Uživatel s deaktivovaným účtem

Pěkný den všem,
ve věku už dost vzdáleném teenagerům jsem se začala učit jezdit na koni. Chodím na hodiny 1x týdně (častěji bohužel nelze), úplně od začátku - zatím krok, klus. Jezdím pro radost, v tuto chvíli chci získat v sedle jistotu, abych koně dostatečně ovládala a neubližovala mu, a trochu se rozkoukat v koňském světě.
Ráda bych výuku trochu zintenzivnila a získala další zkušenosti, proto hledám dovolenou s výukou jezdectví.
Co je pro mě důležité:
- dobrý trenér, s trpělivým, individuálním přístupem
- vlídné zacházení s lidmi i zvířaty
- koně vhodní pro bojácnějšího začátečníka menší postavy :)
- asi by to měl být klasicky anglický styl (ne western), abych z toho neměla v hlavě guláš
Dál uvítám (ale není nutné):
- pěkná příroda na vyjížďky
- možnost víc poznat koně i jinak než ze sedla (prakticky i teoreticky)
- parta podobně laděných lidí
Zvažuju domluvit se v nějaké stáji s výukou jezdectví na ušití kurzu "na míru" - např. 1-2 hodiny denně (ideálně 1 hod individuální výuky + vyjížďka + příp. možnost zapojit se do péče o koně). Příjemným bonusem by bylo kdyby stáj byla v zajímavém místě (ve volném čase možnost výletů do přírody, po památkách).
Druhá varianta - jezdecký tábor, pro dospělé, v menší skupině. Láká mě i koňský puťák. Něco jsem vygooglila, ale nedokážu posoudit kvalitu a často už chtějí pokročilejší jezdce.
Uvítám možnost si výuku (částečně) odpracovat, ale není to podmínka. Věřím že s dobrým trenérem se za hodinu mohu naučit víc než se špatným za x hodin a chápu že kvalita má svou cenu.
Předpokládám že v létě bývá nabito (dětské tábory), můžu proto vyrazit třeba už v zimě, na jaře, představa je tak 7-14 dní.
Vidíte to jako dobrý nápad jak se v ježdění a zkušenostmi s koňmi posunout? Měli byste doporučení na konkrétní stáj, trenéra nebo akci?
Děkuji za podněty, názory, nasměrování!
Jana

napsal(a):
Pěkný den všem,
ve věku už dost vzdáleném teenagerům jsem se začala učit jezdit na koni. Chodím na hodiny 1x týdně (častěji bohužel nelze), úplně od začátku - zatím krok, klus. Jezdím pro radost, v tuto chvíli chci získat v sedle jistotu, abych koně dostatečně ovládala a neubližovala mu, a trochu se rozkoukat v koňském světě.
Ráda bych výuku trochu zintenzivnila a získala další zkušenosti, proto hledám dovolenou s výukou jezdectví.
Co je pro mě důležité:
- asi by to měl být klasicky anglický styl (ne western), abych z toho neměla v hlavě guláš
Zvažuju domluvit se v nějaké stáji s výukou jezdectví na ušití kurzu "na míru" - např. 1-2 hodiny denně (ideálně 1 hod individuální výuky + vyjížďka + příp. možnost zapojit se do péče o koně). Příjemným bonusem by bylo kdyby stáj byla v zajímavém místě (ve volném čase možnost výletů do přírody, po památkách).
Druhá varianta - jezdecký tábor, pro dospělé, v menší skupině. Láká mě i koňský puťák. Něco jsem vygooglila, ale nedokážu posoudit kvalitu a často už chtějí pokročilejší jezdce.
Uvítám možnost si výuku (částečně) odpracovat, ale není to podmínka. Věřím že s dobrým trenérem se za hodinu mohu naučit víc než se špatným za x hodin a chápu že kvalita má svou cenu.
Předpokládám že v létě bývá nabito (dětské tábory), můžu proto vyrazit třeba už v zimě, na jaře, představa je tak 7-14 dní.
Vidíte to jako dobrý nápad jak se v ježdění a zkušenostmi s koňmi posunout? Měli byste doporučení na konkrétní stáj, trenéra nebo akci?
Jana
Mám tip na druhou variantu (jezdecký tábor) v jižních Čechách, osobní zkušenost. Když tak SZ.

