Ahoj!
Mám v plánu si koupit koně, mám a něj 80 000, -.
Měl by být vysoký aspoň 170 cm a věkově od 4 do 9 let. Ráda bych si od vás nechala poradit, a nebo ještě líp..... Kdyby jste našli nějakého koně, který by podle vás odpovídal tomu co chci, vložte prosím příspěvek i s odkazem na prodej toho koně. Budu Vám velmi vděčná za jakoukoli pomoc.
Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechceš raději, v rámci (nebo i mimo) distanční výuky, dostudovat češtinu?

Adina6
napsal(a):
Ahoj!
Měl by být vysoký aspoň 170 cm a věkově od 4 do 9 let. Ráda bych si od vás nechala poradit, a nebo ještě líp..... Kdyby jste našli nějakého koně, který by podle vás odpovídal tomu co chci, vložte prosím příspěvek i s odkazem na prodej toho koně. Budu Vám velmi vděčná za jakoukoli pomoc.
Děkuji
A vaše jezdecké zkušenosti? A co s tím koněm hodláte dělat? Vaše finanční možnosti? Věk a výška koně nestačí.Ale stejně si myslím jako efe, že se nudíte.
arte.P

XXX.XXX.242.60
Vyberte mi koně a sežeňte pro něj ustájení
Nechcete přidat aspoň nějaké další kritérium, ať můžeme zúžit okruh kandidátů - třeba požadovanou barvu.
Povaha, výcvik, zdravotní stav.... - na to se vypr.dněte, to se doladí, ale tu barvu by to chtělo - to je genetika, s tím pak už nehnete
Projeďte si inzerci tady na ifauně. Pak také bazoš, mě osobně zaujali tito koně https://zvirata.bazos.cz/inzerat/131112527/cesky-teplokrevnik.php
Stojí ale 100 000kč a nepíší výšku v kohoutku.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/131154970/prodej-3lete-klisny-a11.php
Tenhle splňuje všechny podmínky, ale výšku v kohoutku nepíší.
Dále třeba tyto inzeráty:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/131148425/prodam-klisnu-ct.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/130997409/valach-po-russel-ii.php
Zbytek inzerátů si projeďte. Je jich tam ještě spousta. Nebo jsou inzeráty tady https://www.jezdeckainzerce.cz/kategorie/kone/prodej
Žádného koně na prodej osobně neznám, takže nemohu doporučit. Můžete si také projet chovy koní, ale koně budou většinou dražší
Dále by bylo dobré zodpovědět si ještě pár otázek. Chcete koně do sportu nebo na rekreaci? Bude ustájen 24/7 nebo na noc box? Chcete klidnějšího koně nebo koně s charakterem? Chcete robustnějšího koně nebo klasického teplokrevníka nebo plnokrevníka? V jaké barvě chcete aby kůň byl nebo je vám to jedno? A další podobné otázky.
Když Vy na to jdete úplně opačně.
Ujasněte si, proč chcete koně a jestli ho vůbec chcete. Mít vlastního koně je pro řadu jezdců zbytečně svazující, lepší je chodit někam, kde mají více koní a jezdec si je může všechny osahat a učit se na nich.
Ujistěte se, že toho koně budete moci nejen koupit, ale i slušně ustájit, uživit a budete mít rezervu na veterinární náklady. Ujasněte si, co chcete a co můžete koni nabídnout. Zajistěte si ustájení a až pak shánějte koně vodného pro Vaše konkrétní podmínky.
Počítejte s tím, že toho vhodného koně budete hledat třeba půl roku. I déle. Na každou prohlídku koně s sebou berte někoho zkušeného, ideálně veterináře nebo aspoň trenéra. A nebude to zadarmo. Kolik lidí tu psalo, že prošustrovalo třicet i víc tisíc, než vůbec koně vybrali?
Máte na koně veliké nároky a malé peníze. Chcete vysokého, mladého a zdravého koně vhodného pro dvě sportovní odvětví, co si poradí se začátečníkem (při vší úctě, kdybyste se za těch 14 let u koní něco naučila, tak se nebudete ptát na diskuzi na úplné základy; nemyslím to ve zlém, já také jezdila deset let a nic moc neumím) - to si tu částku vynásobte tak třemi.
Takže musíte dojít na kompromis. Např. mladá plnokrevná kobyla z odkazu výše může být fajn - potřebujete trenéra, kvalitní zázemí a čas, než z dostihového koně vychováte koně do jezdeckého sportu. To je třeba 10 000 měsíčně, a to se na první závody dostanete klidně až za rok (a tím nemyslím kvůli koroně, ale prostě proto, že po tom koni budete chtít úplně něco jiného, než na co byl zvyklý dosud; musí dojít ke změně myšlení, přestavění kostry, změny postoje, správnému nasvalení, to jsou věci, které trvají měsíce i roky).
Zásadní dotaz: Máte k dispozici trenéra? Protože jestli ne, tak koně nekupujte, šetřete a čekejte na vhodnější příležitost.
Myslím, že normálního koně do 80 000 lze sehnat celkem snadno. Popravdě nevím, proč tady slečnu kritizujete. Ano, více kritérií by měla mít, ale když má na koně 80 000 a peníze v záloze, tak nemyslím, že by byla ve finanční krizi a nebyla by si shopná zaplatit ustájení a péči o koně. Pokud jezdí 14 let, tak myslím, že má dost zkušeností a je dost rozumná na to, aby věděla že mít koně není sranda a stojí to dost peněz.

Člověk, který se 14 let pohybuje u koní (a ne, že mu 14 let JE), se neptá na anonymní diskuzi kde koupit koně, kde ho ustájit a kde si udělat ZZVJ. Tečka.
Laila11
napsal(a):
Myslím, že normálního koně do 80 000 lze sehnat celkem snadno. Popravdě nevím, proč tady slečnu kritizujete. Ano, více kritérií by měla mít, ale když má na koně 80 000 a peníze v záloze, tak nemyslím, že by byla ve finanční krizi a nebyla by si shopná zaplatit ustájení a péči o koně. Pokud jezdí 14 let, tak myslím, že má dost zkušeností a je dost rozumná na to, aby věděla že mít koně není sranda a stojí to dost peněz.
Normálního ve smyslu průměrného, to ano, to jistě koně sežene.
Jenže požadavek není normální kůň, ale sportovní kůň vhodný pro dvě odlišná odvětví s dosaženou výkonností (nebo aspoň s potenciálem jí dosáhnout), mladý, zdravý, vysoký. Takový kůň opravdu stojí od 200 000 výš.
Nebo druhá varianta, koupit normálního koně a někam se s ním vypracovat. Ale to je náročné na čas a zázemí a taky to je bez záruky. Zvlášť když je zkušenost zadavatelky diskutabilní a nejspíš nemá trenéra nebo nějaký dozor, který by ji vedl.

Adina6
napsal(a):
A ty se sklidni
Už nás nemusíš dál přesvědčovat o tom, že naše domněnky jsou správné

Adina6
napsal(a):
A ty se sklidni
Ta čeština by si opravdu nějakou tu investici zasloužila

kallisto
napsal(a):
A třmeny už si nastavit umíš? Je to půl roku co ses ptala...
Ten čas letí.... půl roku jako 14 let...

Adina6
napsal(a):
Myslíte si že jsem tak blbá a nevím to?!
Ano.
arte.P

XXX.XXX.242.60
Adina6
napsal(a):
Na to se ptala moje kámoška....... Máme účet dohromady....
Tak na koně máte a o počítač se musíte dělit s kámoškou? Jak socky
Jinak dávejte prosím odkaz na který příspěvek reagujete - možné mi nadáváte a já o tom nevím
Hulajnoga je koloběžka - tedy ideální věc k Vašemu věku
arte.P
napsal(a):
Tak na koně máte a o počítač se musíte dělit s kámoškou? Jak socky
Jinak dávejte prosím odkaz na který příspěvek reagujete - možné mi nadáváte a já o tom nevím
Hulajnoga je koloběžka - tedy ideální věc k Vašemu věku
My se zaprvé o počítač nedělíme, jen máme na svých telefonech na iFauna.cz stejný účet........ Informatika Vám ve škole určitě nešla

