Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

anonymkaa

16.1.2021 15:26
anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se v ČR učí džigitovka, případně kde. Tento sport se mi hrozně líbí a ráda bych ho zkusila. Šlo by to ve třinácti? Nepořádají někde třeba tábor?
Děkuji za případné odpovědi.

16.1.2021 17:47
Dotaz

XXX.XXX.235.225

anonymkaa napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda se v ČR učí džigitovka, případně kde. Tento sport se mi hrozně líbí a ráda bych ho zkusila. Šlo by to ve třinácti? Nepořádají někde třeba tábor?
Děkuji za případné odpovědi.

Já bych asi začala někde, kde se učí voltiž. To mi přijde jako základ dobré. Mívají i dřevěné koně na zkoušení, než člověka pustí na živého koně.

anonymkaa

16.1.2021 22:01
anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Ano, také už jsem o tom přemýšlela, ale nejbližší voltižní klub je od mého domova asi hodinu a půl cesty, takže pro mě téměř neproveditelné. Chci tím říct, že bych voltiž jezdila ráda, ale není možnost. Jinak už dva roky jezdím, takže začátečník nejsem. Voltiž jsem zkoušela na jednom táboře, je fajn, baví mě to, ale džigitovka se mi líbí víc a je to i víc adrenalinu.

17.1.2021 11:33
koně

XXX.XXX.174.63

anonymkaa napsal(a):
Ano, také už jsem o tom přemýšlela, ale nejbližší voltižní klub je od mého domova asi hodinu a půl cesty, takže pro mě téměř neproveditelné. Chci tím říct, že bych voltiž jezdila ráda, ale není možnost. Jinak už dva roky jezdím, takže začátečník nejsem. Voltiž jsem zkoušela na jednom táboře, je fajn, baví mě to, ale džigitovka se mi líbí víc a je to i víc adrenalinu.

Když je pro vás problém cesta do voltižního klubu ,usoudila jste , že klubů zaměřených na džigitovku bude poblíž spousty ,na výběr ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2021 13:37

anonymkaa napsal(a):

Když něco chci, tak si zatím jdu. I kdyby to byla hodina a půl cesty. Za vámi to nepřijde.

anonymkaa

17.1.2021 14:27
anonymkaa

XXX.XXX.210.86

koně napsal(a):
Když je pro vás problém cesta do voltižního klubu ,usoudila jste , že klubů zaměřených na džigitovku bude poblíž spousty ,na výběr ?

Takhle jsem to nemyslela a nechtěla jsem aby to tak vyznělo , já se jenom ptám, jestli někdo neví, kde se tady v ČR dá naučit džigitovka.

17.1.2021 15:07

anonymkaa napsal(a):
Takhle jsem to nemyslela a nechtěla jsem aby to tak vyznělo , já se jenom ptám, jestli někdo neví, kde se tady v ČR dá naučit džigitovka.

Odpověď jste dostala. Voltižní oddíl. Případně zkusit kaskadéry nebo spolky historického šermu.

17.1.2021 15:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Odpověď jste dostala. Voltižní oddíl. Případně zkusit kaskadéry nebo spolky historického šermu.

Ti budou chtít asi plnoletost

17.1.2021 15:24

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ti budou chtít asi plnoletost

Možná ano, nevím. Na druhou stranu - je to taky sport. A tam začínají i děti.

17.1.2021 15:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Možná ano, nevím. Na druhou stranu - je to taky sport. A tam začínají i děti.

To nevím, podle mě jsou kaskadéři profese, a vzhledem k tomu, že jsem jako dostihový jezdec měla úrazovou pojistku ve stejné rizikové skupině (jsou tam i pyrotechnici apod.), tak to byla docela raketa.

17.1.2021 16:35
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Některé prvky to má společné - třeba schopnost naskočit na koně z obou stran, různě se zavěsit, cválat pozpátku, stát na cválajícím koni atd. Asi nemá smysl jít hned do nejtěžšího, když nejsou žádné základy, navíc neplnoletou vás asi nikde nevezmou.

Až bych uměla základy, pak bych hledala filmové koně, kaskadéry apod., ale obávám se, že tam byste musela mít koně vlastního a věk 18+.