napsal(a):
Pěkný den všem,
Co je pro mě důležité:
Jana
Hezký večer, Jano. Doporučuji Zuzku Prokopovou. Umí trénovat, netrénuje stylem "patu dolů", ale fakt naučí. Sama umí jezdit, má dobře přiježděné koně, což je pro začátečníky důležité. A velmi klidné. A hlavně - má velký cit pro zvířata i pro lidi. Pořádá soustředění, dá se domluvit i na individuálním pobytu. Sama jsem to před lety využila. Zázemí má také, ubytování, jízdárnu i halu.
https://www.rancloucka.cz/

napsal(a):
Hezký večer, Jano. Doporučuji Zuzku Prokopovou. Umí trénovat, netrénuje stylem "patu dolů", ale fakt naučí. Sama umí jezdit, má dobře přiježděné koně, což je pro začátečníky důležité. A velmi klidné. A hlavně - má velký cit pro zvířata i pro lidi. Pořádá soustředění, dá se domluvit i na individuálním pobytu. Sama jsem to před lety využila. Zázemí má také, ubytování, jízdárnu i halu.
https://www.rancloucka.cz/
Nějaká videa s ní - o tréninku koní - můžete shlédnout zde:
https://www.equitv.cz/hledani.html
Do vyhledávače na stránce zadejte Zuzka Prokopová.

Ze zkušeností několika lidí okolo mohu doporučit https://www.ranchbystra.cz/jezdecky-vycvik - vlastní zkušenost nemám, ale kdo tam byl, je nadšen. Lze se tam domluvit téměř na čemkoli, příroda zaručena, zázemí bez vady.
Evans1

XXX.XXX.20.171
Nechci dělat reklamu, ale asi 12 let na naší jízdárně 3x ročně pořádáme Víkend pro dospělé. Je to dost podobné tomu, co chcete. Zvažte sama:
je to Ostravsko, u Havířova: http://www.rancpohoda.cz/node/26
Kousek z textu o akce, která se koná v květnu, červu a v září, od pátku do neděle...
V ceně je: 5 hodin jízdy na koni, pro pokročilé včetně skokových či drezurních hodin a vyjížděk (kdo co chce), k tomu je možné plavit koně v řece nebo si zajezdit bez sedla, celodenní jídlo, ubytování v chatce, (pokoj s vlastní koupelnou možno připlatit), akce je určená pro jezdce, co umí alespoň samostatně klusat a mají více než 18 let. Je možné přijet sám a odpočnout si od rodiny či partnera, s jezdícím partnerem, a nebo také je možno přijet se svou "drahou polovičkou", odrostlými dětmi, která nejezdí, ale jsou zde spolu...
napsal(a):
Pěkný den všem,
Co je pro mě důležité:
Jana
Nevím, jak dlouho jezdíte. Ale co vím určitě, že výuka jízdy na koni se nedá uspěchat. Jsou lidičky, co se učí rychleji a tací, co jim to trvá déle. Ale v žádném případě nemůžete spěchat.
Je potřeba se učit správně, ne rychle. Vaše svaly a hlavně hlava si musí zvyknout. Najednou začnete používat další svaly o kterých jste netušila, že je máte. A musíte si zvykat, že vaše hlava najednou neřídí tělo 60 kilové, ale bytost o hmotnosti 600 kilogramů. Nejste Vy a kůň, pro kvalitní ježdění musíte být jedna bytost.
Navíc, jako starší žena budete mít více obavy, než 12 letá holčina. A těch obav se musíte zbavit ( nepleťte si opatrnost s báním se). A to chce taky čas.
Čím více si jednotlivé kroky zažijete, tím lépe. Budete jistější, takže bez strachu.
Opravdu tomu dejte čas. Tedy pokud je vašim cílem jízda jako na první fotce a ne to, co vidíte na té druhé.
Evans1

