a mam ho zakazane dat na pastvu

11.1.2021 20:01
koně

XXX.XXX.174.63

Romana1311 napsal(a):
Je to hlasene hospodarstvi kde se kun nachazi resim to ze jeste neni prihlasen a mam ho zakazane dat na pastvu

Jak,není přihlášen?
Pokud přijde na hospodářství nové zvíře,tak si ho hospodář zapíše do papírového deníku,nebo on line ,že se mu změnil stav,že mu něco přibylo.Je to záležitost minuty
Takže je li váš kůň zapsán ve stájovém deníku toho hospodářství,kde je,nevidím důvod,proč by tam nemohl být někde venku.
O pastvě bych v lednu fakt nemluvila

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2021 20:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Romana1311 napsal(a):

Ale teď žádná pastva není. Čím ho krmíte? Přihlášení koně snad není takový problém. Nebo ho nesmíte přihlásit? Nebo - se v tom nevyznám.

11.1.2021 20:06
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tak pokud je to hlášení už v běhu, tak si myslím, že se dá pochopit, že nebude kůň zavřený do doby, než je to vyřízeno, ne?

Nebo vám ho tchán nechce přihlásit?

EDIT: Pastvou v zimě jsem tedy pochopila celodenní výběh.

11.1.2021 21:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zjistěte si, kdo v okolí ustajuje a zkuste se domluvit, zda vám ho tam na měsíc, dva, neustájí. Než ten propletenec vyřešíte.
Kůň bude mít střechu nad hlavou a co žrát a vy budete mít klid na vyřízení nutných povolení nebo co to potřebujete či chcete.

12.1.2021 12:44
anobbona

XXX.XXX.250.80

Vy nejspíš plantate dohromady hospodářství a dobytci jednotky

Přidejte reakci

Přidat smajlík