Která jatka vybrat pro koně - přístup

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

THRDWS

13.1.2021 19:26
THRDWS

XXX.XXX.9.40

Zdravím všechny,
prosím kdo nemá co k tématu říct ať se nevyjadřuje.
-- Sháním jatka v jihočeském kraji- Písek,Tábor i středočechy- Příbram,Benešov.
Nejde mi o to kolik dostanu, ale kde koně odvezou nad ránem a půjde jako první, mají zkrátka dobrý přístup. Prognozy kobyly nejsou vůbec dobré, díky covid situaci nemám peníze už dávat peníze za léčení.

13.1.2021 20:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

a je nějaký hlavní důvod proč jatky a ne uspání?

THRDWS

13.1.2021 20:19
THRDWS

XXX.XXX.9.40

Kobyla již brzy bude neschopná chodit, dávat 15 tis za uspání, když může mít rychlou smrt a ještě mi zbudou peníze na zabezpečení ostatních koní. Naposled - nebudu nikoho nadále nechat do toho šťourat, díky vládním nařízením nemám práci, takže mi to také není příjemné, že ji musim nechat zabít.

arte.P

13.1.2021 20:24
arte.P

XXX.XXX.47.236

To si asi budete muset obtelefonovat, jestli Vám koně někde vezmou. Většina jatek nechce o koních moc slyšet, popř. je porazí pouze po předchozí domluvě a s tím, že máte předem domluvený odběr masa (např. do zoo). Dál je otázkou co koni je a čím je léčen - i to může koně vyřadit z přijetí na jatka, pokud např. dostává ATB tak zapomeňte.

Požadavek - kde koně odvezou nad ránem - doufám, že nepředpokládáte, že jatky zajistí přepravu a pro koně si přijedou, to opravdu ne. A pokud ho chcete táhnout někam 100km, tak aby se Vám vrátily aspoň náklady na cestu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2021 20:38

THRDWS napsal(a):
Kobyla již brzy bude neschopná chodit, dávat 15 tis za uspání, když může mít rychlou smrt a ještě mi zbudou peníze na zabezpečení ostatních koní. Naposled - nebudu nikoho nadále nechat do toho šťourat, díky vládním nařízením nemám práci, takže mi to také není příjemné, že ji musim nechat zabít.

Už to tady bylo, ne úplně lege artis postup, takže nikoho nenabádám. Koně nechat zastřelit a zkrmit v ZOO. Problém ATB však zůstává. Ale na to stejně potřebujete v obou případech známé lidi a nevím, jak se to řeší papírově při odhlášení koně.

THRDWS

13.1.2021 20:38
THRDWS

XXX.XXX.9.40

Medikamenty nepožívá. Max občas equipalazone na bolest, ale teď déle ne. Vím o Horažďovicích tam berou kolem 3-4 ráno. Úžasný přístup, dojedou pro koně, slušně platí..

13.1.2021 20:41
canka

XXX.XXX.215.5

Proč by jste dával 15 tisíc za uspání? Co to je za blbost? Uspání cca 2000,- kč a ano,kafina dle váhy kolem 4-5000,- kč...ale určo ne 15 tisíc...

13.1.2021 20:46
Stormy96L

XXX.XXX.246.43

Asi tak. Nevím kde byla zadavatelka na 15ti tisících

Neregistrovaný uživatel

13.1.2021 20:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

canka napsal(a):
Proč by jste dával 15 tisíc za uspání? Co to je za blbost? Uspání cca 2000,- kč a ano,kafina dle váhy kolem 4-5000,- kč...ale určo ne 15 tisíc...

Kazdy kraj to muze mit jinak. Proc by jinak i pitoma nafta nestala vsude stejne ze?

arte.P

13.1.2021 20:49
arte.P

XXX.XXX.47.236

THRDWS napsal(a):
Medikamenty nepožívá. Max občas equipalazone na bolest, ale teď déle ne. Vím o Horažďovicích tam berou kolem 3-4 ráno. Úžasný přístup, dojedou pro koně, slušně platí..

No, takže vlastně vše dle Vašich představ. Tak proč vůbec založení tohoto vlákna, když je problém vyřešen.