XXX.XXX.20.171
Doufám, že ani to, co je na druhé fotce ;)

napsal(a):
Mám tip na druhou variantu (jezdecký tábor) v jižních Čechách, osobní zkušenost. Když tak SZ.
Můžu poprosit o zprávu na alano@seznam.cz? Nemám tu účet, kontakty nevidím. Díky :)

napsal(a):
Nějaká videa s ní - o tréninku koní - můžete shlédnout zde:
https://www.equitv.cz/hledani.html
Do vyhledávače na stránce zadejte Zuzka Prokopová.
Pěkný večer,
děkuji za zajímavé odkazy, videa se mi líbí - bude na co po večerech koukat :). Zuzka Prokopová také vypadá sympaticky, jestli má podobný přístup k lidem jako ke koním mohlo by to být to pravé, určitě to zvážím :).
Jana

napsal(a):
Ze zkušeností několika lidí okolo mohu doporučit https://www.ranchbystra.cz/jezdecky-vycvik - vlastní zkušenost nemám, ale kdo tam byl, je nadšen. Lze se tam domluvit téměř na čemkoli, příroda zaručena, zázemí bez vady.
Děkuji, i tohle vypadá hodně zajímavě!
Mimochodem, doteď jsem myslela že když se stáj jmenuje ranč/ranch, jezdí se tam westernově. Zdá se že jsem se mýlila...

Evans1
napsal(a):
Nechci dělat reklamu, ale asi 12 let na naší jízdárně 3x ročně pořádáme Víkend pro dospělé. Je to dost podobné tomu, co chcete. Zvažte sama:
je to Ostravsko, u Havířova: http://www.rancpohoda.cz/node/26
Kousek z textu o akce, která se koná v květnu, červu a v září, od pátku do neděle...
V ceně je: 5 hodin jízdy na koni, pro pokročilé včetně skokových či drezurních hodin a vyjížděk (kdo co chce), k tomu je možné plavit koně v řece nebo si zajezdit bez sedla, celodenní jídlo, ubytování v chatce, (pokoj s vlastní koupelnou možno připlatit), akce je určená pro jezdce, co umí alespoň samostatně klusat a mají více než 18 let. Je možné přijet sám a odpočnout si od rodiny či partnera, s jezdícím partnerem, a nebo také je možno přijet se svou "drahou polovičkou", odrostlými dětmi, která nejezdí, ale jsou zde spolu...
Pěkný večer,
Děkuji za nabídku.
Líbí se mi to, i že tam je začleněná teorie, a plavení koní zní také výborně.
Řekla bych že samostatně klusat zatím neumím (ale nevím přesně co tím myslíte,ten lehký klus už by snad docela ušel;). Ale třeba to bude brzy lepší. Bohužel, Havířov je na mě na víkend trochu z ruky, to už bych raději delší pobyt :(.
Víkendy také zvažuji, jen raději blíž, nechci trávit víc času na cestě než na místě.
Jana