17.1.2021 16:45
lenacia

XXX.XXX.173.31

https://www.jezdci.cz/clanky/Dzigitovka-v-detskem-podani-u-Karlstejna/

Ale jestli to mělo víc ročníku netuším

17.1.2021 18:10

To nevím, podle mě jsou kaskadéři profese, a vzhledem k tomu, že jsem jako dostihový jezdec měla úrazovou pojistku ve stejné rizikové skupině (jsou tam i pyrotechnici apod.), tak to byla docela raketa.

Souhlasím, to byla jenom úvaha. I ti kaskadéři nějak začínali. Prostě si myslím, co se v mládí naučíš...Ale třeba si to myslím blbě, nikoho z oboru osobně neznám.

anonymkaa

17.1.2021 18:38
anonymkaa

XXX.XXX.210.86

lenacia napsal(a):
https://www.jezdci.cz/clanky/Dzigitovka-v-detskem-podani-u-Karlstejna/

Ale jestli to mělo víc ročníku netuším

Ano, to jsem taky viděla, ale nechápu právě, kde se to ty děti naučily.

17.1.2021 18:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Souhlasím, to byla jenom úvaha. I ti kaskadéři nějak začínali. Prostě si myslím, co se v mládí naučíš...Ale třeba si to myslím blbě, nikoho z oboru osobně neznám.

Tak za našeho mladí bylo přecejen víc prilezitostí se takové věci učit - nás nikdo extra nehlídal, s úrazy u koní se počítalo, a ten režim byl o dost volnější.
Dneska je každý majitel koně furt jednou nohou v kriminále, a každý má panickou hrůzu, aby mu děcko nahodou neupadlo, nebo jen nešláplo na dvorku na hrábě... 😱
Je jiná doba🤔

17.1.2021 19:47

Tak za našeho mladí bylo přecejen víc prilezitostí se takové věci učit - nás nikdo extra nehlídal, s úrazy u koní se počítalo, a ten režim byl o dost volnější.
Dneska je každý majitel koně furt jednou nohou v kriminále, a každý má panickou hrůzu, aby mu děcko nahodou neupadlo, nebo jen nešláplo na dvorku na hrábě... 😱
Je jiná doba🤔

To je, bohužel. Zažila jsem tatínka, který chtěl mít 100% záruku, že jeho dítko při výcviku z koně nespadne.

Anonymkaa

18.1.2021 17:46
Anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Když něco chci, tak si zatím jdu. I kdyby to byla hodina a půl cesty. Za vámi to nepřijde.

To bych ráda, ale ne každý má ten čas a možnost, protože to jsou 3 hodiny cesty + 2 hodiny tam budu, což je 5 hodin a mě tam nikdo vozit 3× týdně nebude😢, to je nemožné. Vím, že to za mnou nepřijde a že jestli to chci, musím s tím něco dělat. A proto se aspoň ptám tady.

18.1.2021 17:48
Slon Indický

XXX.XXX.47.2

Anonymkaa napsal(a):
To bych ráda, ale ne každý má ten čas a možnost, protože to jsou 3 hodiny cesty + 2 hodiny tam budu, což je 5 hodin a mě tam nikdo vozit 3× týdně nebude😢, to je nemožné. Vím, že to za mnou nepřijde a že jestli to chci, musím s tím něco dělat. A proto se aspoň ptám tady.

No, a co hromadná doprava/ kolo? Přeci tě nemusí všude vozit rodiče.

Anonymkaa

18.1.2021 18:03
Anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Slon Indický napsal(a):
No, a co hromadná doprava/ kolo? Přeci tě nemusí všude vozit rodiče.

Takyže všude nevozí, autobusem jezdím denně a vím, že to trvá dýl a když k tomu přidám ještě přestup do jiných spojů, tak to není hodina a půl, ale dvě a půl, né-li více. A kolem asi těžko pojedu, zaprvé to taky trvá pěkně dlouho a zadruhé mě rodiče nepustí. A s těmito možnostmi bych nepotřebovala 5 hodin, ale mnohem víc. Takže to takhle fakt nejde.

18.1.2021 18:05
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Anonymkaa napsal(a):
Takyže všude nevozí, autobusem jezdím denně a vím, že to trvá dýl a když k tomu přidám ještě přestup do jiných spojů, tak to není hodina a půl, ale dvě a půl, né-li více. A kolem asi těžko pojedu, zaprvé to taky trvá pěkně dlouho a zadruhé mě rodiče nepustí. A s těmito možnostmi bych nepotřebovala 5 hodin, ale mnohem víc. Takže to takhle fakt nejde.

Tak pokud to nejde, tak prostě holt nebudete jezdit. Výuka džigitovky bude ještě víc ojedinělá než ta voltiž, tam bych si nedělala iluze, že bude něco za rohem.
Z jakého jste kraje?

Anonymkaa

18.1.2021 18:18
Anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Dotaz napsal(a):
Tak pokud to nejde, tak prostě holt nebudete jezdit. Výuka džigitovky bude ještě víc ojedinělá než ta voltiž, tam bych si nedělala iluze, že bude něco za rohem.
Z jakého jste kraje?

Z pardubického. A nevíte někdo třeba o nějakém voltižním táboře nebo kurzu? To by pro mě bylo dostupnější.

Neregistrovaný uživatel

18.1.2021 18:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Anonymkaa napsal(a):
Z pardubického. A nevíte někdo třeba o nějakém voltižním táboře nebo kurzu? To by pro mě bylo dostupnější.

Pokud po tom touzis. Jezfi na konich zdokonaluj se v beznym jezdeni a najdi si krouzek gymnastiky. Ten bys mela mit dostupnejsi. Az budes starsi a treba s vlastnim mopedem nebo autem budes mit na tohle solidní zaklad a dik gymnastice a jezdeni budes pruzna dostatecne furt.

Anonymkaa

18.1.2021 19:08
Anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud po tom touzis. Jezfi na konich zdokonaluj se v beznym jezdeni a najdi si krouzek gymnastiky. Ten bys mela mit dostupnejsi. Az budes starsi a treba s vlastnim mopedem nebo autem budes mit na tohle solidní zaklad a dik gymnastice a jezdeni budes pruzna dostatecne furt.

Ok to je dobrý nápad, dává to dobrý smysl. Má to ale jeden háček, kde mě ve voltiži vezmou tak starou, když se s voltiží obvykle začíná tak v 6 letech. Říkám si že i teď už je pozdě, tak co teprve za pár let? Myslím si že teď nebo nikdy, pokud s tím chci něco dělat, a to opravdu chci.

18.1.2021 19:30

Anonymkaa napsal(a):

Zkuste se zeptat tady: http://jizdarna.websnadno.cz/Voltiz.html

To je první, co se mně vyhledalo na webu. Pokud to máte daleko, půjde se třeba domluvit na nějakých individuálních kurzech např. v podobě prodloužených víkendů několikrát v roce. Třeba ale máte do Pardubic slušné spojení a půjde to častěji. Držím pěsti.

19.1.2021 00:31
lenacia

XXX.XXX.173.31

Anonymkaa napsal(a):
Ok to je dobrý nápad, dává to dobrý smysl. Má to ale jeden háček, kde mě ve voltiži vezmou tak starou, když se s voltiží obvykle začíná tak v 6 letech. Říkám si že i teď už je pozdě, tak co teprve za pár let? Myslím si že teď nebo nikdy, pokud s tím chci něco dělat, a to opravdu chci.

Všude, kde jim budete ty hodiny sama platit...

19.1.2021 02:58

Co zkusit cirkus, v zimovišti.....

19.1.2021 06:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Co zkusit cirkus, v zimovišti.....

No já nevím, ale jako rodič bych nepustila 13 letou holku mezi tlupu bílých cikánů...

Mně přijde jako schůdná průprava ježdění bez sedla + ta gymnastika, a nějaké ty vikendy se zaměřením na voltiž.

19.1.2021 06:37

A já si třeba i myslím, že leckterý trenér nebo instruktor by mohl vyhovět i v rámci stáje, kde je to blíž, ačkoli tam běžně voltiž nedělají. Nutno zacinkat (spíš zašustit...) penězi a zeptat se. Za samotné zeptání člověk nic nedá, a dá se to většinou zvládnout i od kompu (či telefonu) z tepla domova. Akorát je třeba se ptát přímo těch stájí v okolí, nikoli na anonym webu, kde budou odpovědi zhusta neadresné. Určitě na fejsbůku existuje nějaká skupina "koňáci hradecko" nebo "koňomilci z okolí Pardubic" a podobně, kde se dá zeptat konkrétně. Ona ani východočeská oblast ČJF by nemusela být uplně blbé místo na zeptání (na voltiž).