K Equipalazone - zkopírováno přímo z příbalového letáku:

Nepoužívat u koní, jejichž maso a mléko je určeno pro lidský konzum.
Kůň musí být v průkazu koně deklarován jako nepotravinový.
Kůň ošetřený tímto přípravkem nesmí být již nikdy určen pro lidský konzum.

Takže pokud Vám ho porazí a dají na lidský konzum a někdo vezme vzorky na rozbor, tak to bude pěknej průser.

13.1.2021 21:19

arte.P napsal(a):
No, takže vlastně vše dle Vašich představ. Tak proč vůbec založení tohoto vlákna, když je problém vyřešen.

K Equipalazone - zkopírováno přímo z příbalového letáku:

Nepoužívat u koní, jejichž maso a mléko je určeno pro lidský konzum.
Kůň musí být v průkazu koně deklarován jako nepotravinový.
Kůň ošetřený tímto přípravkem nesmí být již nikdy určen pro lidský konzum.

Takže pokud Vám ho porazí a dají na lidský konzum a někdo vezme vzorky na rozbor, tak to bude pěknej průser.

OT - u ATB je ochranná lhůta (v řádech max měsíců), u NSAID ne, což mi přijde zvláštní - plácnu, ve třech letech dostane kůň Equipalazon a ve dvaceti půjde na jatka. A bude stále nevhodný pro lidský konzum? Nejsem farmaceut, ale zdravý selský rozum nechápe. Že by po takové době našli rezidua? Ale možná mi něco uniklo.

arte.P

13.1.2021 21:44
arte.P

XXX.XXX.47.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
OT - u ATB je ochranná lhůta (v řádech max měsíců), u NSAID ne, což mi přijde zvláštní - plácnu, ve třech letech dostane kůň Equipalazon a ve dvaceti půjde na jatka. A bude stále nevhodný pro lidský konzum? Nejsem farmaceut, ale zdravý selský rozum nechápe. Že by po takové době našli rezidua? Ale možná mi něco uniklo.

Nevím jestli jsou po tak dlouhé době dohledatelná rezidua, myslím, že spíš ne. Každopádně by měl být o použití přípravku záznam v průkazu koně a kůň by měl mít uveden status, že není určen na porážku pro lidskou spotřebu. Pokud se průkaz např. ztratí a vydává se duplikát, je tam už automaticky tato poznámka.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2021 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Hlavne ze se muzou zrat prasata a kurata od mala pichany mrakama atb a dalsich sracek

13.1.2021 21:54

arte.P napsal(a):
Nevím jestli jsou po tak dlouhé době dohledatelná rezidua, myslím, že spíš ne. Každopádně by měl být o použití přípravku záznam v průkazu koně a kůň by měl mít uveden status, že není určen na porážku pro lidskou spotřebu. Pokud se průkaz např. ztratí a vydává se duplikát, je tam už automaticky tato poznámka.

Ale pořád mi to přijde na hlavu. U krav, prasat, drůbeže... tyhle záznamy nejsou, zodpovědný chovatel si toto ve vlastní zájmu hlídá.

13.1.2021 21:56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlavne ze se muzou zrat prasata a kurata od mala pichany mrakama atb a dalsich sracek

Jak jsem psala, chovatelé si toto hlídají a zvažují, jestli zvíře léčit nebo ho radši hned poslat na jatka.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2021 23:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Jak jsem psala, chovatelé si toto hlídají a zvažují, jestli zvíře léčit nebo ho radši hned poslat na jatka.

Ale no tak. Kurata se napichaj hned jak je navezou na halu. Selata do par dnu od porodu
Dyt sem z drubezaren brala uhyny selat a zivy jebnuty kurata pro hady a este mi rikali co a jak ze vetsi dat nemuzou ze uz je to napichany. Selata dostavam jen uhyny do druhyho dne os porodu. Pak už smolik.

14.1.2021 03:41

ale no tak

si zjistěte, jak fungují záznamy o použití léčiv u potravinových zvířat, co se léčí a jak, kam se co zapisuje a co je prohlášení o potravinovém řetězci

14.1.2021 06:49
deauville

XXX.XXX.46.69

THRDWS napsal(a):

Jestli zadavatel/ka náhodou nedělá horažďovickým jatkám reklamu, když zadá dotaz a sám/a si na něj odpoví a ještě vychválí

14.1.2021 09:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Ale no tak. Kurata se napichaj hned jak je navezou na halu. Selata do par dnu od porodu
Dyt sem z drubezaren brala uhyny selat a zivy jebnuty kurata pro hady a este mi rikali co a jak ze vetsi dat nemuzou ze uz je to napichany. Selata dostavam jen uhyny do druhyho dne os porodu. Pak už smolik.