sisi58
napsal(a):
Nevím, jak dlouho jezdíte. Ale co vím určitě, že výuka jízdy na koni se nedá uspěchat. Jsou lidičky, co se učí rychleji a tací, co jim to trvá déle. Ale v žádném případě nemůžete spěchat.
Je potřeba se učit správně, ne rychle. Vaše svaly a hlavně hlava si musí zvyknout. Najednou začnete používat další svaly o kterých jste netušila, že je máte. A musíte si zvykat, že vaše hlava najednou neřídí tělo 60 kilové, ale bytost o hmotnosti 600 kilogramů. Nejste Vy a kůň, pro kvalitní ježdění musíte být jedna bytost.
Navíc, jako starší žena budete mít více obavy, než 12 letá holčina. A těch obav se musíte zbavit ( nepleťte si opatrnost s báním se). A to chce taky čas.
Čím více si jednotlivé kroky zažijete, tím lépe. Budete jistější, takže bez strachu.
Opravdu tomu dejte čas. Tedy pokud je vašim cílem jízda jako na první fotce a ne to, co vidíte na té druhé.
Díky za zajímavé podněty k zamyšlení!
Jsem na začátku, když počítám systematickou výuku mám za sebou nějakých pět hodin. Chápu že to neuspěchám, že to bude na měsíce a roky postupných pokroků. Bohužel, ve stáji kam chodím je hodně nabito a tak jsem ráda za tu jednu hodinu týdně (a jde asi o nejlepší dostupnou trenérku v okolí, nechci na začátku kombinovat dvě místa). Z toho co jsem načetla si myslím že ideál by byl aspoň tak 2-3 hod, a navíc budu patřit spíš k těm co to trvá déle. Doufám taky že čím víc budu umět (nejen v sedle) tím víc možností se mi otevře. Možná proto trochu tlačím na pilu?
Mám Váš text chápat tak že ta moje dovolená s intenzivní výukou není (zatím?) dobrý nápad? Dostala jsem doporučení do toho jít, až získám nějaké základy a tělo si trochu zvykne. Myslím že k rozumnému výsledku se musím projezdit, od stolu se to nenaučím. Co byste mi tedy doporučila? Ještě počkat? A jak poznám tu správnou chvíli?
Nejsem si také jistá co myslíte rozdílem mezi opatrností a báním se. Bojácná jsem od malička, s věkem a zkušenostmi to snáz překonávám a celkově se to spíš lepší. Asi bych řekla že jako dítě jsem se spíš bála, teď mám spíš obavy :). Každá další hodina v sedle a zvládnutá dovednost mi pomáhá se obávat/bát míň. Takže na tom jsme se shodly ;).

