Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2021 21:22
Whop

XXX.XXX.168.202

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tom když koně stojí na výběhu v ušlapaném bahně plném moči, když jim v přístřešku páchne několik centimetrů pomalu hnijících výkalů a hnojníkem se stává celý výběh.
Má kamarádka zde má koně ustájeného, bohužel si nemohla tak úplně vybrat, ten co koně platí o tom nic neví a vědět nechce. Ostatním v dané stáji se to zdá v pořádku, a nikdo to moc neřeší, kydá se tam tak že se hovna háží z jedné strany na stranu, takže to koně jen ušlapou na jiné straně.
Kobyle již vznikl absces, botou se k ránu dostává moč a špína, a není zde možnost ji zavřít do sucha a čistoty. Dnes jsem jako třetí člověk kamarádce domluvila a zaslala pár odkazů, takže zvažuje přesun koně jinam, pokud to jen půjde.
Jen by mě zajímalo jestli a jaké zkušenosti s takovýmto ustájením máte, případně jestli se to dá nějak jednoduše řešit (aby se výběh tolik nerozbahňoval, a alespoň moč odtékala a netvořila obrovské kaluže).
Bohužel s tím já sama nemohu nic dělat, doufám ale že se majitelé nějak odhodlají ke změně...

25.1.2021 02:18
helas

XXX.XXX.116.228

To jsou koně 24/7 v zimním výběhu?

25.1.2021 08:32
kallisto

XXX.XXX.237.35

Tak myslím, že situaci chápeš a odpověděla sis sama. Na toto jiná odpověď není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2021 08:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není mi úplně jasné, na co se vlastně ptáš Kůň není tvůj a není ani kamarádky, takže úplně nechápu smysl diskuze.

Kopyto s abscesem je potřeba každý den omýt tekoucí vodou, opláchnout betadine a zabalit ideálně do plenky nebo nějakého pytlíku a omotat instalatérskou páskou. Je možné i vystřihnout podložku z kusu plastu (víko od vitamínů) a tu umístit na chodidlo a celé to upevnit tou páskou --- kůň to během 24 hodin neprošoupe. Dle fáze abscesu (provalený x neprovalený) přidat např. kysané zelí, aby se urychlilo prasknutí. Převazovat a vymývat minimálně 1x denně. Kůň s abscesem (tedy pokud je to opravdu absces) se nezavírá, naopak je dobrý pohyb, aby kopyto pracovalo a hnis se dostal ven.

Kůň ve vlastních sratschkách nemá co dělat, ale to je na zodpovědnosti majitele, aby mu našel správné ustájení ... stejně tak i ustajovatel má zajistit každodání sběr trusu u krmeliště.

25.1.2021 18:16
koně

XXX.XXX.174.63

Whop napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tom když koně stojí na výběhu v ušlapaném bahně plném moči, když jim v přístřešku páchne několik centimetrů pomalu hnijících výkalů a hnojníkem se stává celý výběh.
Má kamarádka zde má koně ustájeného, bohužel si nemohla tak úplně vybrat, ten co koně platí o tom nic neví a vědět nechce. Ostatním v dané stáji se to zdá v pořádku, a nikdo to moc neřeší, kydá se tam tak že se hovna háží z jedné strany na stranu, takže to koně jen ušlapou na jiné straně.
Kobyle již vznikl absces, botou se k ránu dostává moč a špína, a není zde možnost ji zavřít do sucha a čistoty. Dnes jsem jako třetí člověk kamarádce domluvila a zaslala pár odkazů, takže zvažuje přesun koně jinam, pokud to jen půjde.
Jen by mě zajímalo jestli a jaké zkušenosti s takovýmto ustájením máte, případně jestli se to dá nějak jednoduše řešit (aby se výběh tolik nerozbahňoval, a alespoň moč odtékala a netvořila obrovské kaluže).
Bohužel s tím já sama nemohu nic dělat, doufám ale že se majitelé nějak odhodlají ke změně...

Samozřejmě se dá všecko řešit .Ale musí se chtít
Nejsou všude všecky zimní výběhy plné moči a sra...ček
Zkušenosti osobní nemám ,a ani bych do něčeho takového své koně nedala.
Jenže,když to nikomu nevadí ?A i takový bor...del má pořád klienty ,kteří do toho koně dají a ještě za to platí ?
Tak pochybuji,že se tam něco změní .Proč investovat ,zlepšovat,řešit,když to jde i takhle...

Přidejte reakci

Přidat smajlík