Adina6
napsal(a):
My se zaprvé o počítač nedělíme, jen máme na svých telefonech na iFauna.cz stejný účet........ Informatika Vám ve škole určitě nešla
tobě informatika taky očividně nešla,když si neumis najít inzerci koní a ptáš se na dotazy,které během par vteřin vygoogliš....
arte.P

XXX.XXX.242.60
Adina6
napsal(a):
A stejnou IP jste prostě jedno tělo - jedna duše.
Kolik Vám je není problém odhadnout z reakcí a slovníku. 13 max.14let - víc ani náhodou, vlastně nechápu proč něčemu takovýmu vykám.

Adina6
napsal(a):
Sklidni hormon a jestli máš problém, tak si ho vyřeš, ale ne se mnou!
A už není slušná. Ani to netrvalo tak dlouho.
arte.P

XXX.XXX.242.60
Dotaz
napsal(a):
Proč si nevyberete koně podle svého v inzerci? Nebo ještě lépe – proč si nezadáte tento požadavek do inzerce sama, aby se vám prodejci koní ozvali?
https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3705203/koupim-cesky-teplokrevnik/
arte.P

XXX.XXX.242.60
Dotaz
napsal(a):
No dobře, ale proč mám slečně dělat sekretářku a procházet za ni inzeráty? Pochopila bych, kdyby si udělala nějaký inzerátový předvýběr kandidátů a pak se zeptala na názor, ale takhle?
To je její inzerát.

Dotaz
napsal(a):
To jsem pochopila, ale v diskusi po lidech chce, aby jí sem házeli odkazy na inzeráty podle jejiho zadání. To si může tu inzerci projit sama, ne?
Možná jsme měli jenom padnout na zadek, že má zadavatelka 80 000 Kč na koupi drezúrního nebo parkurového koně. A 10 000 Kč měsíčně na ustájení.

napsal(a):
Možná jsme měli jenom padnout na zadek, že má zadavatelka 80 000 Kč na koupi drezúrního nebo parkurového koně. A 10 000 Kč měsíčně na ustájení.
Tohle mě ale fakt taky napadlo To by asi holčina koukala, za kolik tu mají koně jiní a kolik jsou za ně ochotni platit...

Adina6
napsal(a):
Na to se ptala moje kámoška....... Máme účet dohromady....
Máte zvláštní kamarádku. Když se radši zeptala na diskuzi, místo aby se poradila s někým s čtrnáctiletou zkušeností u koní.
Přeji šťastný výběr koně. A štěstí i tomu koni.
Adina6
napsal(a):
Ahoj!
Děkuji
Dobrý den, nechci se do toho moc míchat, ale na dospělého si hrát nemusíš. Samozřejmě - ráda Ti vyhoví, zde je odkaz na velice hezkého českého teplokrevníka.
P.s. Prosím, nehraj si na dospělého, je Ti max. 13 let. Víc určitě ne.
SarahEquestrian
napsal(a):
Dobrý den, nechci se do toho moc míchat, ale na dospělého si hrát nemusíš. Samozřejmě - ráda Ti vyhoví, zde je odkaz na velice hezkého českého teplokrevníka.
P.s. Prosím, nehraj si na dospělého, je Ti max. 13 let. Víc určitě ne.
Už jsme ti říkali, abys neměnila přezdívky. Podle IP adresy poznáme že jsi to stále jen ty.

kallisto
napsal(a):
Už jsme ti říkali, abys neměnila přezdívky. Podle IP adresy poznáme že jsi to stále jen ty.
asi se nám chce zavděčit. Jednou se jí to pod nějakým nickem určitě podaří! Jen vytrvat!

Hele zrovna teď se všude píše, že děti mají z té sociální izolace psychické poruchy - no a tady máme rovnou jednu v přímém přenosu!