Vysočina

...to byla reakce na Naďa3 :)
napsal(a):
Jsem na začátku, když počítám systematickou výuku mám za sebou nějakých pět hodin. Chápu že to neuspěchám, že to bude na měsíce a roky postupných pokroků. Bohužel, ve stáji kam chodím je hodně nabito a tak jsem ráda za tu jednu hodinu týdně (a jde asi o nejlepší dostupnou trenérku v okolí, nechci na začátku kombinovat dvě místa). Z toho co jsem načetla si myslím že ideál by byl aspoň tak 2-3 hod, a navíc budu patřit spíš k těm co to trvá déle. Doufám taky že čím víc budu umět (nejen v sedle) tím víc možností se mi otevře. Možná proto trochu tlačím na pilu?
Mám Váš text chápat tak že ta moje dovolená s intenzivní výukou není (zatím?) dobrý nápad? Dostala jsem doporučení do toho jít, až získám nějaké základy a tělo si trochu zvykne. Myslím že k rozumnému výsledku se musím projezdit, od stolu se to nenaučím. Co byste mi tedy doporučila? Ještě počkat? A jak poznám tu správnou chvíli?
Nejsem si také jistá co myslíte rozdílem mezi opatrností a báním se. Bojácná jsem od malička, s věkem a zkušenostmi to snáz překonávám a celkově se to spíš lepší. Asi bych řekla že jako dítě jsem se spíš bála, teď mám spíš obavy :). Každá další hodina v sedle a zvládnutá dovednost mi pomáhá se obávat/bát míň. Takže na tom jsme se shodly ;).
Sisi asi myslí ten rozdíl v tom, že nadšené náctky si neuvědomují moc riziko, nejsou matkami od rodin, co si nesmí zlomit nohu, nebo skončit ve špitále, nic moc a nikdo na nich nezávisí. Dospělý na sobě táhne tohle všechno, umí domyslet důsledky, je opatrnější. Děti koně prostě bezmezně milují a nic moc dalšího zpočátku neřeší. U dětí kůň nevyvolá tak snadno strach nebo obavy z toho, co by se mohlo stát.
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196
Dovolím si krátký komentář k těm "obavám".
Taky už nejsem jarní květinka, a jezdím poměrně dlouho (a pořád špatne☹️).
Člověk si samozřejmě během doby nějaké situace odžije, leccos se povede, ale taky jsou situace, kdy prostě předvídáte, co všechno se může stát... A pak máte ty obavy... Třeba "co když kůň uklouzne a shodí mě / něco na nás vynafne, kůň se lekme a shodí mě / začne nekontrovatelně cválat a neusedím to /... Píšu z vlastní zkušenosti... Samozřejmě se s tím dá různě pracovat, ale vnitřně si při jízdě na koni tohle všechno připouštím...
Ale na druhou stranu, když se vyjížďka povede a kůň poslouchá na myšlenku, je to úžasný pocit s stojí za to 👍🐎
Každopádně, každý kontakt s koněm je přínosný, i práce že země... Ale nejde to uspěchat, dobré je asi častěji a pravidelně, a koňská dovolená pak jako bonus. Držím palce 🐴
napsal(a):
Dotaz a VeselaKopa to napsali dobře. Tedy k těm obavám.
Co se týká těch výuk trvajících týden. Je to perfektní věc, pokud se chcete zdokonalit.
Ale začínat takto je cesta do pekel a nebo jsem já mimořádně blbá a nešikovná.
Po revoluci jsem si splnila sen a přihlásila se na týdenní výuku jízdy na koni. Trenér jezdit uměl a uměl i vysvětlit. Pokud bych tam docházela na učení, jako vy teď, byla bych dnes s ježděním úplně někde jinde.
Bohužel to nešlo,bydlel daleko.
Po týdnu výuky jsem byla schopná jet na vyjížďku.
Ale chyby, které jsem si osvojila, na mě dodnes, v krizových situacích, vykouknou. Vím, co dělám špatně. Jsem schopna se natolik hlídat,že v 90% situací vše zvládnu. Ale těch 10% nezvládnutých je velký problém. Neboť to jsou právě ty situace, kdy jde o zdraví, či život.
Na koni prostě nic nezašolícháte. A neuspěcháte. Buď jezdit umíte nebo neumíte.
Píšete, že máte dobrou trenérku. Buďte za to ráda. Učte se pomalu a pořádně.Pokud se chcete učit něco víc, domluvte si, že se budete o koně i starat. Péčí o koně získáte zkušenosti, které vám budou ku prospěchu.
Pokud chcete někam na kurz, tak na čumendu. Koukat, jak to někdo umí, je dobrá věc.
Ale sama na koně nikde jinde nesedejte. To je má rada.
Možná jste talent, že se naučíte jezdit za krátkou dobu. Ale ani ten největší talent nezíská zkušenosti, potřebné k bezpečné a příjemné jízdě bez obav, na nějakém, byť špičkovém týdenním kurzu.
Pokud vydržíte, bude vám odměnou příjemné ježdění na koni, který vám rozumí a spolupracuje a kterému vy nevadíte, ale jste mu dobrým partnerem.
Neodvažuji se hádat, kolik jezdců toto nikdy nepozná. Ke své škodě.

Veselakopa, Dotaz:
Možná myslíte to, že jako děcko bych se bála že když se kůň poleká tak spadnu a uhodím se, kdežto teď je opuštění sedla a pár boulí ta nejmenší obava, protože si dokážu představit mnohem horší scénáře (mezi nejhoršími např. duel kůň vs. kamion, ať už se mnou nebo beze mne... do detailů raději nezabíhejme). Nabízí se říct že v tomhle to ty děti mají asi fakt snazší :). Na druhé straně tak to vidím teď, s odstupem let, ve věku dítěte jsem ty strachy prožívala jinak, tehdy byl ten nejčernější scénář prostě pád, tak bych ty dětské strachy nerada znevažovala.
VeselaKopa

