Jaké sedlo používáte a jaké mate doporučení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jupik

18.1.2021 21:18
Jupik

XXX.XXX.174.41

Dobrý den jaké mate sedlo?
A jaké s nim mate zkušenosti. Já mám sedlo Jan Hauzr. Kamarádka vybírá sedlo a neví jaké. Tak by jsem byla rada za nějaké doporučení. Jak levnějších tak dražších sedel. Kamarádce můj Hauzr nesedí. Tak se ptá na nějaké pohodlně skokové tak univerzální sedlo? Klidně i drezurka nevadí.
Ale neví kde hledat jestli bazos nebo nové sedlo. Tak se ptá na zkušenosti se sedlama z bazaru. Nebo jestli je lepší nové sedlo?

18.1.2021 21:20
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Myslím si že je lepší kupovat nové.
Super sedla jsou od kentauru 😁

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2021 21:30

tereza1122 napsal(a):
Myslím si že je lepší kupovat nové.
Super sedla jsou od kentauru 😁

Znovu stejná IP adresa? Náhoda? A kamarádka vybírá sedlo dražší nebo levnější, nové nebo staré, skokové nebo univerzální nebo drezurní - to mi připomíná pohádku o chytré horákyni.

18.1.2021 21:35
tereza1122

XXX.XXX.174.41

Jen odpovídám na diskuzi nic víc. :)

Jupik

18.1.2021 21:38
Jupik

XXX.XXX.174.41

Kamarádka vybírá sedlo skokové. Ale nevadí ani univerzální či drezurni. Nové nebo použité. Je jí to jedno. Hlavně ať koníkovi sedí a jí je pohodlné. Chce kvalitní hlavně ať ještě poslouží a není to nějaký šmejdík.:)

18.1.2021 21:41
lenacia

XXX.XXX.173.31

když potřebuješ ukázat jak seš 'chytrá' ale potřebuješ na to diskuzi a tak si ji vytvoříš

Jupik

18.1.2021 22:11
Jupik

XXX.XXX.174.41

Já jsem tu jen skrz sedlo. Takže v tom nic jiného nehledejte.😉 Nevím kde berete Ip adresu. Ale mě do toho prosím nemotejte. Děkuji.😀

18.1.2021 22:14
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jupik napsal(a):
Já jsem tu jen skrz sedlo. Takže v tom nic jiného nehledejte.😉 Nevím kde berete Ip adresu. Ale mě do toho prosím nemotejte. Děkuji.😀

kdyby sis dělala nicky přes PC a ne jen přes mobil, zjistila by si, že tvoje IP adresa je plně viditelná... A jestli máš pocit, že 8 nicků bude mít stejnou IP adresu a nebde to divný tak smůla

Jana48

18.1.2021 22:27
Jana48

XXX.XXX.168.34

Já mám perfektní zkušenost s Kentaur Elektra, i když si mnozí stěžují na velikost opěrek a menší kontakt, ale na rovnání sedu mám pad, tak to trochu kompenzuji.
Na užší koně mi vyhovují Kieffery, mám Kieffer Udolange, což je tuším drezurní univerzál a taky moc moc fajn, o dost kontaktnější ale možná si jen libuji díky měkčenému posedlí.
Ze skokových sedel mi a koním vyhovovaly prestige, super poježdění bylo i v sedle Pessoa Paris.
Osobně mi vůbec nevyhovovaly a koním ani neseděly sedla od Pfiffu - z výroby Kentaur, ne ty levnější typy, ty bych na koně nedala už vůbec.

Jupik

18.1.2021 22:28
Jupik

XXX.XXX.174.41

Skrz sedlo tu jsem protože kamarádka si neví rady. A já mám jen hauzra a to jí nevyhovuje. A chce něco lepší. Poprosila mě aby jsem se zeptala tady. No nevím jestli to byl úplně nejlepší nápad. Jak tak koukám tak radu tu asi očekávat nemůžu. Nemám zkušenost s ifaunou tak jsem čekala ze mi někdo pomůže. Ale jak se tak koukám tak asi ne.😏

18.1.2021 22:30
Pepsi

XXX.XXX.174.41

Jak psala tereza112 taky bych koupila kentaura jsou to skvělé sedla třeba Naxos je i vzhledově super a m osobně je velmi pohodlný. A určitě bych brala nové z bazaru nikdy nevíte co se sedlem je

19.1.2021 07:06

Je tu mnoho diskusí o sedlech, i co se týče jednotlivých modelů, tak si to vyhledejte. Jsou tam názory na to, zda vyhovují pro krátko/dlouhonožce, vysoké lidi, zda jsou vhodná pro koně vysoko v krvi a nebo pro američany, a tak dále. Když se neví, na jakého koně, do jak náročného skokového sportu (asi do žádného, když nevadí ani drezura), na jakou postavu, bude se odpovídat těžko. Mně se nejlíp ze všeho jezdilo v drezurním indickém univerzálu noname

19.1.2021 07:20
kallisto

XXX.XXX.237.35

Zrovna Naxose bych teda nedoporučovala. Je to skokový speciál, opěrky nula nula prd, pokud si nedáš udělat přímo u kentauru větší, nesedí moc menším lidem.

Pokud je někdo tak nevyhraněný, že neví jestli skočku nebo drezurku, pak má mít na to svoje hobby lesní šudlání (rozuměj skoky do metru a drezura do L) univerzál.

Značku neporadí konkrétně nikdo, sedlo musí sedět hlavně koni.

Pokud je dotaz míněn vážně, obraťte se třeba na paní Dohnalovou z a-sedla.cz

19.1.2021 08:20

Není třeba reagovat - zadavatelka si sama odpovídá pod dalšími dvěma nicky. Není to už pokročilé stádium schizofrenie?

19.1.2021 08:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není třeba reagovat - zadavatelka si sama odpovídá pod dalšími dvěma nicky. Není to už pokročilé stádium schizofrenie?

Spíš pokročilé stadium nudy díky distanční výuce. Za chvíli posílám 2.B písemku, shodou okolností na téma hiporehabilitace. Tyhle děti se snad nenudí.

19.1.2021 08:53
Cara Z

XXX.XXX.234.63

K tomu naxosovi teda neviem,mala som s malymi operkami,mam 160 a sedel mi super.Teraz mam butet,ten ma este mensie operky a je to zatial najlepsie sedlo ,ake som mala. Mozno je to skor o tom ,ci je clovek na tie kontakty nauceny a potom ich vie ocenit,lebo toho kona citit uplne inak pod tym sedlom.
Ako drezurne mam Albion,mne pri mojej vyske sedi super.

Habaša

20.1.2021 15:39
Habaša

XXX.XXX.218.181

Za mě je hodně pohodlné Ken Taur Naxos.. je spíše skokové drezura by se s tím odjela špatně
Nemůžu si ale také vynachválit Prestige
Za mě super sedlo jak rekreačně tak i do sportu
Nové bych si úplně nekupovala.. jsou navíc drahý a trvá docela dlouho než se vysedi a bude pohodlně jezditelne
Za mě bazarové určitě.. nevím odkud jste ale levný a hodně dobrý sedla mají třeba v Hradišti u Pardubic u Vachutky.. řeknete jaký je koník typ a on vám sežene různá sedla na vyzkoušení.. sehnala jsem tam ten Prestige za 10 000 jenom

Přidejte reakci

Přidat smajlík