Uživatel s deaktivovaným účtem

Doporučíte mi pls zimní rukavice?
Moje požadavky jsou: co nejteplejší, s windstopper vrstvou, protiskluzem na dlaních a zároveň co nejslabší. Nemusí být jezdecké (ale můžou), budu je používat převážně do civilu a na řízení, tudíž aby neklouzaly na koženém volantu.
Předem děkuji.
Už jsem zkoušela od levných po drahé. Nejlepší jsou kožené civilní s podšívkou. Nekloužou, neprofouknou, nepromoknou, vydrží, cit zachován. Kupuju na bazoši, mažu tukem na sedlo nebo krémem na ruce.

Taky jsem takové měla, ale už jsem je oddělala a teď nemám moc možnost koupit s vyzkoušením nové :/
A nemáte zkušenost s jezdeckými Roeckl? Je to sice vyšší cenová, ale zdají se mi hodně kvalitní, takže klidně ty peníze za ně dám.
Já mám na ježdění jen Roeckly už několik let, vyzkoušela jsem hodně typů.
Jediné, které mají všechny vaše charakteristiky, už Roeckl bohužel nevyrábí resp už je minimálně tak 2 roky nedokážu sehnat v mé velikosti a všude tvrdí, že mají jen jejich výprodej. Jsou to tyhle: https://www.janhauzr.cz/rukavice/rukavice-winchester-zimni-roeckl-detail.html.
Třeba budete mít víc štěstí než já.
Jinak tip z poslední doby, začala jsem používat ty klasické pracovní rukavice s dlaní potaženou gumou od Červy https://www.pracovniochrana.cz/cerva-palawan-pracovni-rukavice-120-paru. (link jen pro obrázek).
Můj problém v zimních teplých rukavicích je, že se mi rychle zpotí ruka a potom je mi ve všem zima, protože málokteré rukavice (i drahé), jsou fakt tak prodyšné aby to zvládly odvětrat, ruce se vám nepotily a ještě to zvládlo udržet teplo. Ty červy vám v dlani a prstech celkem solidně drží teplo, ale přes hřbet ruky to trochu odvětrává takže to udržuje celkem solidní mikroklima a ruce mi tak echt nemrznou. Sem tam v nich i jezdím.
Mám taky solidně otestované rukavice pro myslivce z třívrstvého softshellu z decathlonu: https://www.decathlon.cz/softshellove-rukavice-500-id_8281307.html Ty jsou taky hodně dobré, větru odolné a přijatelně prodyšné, jen musíte dobře zvolit velikost, protože v dámských rozměrech se neprodávají.

Díky moc za tipy! Projíždím teď ty Roeckly a fakt se mi líbí.
Ty pracovní Červy nebudou pro mě, já mám právě problém s tím, že jakmile mi nepatrně profoukne hřbet ruky a tedy klouby, tak mi ruka okamžitě znehybní. S pocením problém nemám vůbec. Takže spíš potřebuji co největší izolaci a windstopper z vrchu, na hřbetu ruky.
Roeckly mám vyzkoušené letní s gripem a zimní fleesové. Letní jdou kvalitou do pr...., po pár použitích je grip ojetý a ta pseudokůže se odře až na látku. Zimní fleesové mají grip, ale kloužou nehorázně a profouknou a promoknou. Na fotce ty naspod. Uprostřed jsou Cassini termo asi za 250, manželovi je v nich v zimě zima, nosím je já přes ty fleesové na lyžování za koněm.
Nahoře jsou Roeckly luxusní zimní, ale zatím nevím, protože je manžel od Vánoc ještě nezkusil (mám podezření, že viděl cenovku a šetří je na nevím co:)
Jinak letní Roeckly jsem nahradila dostiháckými Ornella Prosperi a ty jsou bombastické, jedina nevýhoda, že i ty nejmenší jsou mi větší. Nevíte někdo, jestli se nedělají i zimní?
Fakt nejlepší windstoper je kůže namazaná tukem.
Rif Du Madon
napsal(a):
Roeckly mám vyzkoušené letní s gripem a zimní fleesové. Letní jdou kvalitou do pr...., po pár použitích je grip ojetý a ta pseudokůže se odře až na látku. Zimní fleesové mají grip, ale kloužou nehorázně a profouknou a promoknou. Na fotce ty naspod. Uprostřed jsou Cassini termo asi za 250, manželovi je v nich v zimě zima, nosím je já přes ty fleesové na lyžování za koněm.
Nahoře jsou Roeckly luxusní zimní, ale zatím nevím, protože je manžel od Vánoc ještě nezkusil (mám podezření, že viděl cenovku a šetří je na nevím co:)
Jinak letní Roeckly jsem nahradila dostiháckými Ornella Prosperi a ty jsou bombastické, jedina nevýhoda, že i ty nejmenší jsou mi větší. Nevíte někdo, jestli se nedělají i zimní?
Fakt nejlepší windstoper je kůže namazaná tukem.
Ty horní roeckly mám a za mě nic moc.
Nejsou moc prodyšné a jak se v tom ruka trochu zpotí, tak už je v nich pak zima. Navíc mi docela vadí, že jsou ty rukavice dost dlouhé takže pokud je chcete mít komplet natažené a neohrnovat ten horní lem, tak nemáte šanci nosit hodinky nebo cokoliv jiného na ruce. Cit v nich je nic moc, třeba já je pro ježdění zrovna moc nemusím, tak max když jdu na krokovku nebo nenáročnou vyjížďku.
Letos k Vánocům jsem dostala tyto: https://www.jp-cavallo.cz/rukavice-equestrian-xs/
A jsou bezvadné. Vyzkoušené teď o víkendu, ježdění v -10°C za sněžení a větru při ježdění na louce. A věřte nebo ne, mě nebyla zima ani chvíli. A to jsou tenoucke.
Ruce mám zmrzlé skoro pořád a hledání správných rukavic je pro mě šílené. Mám malou ruku a krátké prsty a běžně si kupuji rukavice dětské ve vel. na cca14 let. Ty mi sedí přes prsty a dlaň, ale leze mi z nich zápěstí
Zimní jsem nakonec koupila Steeds, vel. XS, jsou takové nadýchané, ale překvapivě dlouho nepromoknou a neprofouknou a hlavně mi sedí.
https://www.kraemer.de/Reitbekleidung/Reithandschuhe/Winterreithandschuhe/Winter-Reithandschuh-Luzern
V největších zimách pod ně natahuji tenké rukavičky s merinem, co mám do lyžařských rukavic.
Jenže moc nesplňují tu citlivost, no, hm, tak to jsem ti moc nepomohla.