Jak napíchají těch třeba 2000 malinkatých žlutých kuřátek po převozu na halu? To technicky lze?

14.1.2021 09:49

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jak napíchají těch třeba 2000 malinkatých žlutých kuřátek po převozu na halu? To technicky lze?

co, 2000?

třeba dvacet tisíc, nebo 200 tisíc

14.1.2021 09:50
Varaxi

XXX.XXX.1.226

co, 2000?

To jako ručně?
Jak dlouho to trvá?

14.1.2021 09:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

co, 2000?

Brala jsem to podle kamarádů - ti mají soukromý chov v jedné hale, a fakt si neumím představit, jak by to asi udělali.

14.1.2021 09:57
Pipilota

XXX.XXX.46.93

A i kdyby to byla reklama... za mě dobrý. Nyní je prostě koní moc. A než život s trápením, je tohle lepší řešení. Zvlášť pro lidi co mají hlouběji do kapsy (situace se prostě změnila, peněz nazbyt není u spousty lidí) - než vydat za kafilerii, je lepší být na 0,- či dokonce dostat na balík sena pro ty zbylé koně doma. Oni psi a kočky taky rádi maso...

14.1.2021 10:10

Varaxi napsal(a):
To jako ručně?
Jak dlouho to trvá?

no právě že se to nedělá

14.1.2021 10:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

no právě že se to nedělá

Já si asi dnes sedím na vedení. :)

14.1.2021 10:15
Arbora

XXX.XXX.149.42

To už dáááávno nie je pravda. Možno tak kurence niekde z Číny, či Brazílie.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 10:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Aha takze kdyz jsem kontaktovala pod rukou prasecaky kvůli odkupu selat tak mi kazdej rek ze selata pichaj ze maximalne poporodni ubyny pro hady pak ze uz to vhodny neni neb sou napichany.
To samy u kurat ze pak uz sou nacpany atbeckama a netvrdim ze kurata pichaj ale sype se jim neco s krmenim. A tuhle zkusenost ma kazdej kdo shanel selata nebo kurata na krmny ucely pro zvirata. To jen tak na okraj. Takze jo deje se to furt.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Uznavam ze plazi jsou o dost citlivejsi na jakoukoli chemii a podobny hnusy. To jo. Ale stejne. Jedine pak odkoupit kurata uz velke pred produkci do lidsky spotreby a co sem se ptala tak ani tam mi to kvuki zbytkovejm latkam nedoporucili krmit dlouhodobe. 😉
Takze budu spis verit svym zkušenostem nez stylu jedna paní povídala.

14.1.2021 12:41

možná vám jen nechtěj nic prodat tak vám prostě takhle něco nakecaj :D

kor ta selata. v dobře vedeným chovu selata teda nechcípaj v nějakým množství, kterým by se dali uživit hadi. protože to jaksi brutálně ničí jakoukoliv ekonomiku chovu. a antibiotika svou cenou taky. tak max se napíchají když jdou na výkrm, ale na porodně? tam léčíte možná prasnice

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

možná vám jen nechtěj nic prodat tak vám prostě takhle něco nakecaj :D

kor ta selata. v dobře vedeným chovu selata teda nechcípaj v nějakým množství, kterým by se dali uživit hadi. protože to jaksi brutálně ničí jakoukoliv ekonomiku chovu. a antibiotika svou cenou taky. tak max se napíchají když jdou na výkrm, ale na porodně? tam léčíte možná prasnice

Vyzkoušeno na x prasecacich uhyny porodu cajk pozdejsi uhyny smolik. Prodat nemusej davaj to zadara usetri na kafine.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

Dodavam ze vsici se shodujou ze ubyny maj jen ores zimni obdobi v dostatecnem mnozsti a opet x prasecaku. Vy v nejakem delate ze to vite lip?