19.1.2021 08:36
koně

XXX.XXX.174.63

Anonymkaa ,podle projevu, bohužel je z těch ,kteří by opravdu děsně chtěli ,ale nehodlají pro to nic udělat
Ani hledat na netu,ani dojíždět,o penězích nebo osobní angažovanosti se taky nezmínila,prostě vždycky se najde nějaké ALE

Anonymkaa

19.1.2021 11:36
Anonymkaa

XXX.XXX.46.104

koně napsal(a):
Anonymkaa ,podle projevu, bohužel je z těch ,kteří by opravdu děsně chtěli ,ale nehodlají pro to nic udělat
Ani hledat na netu,ani dojíždět,o penězích nebo osobní angažovanosti se taky nezmínila,prostě vždycky se najde nějaké ALE

Tak zaprvé, dojíždět bych zvládla, ale opravdu ne do takové vzdálenosti, třeba do půlhodiny, třičtvrtě hodiny max. Za druhé, na netu jsem hledala a stále hledám, ale není tam vše, proto se ptám i tady. Psala jsem na ig kaskadérskému týmu Minos de caballos, před dvěma týdny, ale zatím neodpověděli. Včera jsem psala také mail do šikalandu, protože tam tyto trikové show pořádají. K těm penězům, každý prostě nemůže dát za hodinu šest stovek. Snažím se proto něco dělat, ale snažím se být také realista.

19.1.2021 11:41
Arbora

XXX.XXX.232.61

Neviem, u nás voltížny oddiel naberal každú jeseň nové decká a nikdy to nebolo obmedzené vekom. Pravda, s menšími sa lepšie začína, ale nie je to gymnastika, kde sa v 16-tich ide do športového dôchodku. Šla by som cez ten voltíž, bude to lepšie aj neskôr, keď nájdete nejakem klub kaskadérov, či podobne. Budete už mať základy na koni, stabilitu, atď.

Anonymkaa

19.1.2021 11:54
Anonymkaa

XXX.XXX.210.86

Také jsem se chtěla zeptat, zda někdo neví o nějakém dobrém voltižním či kaskadérské táboře nebo vícedenním kurzu, to by bylo pro mě mnohem dostupnější a říkám si, že aspoň to. Co jsem hledala na internetu nic moc dobrého jsem nenašla. Děkuji

19.1.2021 12:10

Jestli se spustí nová sezona akcí (jakože nevím nevím, kvůli Covidu), zkuste napsat do nějaké rytířské skupiny, zda byste k nim mohla jet na prázdniny dělat poskoka, během tréninků přičumovat, a třeba by vás i posadili na koně (na to ale nespoléhejte). Nakonec jim můžete napsat i zda byste se u nich mohla nachomýtnout před sezonou, během tréninků. Třeba na víkend.

Skupiny rytířů na koních jsou např.
Ordo Kromen
Traken
Honoris
Haraldos

trikaři jsou potom
Caballos
Štvanci

Samozřejmě probrat s rodiči a nemyslet si, že zrovna na vás ty skupiny čekají. Možná zvážit nepěkné důsledky toho, že se objevíte ve skupině jak řečeno bílých cikánů (neříkám, že jsou takoví všichni), aby to nedopadlo taky zcela jinak než podle představ.

A ne. O táboře nebo pobytu s trikovým ježděním jsem ještě jaktěživ neslyšela.

1.2.2021 21:09
mysce

XXX.XXX.178.244

Mohu předat kontakt na stáj z Karlštejna, ale řekla bych že z pardubického kraje je to trochu z ruky. Nicméně pořádají i letní pobytové tábory, tréninky s vlastním koněm a tak, ale nejsme si jistá jak to je teď v dobré všech těch opatření. Nicm ne zkusit to můžete, na Facebooku mají stránku Ranč Orient a momentálně nabízejí viz foto. Napište nebo zavolejte a uvidíte

Vlásek88

7.2.2021 19:03
Vlásek88

XXX.XXX.244.55

Ahoj.

https://youtu.be/XUJF9QBTRyE

Dzigitovka Caballos

na Fb Ranch Orient

Přidejte reakci

Přidat smajlík