XXX.XXX.242.59
Já jsem to spíš myslela tak, že v mládí /dětství si člověk připadá nesmrtelný a nezranitelný, a s pokročilejším věkem si vlastní zranitelnost už opravdu připouštím. Nechci padat, nechci mít zranění.... Ale v reálu prostě vím, že se prostě něco stát může... Ale každý to samozřejmě může mít jinak, nechci dětské strachy nijak bagatelizovat...

sisi58:
K té trenérce - je nejlepší kterou jsem po delším hledání v dostupném okolí našla. Mám na ní tři nezávislé dobré reference, má licenci, naučila jezdit mnoho lidí, v hodině se mi intenzivně věnuje. Jestli mě učí zlozvyky nevím, neumím to posoudit. Upřímně, hodně si o koních čtu a některé věci nejsou v souladu s tím co jsem četla. Na druhé straně přístupy se můžou lišit. Zkusím o tom s ní víc mluvit.
Moc ráda bych chodila k těm nejlepším trenérům a získala ty nejlepší základy (mé puntíčkářské já;). Místo kam chodím je nejlepší dostupná možnost kterou se mi podařilo najít. Léta jsem ježdění odkládala protože ... (peníze, čas, obavy...) ... Jenže mladší už nebudu, a vyhodnotila jsem si že je na čase přestat snít a začít konat, i za tu cenu že to možná nebude bez chyb. Lépe nedokonale než vůbec. A moc mě to baví a na každou lekci s koníškama se těším jako ta puberťačka :), dokonce jsem se přistihla jak mluvím o koňských nožičkách (podej mi tu nožičku - co to plácám, půltunové zvíře má nožičky?) :).
K Vaší zkušenosti s týdenním kurzem - ano, také se bojím že to vše nevstřebám. Co mi to dát může, jsou nové podněty, pohledy a zpětná vazba - a třeba i určité potvrzení že ve stáji kam chodím pracujeme dobře, nebo naopak že je to katastrofa a je třeba hledat dál. Třeba mi i po tom týdnu, dvou v té hlavě něco zůstane. Třeba v té hlavě tehdy něco zůstalo i Vám, a bez toho kurzu by to teď bylo horší :). Když si s tím trenérem sedneme, pak tam mohu jezdit opakovaně, podle možností třeba 1x měsíčně nebo 1x ročně...
Takže spíš než o tom zda vůbec teď asi uvažuji kam a kdy - jestli raději hned na jaře, abych případné chyby odhalila co nejdřív, nebo třeba za půl roku, až budu v sedle jistější a příslušné svaly a vazy zvyklejší (ale případné chyby taky zažitější). Co myslíte?
Talent nejsem, naopak jak se znám půjde mi to pomalu. Počítám s tím, a dokážu si užít i malé pokroky, které vidím už teď :).
Děkuji za tipy na trávení víc času s koňmi mimo sedlo, to je výborný nápad. Už teď postupně péči o koně rozšiřuju, budu pokračovat. Teď bych ráda víc pochopila "koňskou řeč", abych lépe rozuměla co mi koník říká.
"Pokud vydržíte, bude vám odměnou příjemné ježdění na koni, který vám rozumí a spolupracuje a kterému vy nevadíte, ale jste mu dobrým partnerem.
Neodvažuji se hádat, kolik jezdců toto nikdy nepozná. Ke své škodě."
Ano, přesně toho bych ráda dosáhla. Aspoň občas ;)
Mám to stejně jako VeselaKopa.
V tom věku to bylo prostě jen: "Jé, kůň!" Víc jsem neřešila a klidně šla vodit poskakující půltunu. Strach jsem měla akorát bezprostředně po pádu, nebo, pokud jsem to stihla, když to se mnou kůň sbalil a blížil se konec stěny, i když tam jsem spíš pragmaticky řešila, na kterou stranu to střihne a kam poletím já. Ve všech ostatních případech tam prostě strach ani obavy nebyly, jen fascinace tím zvířetem a radost, že vedle nich a s nimi můžu být.
VeselaKopa

XXX.XXX.112.196
Milá alamo, určitě jste na dobré cestě. Myslím, že jezdectví / práce s koňmi je běh na dlouhou trať, ale každý zážitek se počítá. Pravidelnost je, podle mě, základ, ale intenzivní kurs Vám dá další podněty a zkušenosti. Ať už "takhle ne, nikdy víc" nebo naopak "super, to je ono", nebo cokoliv mezi tím. Taky myslím, že nemusíte nic odkládat, jen v případě intenzivního kursu doporučuji , aby s Vámi nakládali podle Vaší dosavadní úrovně (tedy abyste nic neuspěchala v otázce pokročilosti). Moc Vám držím palce, život v koňské společnosti je moc prima 😊
Já myslím, že záleží i na povaze člověka. Já jsem například člověk spíš bojácný a úzkostlivý a ještě jsem začala jezdit až po třicítce. To není šťastná kombinace. Chodila jsem dva roky pravidelně k dobré trenérce, naučila mě toho hodně. Ale po prvním pádu jsem se zablokovala a trvalo mi hodně dlouho, než jsem se zase odvážila nacválat. Dneska myslím koně ovládám dobře, zvládnu různé situace, ale jakmile se vystresuju, začnu se předklánět jako začátečník a vím, že musím slézt a uklidnit se. Toho už se nezbavím. Po deseti letech jsem si koupila vlastního koně, má sice různé neduhy a "vady", ale ke mně se hodí. Je to trochu lenoch, takže než by se lekl a popoběhl, tak si to radši dvakrát rozmyslí. Za čtyři roky mě nikdy neshodil a já s ním ztratila i ty obavy ze cvalu. Jenže mu už táhne na dvacet a bojím se, že až nebude, tak skončím s ježděním, protože už nebudu mít nervy zvykat si na nějakého nového.
Než jsem si ho pořídila, tak jsem měla několik pronájmů, vyzkoušela jsem různé stáje i trenéry a různé koně a myslím, že mi to hodně dalo.

VeselaKopa
napsal(a):
Milá alamo, určitě jste na dobré cestě. Myslím, že jezdectví / práce s koňmi je běh na dlouhou trať, ale každý zážitek se počítá. Pravidelnost je, podle mě, základ, ale intenzivní kurs Vám dá další podněty a zkušenosti. Ať už "takhle ne, nikdy víc" nebo naopak "super, to je ono", nebo cokoliv mezi tím. Taky myslím, že nemusíte nic odkládat, jen v případě intenzivního kursu doporučuji , aby s Vámi nakládali podle Vaší dosavadní úrovně (tedy abyste nic neuspěchala v otázce pokročilosti). Moc Vám držím palce, život v koňské společnosti je moc prima 😊
Děkuji :)
Dobrý den, obnovuji téma. Hledám něco podobného, jako zadavatelka. Ideálně víkendový pobyt s intenzivní výukou pro dospělé pokročilé jezdce. Dlouho jsem nejezdila a chtěla bych si to připomenout, takže bych uvítala individuální přístup. Z výše zmíněných mě zaujalo http://www.rancpohoda.cz/node/26 a https://www.ranchbystra.cz/jezdecky-vycvik Na tom ranči Pohoda už mají asi obsazeno, ranč Bystrá zase nabízí jen týdenní kurz, ale snad by se dalo domluvit na kratším. Chtěla bych se zeptat, jestli doporučíte ještě něco dalšího. Klidně stáj, kde nabízejí pouze jezdecké lekce a ubytování by šlo zajistit někde poblíž. Jsem z jižní moravy, ale není problém, když to bude dál. V okolí by měla být hezká příroda (ať je mimo ježdění kam chodit) a zaměření spíše drezurní.