Neregistrovaný uživatel

14.1.2021 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.63.211

Mezi nami. Takovy sele vydrzi zvireti klidne i měsíc (zalezi jakemu a jak velkemu) takze jo uhyny stacej i pro x lidi na uziveni.

14.1.2021 13:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Třeba to sele nejde odepsat papírově.
Novorozené uhynulé sele se papírově prostě nenarodí. Ale sele, které už je několik dní někde zapsané, prostě musí opustit prasečák oficiálně.

14.1.2021 14:28

Varaxi napsal(a):
Novorozené uhynulé sele se papírově prostě nenarodí. Ale sele, které už je několik dní někde zapsané, prostě musí opustit prasečák oficiálně.

tak tak, samozřejmě.

selata nemůžou jen tak "mizet".

14.1.2021 14:38

Aha takze kdyz jsem kontaktovala pod rukou prasecaky kvůli odkupu selat tak mi kazdej rek ze selata pichaj ze maximalne poporodni ubyny pro hady pak ze uz to vhodny neni neb sou napichany.
To samy u kurat ze pak uz sou nacpany atbeckama a netvrdim ze kurata pichaj ale sype se jim neco s krmenim. A tuhle zkusenost ma kazdej kdo shanel selata nebo kurata na krmny ucely pro zvirata. To jen tak na okraj. Takze jo deje se to furt.

to, že jsou kuřata na výkrm nacpaná atb (příp. steroidama či hormonama), je jeden z největších fejků....to by pak to kuře byl v úplně jiné cenové relaci, než se běžně prodává. Ano, pokud je potřeba je přeléčit, dají se atb, ale určitě se nedávají jen tak. Možná ti to pletete s kokcidiostatiky.Nebo prostě vám to nechtějí dát, protože.........

14.1.2021 19:18

Varaxi napsal(a):

Nemůže v tom roli hrát i choroba? Novorozené sele uhyne pravděpodobně na nějakou vývojovou vadu, komplikaci při porodu a podobně. Starší selata a dospělá prasata, co jsem se setkala, skončila na selhání srdce v naprosté většině jako důsledek infekční choroby plic nebo trávicího ústrojí. Takové nemocné sele někomu darovat na výkrm, z toho by podle mě mohl být problém.

14.1.2021 19:23

Nemůže v tom roli hrát i choroba? Novorozené sele uhyne pravděpodobně na nějakou vývojovou vadu, komplikaci při porodu a podobně. Starší selata a dospělá prasata, co jsem se setkala, skončila na selhání srdce v naprosté většině jako důsledek infekční choroby plic nebo trávicího ústrojí. Takové nemocné sele někomu darovat na výkrm, z toho by podle mě mohl být problém.

Jde opravdu o papíry. Před léty, když jsem potřebovala sele na pitvu, stačilo zastavit se u kafilerního boxu (samozřejmě se souhlasem chovatele) a naložit. Teď už ne.

14.1.2021 19:29

Jde opravdu o papíry. Před léty, když jsem potřebovala sele na pitvu, stačilo zastavit se u kafilerního boxu (samozřejmě se souhlasem chovatele) a naložit. Teď už ne.

Tak to je zajímavý. Papíry, papíry. A to bych řekla, že v případě, že je třeba na pitvu pro výuku, to bude papírově pro chovatele jednodušší. Holt do toho nevidím, vůbec. Díky za info.

14.1.2021 20:19

Tak to je zajímavý. Papíry, papíry. A to bych řekla, že v případě, že je třeba na pitvu pro výuku, to bude papírově pro chovatele jednodušší. Holt do toho nevidím, vůbec. Díky za info.

Nebude. Uhynulé hospodářské zvíře musí podle předpisu zlikvidovat kafilérie, která dá ten správný papír. Škola ne.

14.1.2021 20:29
lenacia

XXX.XXX.173.31

taky bych to viděla na papíry... respektive, že se selata píchají, tím je asi mšleno že se jim napíchají uši na známky jako u telat ne?

arte.P

14.1.2021 20:35
arte.P

XXX.XXX.46.75

lenacia napsal(a):
taky bych to viděla na papíry... respektive, že se selata píchají, tím je asi mšleno že se jim napíchají uši na známky jako u telat ne?

Známky určitě ne, v prvních dnech se jim píchá železo, tak spíš bude myšleno to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík