Deky pro echt úzké koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2021 11:01
evcusik

XXX.XXX.145.236

Kdo máte úzké koně v plecích/krku, jaké máte ověřené značky? Popř doporučíte vhodnou úpravu?

Mam hlavu v pejru aby si deka sedla, přední zapínání má na maximum a přesto mi deky odstávají (a zatika k ramenům při dešti z hřívy). Děje se tak i u highneck dek - ty se pro jistotu ještě podroluji pod deku.

O tom, že bych třeba ráda využila "chytrosti" Bucas dek vyšších řad, to si už můžu nechat zdát úplně vzhledem k střihu a zapínání v předu. Klisne je velká i Freedom řada.

Momentálně si nejlíp sedi waldhausen highneck "na rovno", spíš jen lehce zvýšený krk. Úplně jim však k ceně nevěřím nepromokavost. A decathlon - ale nemají 100g, jinak by řešení bylo hned.

Dostala jsem tip na Masty, ale v ČR je sehnat v Kobylí velikosti (125) je nesnadné a vyhodit 8tis ze zahraničí - to nejsem úplně střelec.

Nemáte tip, na "chytrou deku" co by mohla sedět ?

(Zkoušeno amigo, rhino - bez úspěchu).

24.1.2021 18:47
deauville

XXX.XXX.46.69

No, snadné řešení - kupte jí o velikost menší číslo, tzn. jestli má např. podle měření zad vel. 145, kupte 135 atp. Mám opačný problém, valach je hodně široký a některé deky je potřeba kupovat ve velikostech, které reálně neodpovídají délce hřbetu, ale šíři hrudníku:)

Doporučuji tedy koupit o číslo, možná i o dvě, menší velikost a vyzkoušet - ideálně v shopu, kde pak můžete deku vyměnit za menší.

24.1.2021 19:06
Rif Du Madon

XXX.XXX.77.98

Menší bych nekupovala, bude ji dřít na plecích. V dobách úzkorozchodných kobyle seděla deka eskadron s vysokým krkem- Alpha, Beta. Dělají je rovnou i s mezikusem a je hodně štelovací vepředu.
A pak seděla HKM high neck, ale nekupujte tu nejlevnější.
A tutovka je bucas freedom s pevným krkem, sedí na všechno a nic nikam nezatéká.

24.1.2021 19:21
evcusik

XXX.XXX.145.236

deauville napsal(a):
No, snadné řešení - kupte jí o velikost menší číslo, tzn. jestli má např. podle měření zad vel. 145, kupte 135 atp. Mám opačný problém, valach je hodně široký a některé deky je potřeba kupovat ve velikostech, které reálně neodpovídají délce hřbetu, ale šíři hrudníku:)

Doporučuji tedy koupit o číslo, možná i o dvě, menší velikost a vyzkoušet - ideálně v shopu, kde pak můžete deku vyměnit za menší.

Menší velikost je krátká co se týče zad a boků

Přidejte reakci

Přidat smajlík