Dvouletý se strmými špěnkami

Český teplokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LJ

23.1.2021 10:45
LJ

XXX.XXX.109.181

Dobrý den,
mám dvouletou klisnu se strmými spěnkami, řešeno s vetem, ma pravidelné strouhání. Máte někdo zkušenost s tímto? Zajímá mě spíš jak do budoucnosti, bude se moct na ni jezdit?
Děkuji LJ

23.1.2021 11:15
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

LJ napsal(a):
Dobrý den,
mám dvouletou klisnu se strmými spěnkami, řešeno s vetem, ma pravidelné strouhání. Máte někdo zkušenost s tímto? Zajímá mě spíš jak do budoucnosti, bude se moct na ni jezdit?
Děkuji LJ

Pokud to řešíte s vetem, tak bude mít víc informací než kdokoli z nás, když jsme navíc toho koně neviděli ani na fotce.
Záleží na tom, co přesně tu strmost způsobilo, a jestli jsou poškozené kloubní struktury, jak vypadají šlachy atd. Obecně ve dvou letech už to korektury kopyt nezlepší, ortopedické vady jsou řešitelné dobře u hříbat do cca 14 dnů až 4 měsíců věku, podle typu problému.
Tj. by to chtělo pozvat si ortopeda, který zhotoví RTG snímky a sono šlach. Podle toho vám může dát prognózu do budoucna, co se týče využitelnosti a jestli vůbec využitelná bude. Bez toho je to věštění z křišťálové koule.

23.1.2021 14:56
keira

XXX.XXX.164.213

Měli jsme koně se strmými spěnkami, po krátké dostihové karieře šel na rekre ježdění. Nikdy s tím neměl problémy, ale taky je fakt, že po něm nikdo nechtěl skákání nebo nějaké extra výkony.

Jako jezdec jsem spíš vnímala že má kvuli tomu nepohodlné chody, že jaksi chybí odpružení, ale on měl víc problémů, tak se to možná sčítalo.

Nicméně fungoval v pohodě do 20ti let a pak šel do důchodu z jiných důvodů, nohy nikdy nezlobily.

Moc o této problematice nevím, ale myslím, že je rozumné takového koně nehonit po parkurech, aby tam nebyla vysoká zátěž z doskoků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík