Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. V budoucnu bych chtěla mít svého koníka a chtěla bych vědět, jestli se musí dělat něco kromě veterináře, odčervování, kováře, očkování a zuby. Taky kolikrát ročně se to dělá ( vím že kování co 6-8 týdnů).
A kolik to tak přibližně vyjde.
Hádám že odčervování a očkování dělá veterinář.
Děkuji za odpovědi.
arte.P

XXX.XXX.229.54
To je na věštění z křišťálový koule, co bude kůň potřebovat je strašně individuální a zrovna tak ceny.
Pár otázek pro orientaci, třeba pak někdo spočítá cenu.
Co to bude za koně?
Jak bude starý?
Jak na tom bude zdravotně?
Jaké ustájení a kde?
Jak bude využíván?
Bude stačit vystrouhat, nebo se bude kovat - a normálně nebo ortopedicky?
Bude kůň cestovat, nebo bude na jednom místě?
Bude ve stabilním stádě?
Budou zde chovní koně?
Z jaké dálky budou kovář, veterinář atd. dojíždět?..........klidně doplňte i další info
Myslím jen pouze orinetačně
Dejme tomu že koník bude zdravý a půjde pouze o běžné očkování, běžné odčervení. A dejme tomu že bude kovaný běžně. Asi bych vynechala to z jaké dálky kdo bude. Mám na mysli jen tu odvedenou práci :D O dělání zubů toho moc nevím, takže jak často a kolik by to minimálně stálo ( pokud se dělají prohlídky nebo zkrátka něco běžného) Ustájení bych asi taky vynechala. Děkuju moc za odpověd, doufám že jsem to nějak normálně popsala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nebylo by lepší si to tu najít? Takových diskuzí tu jsou stovky, není myslím potřeba to neustále dokola vypisovat (nehledě na to, že to nemá moc velkou vypovídací hodnotu, vzhledem k různým lokalitám atd.).
arte.P

XXX.XXX.229.54
Peam01
napsal(a):
Myslím jen pouze orinetačně
Dejme tomu že koník bude zdravý a půjde pouze o běžné očkování, běžné odčervení. A dejme tomu že bude kovaný běžně. Asi bych vynechala to z jaké dálky kdo bude. Mám na mysli jen tu odvedenou práci :D O dělání zubů toho moc nevím, takže jak často a kolik by to minimálně stálo ( pokud se dělají prohlídky nebo zkrátka něco běžného) Ustájení bych asi taky vynechala. Děkuju moc za odpověd, doufám že jsem to nějak normálně popsala.
Nikdo si nenaúčtuje pouze práci, ono to auto kterým přijede totiž nejezdí zadarmo, takže cesťák je dost podstatná položka, klidně vyšší než samotný úkon.
Běžné očkování - budete očkovat chřipku, tetanus, herpes .....něco dalšího?
Odčervení 300 - 1000, kolikrát ročně záleží na podmínkách a režimu ustájení.
Kovaný běžně - co to je? A budete kovat na předky, nebo na všechny?
Zuby 1 ročně, počítejte 1000-2000 i víc + cesťák