KVtým

XXX.XXX.28.52
Dobrý den,
má někdo zkušenosti s opravou křivé kostry sedla? Zakoupili jsme sedlo a po tom, co jsme si lámali hlavou co je na něm špatně nám fyzio řekla (a i ukázala), že je křivá kostra a koník kvůli toho otlačený. Řekla nám také, že se dá někde křivá kostra zpravit.
Ptám se tedy jestli s tím má někdo zkušenosti a popřípadě kde a na kolik ho oprava vyšla?
Předem děkuji za odpověď.
No, záleží na tom, co to je za sedlo. Pokud je kostra klasicky dřevěná, nijak se opravit nedá, maximálně vyměnit.
Pokud je to termoplast, dá se rozehřát a znova vytvarovat. Nevím, jestli to dělá i někdo v ČR, ale v rámci reklamace se to posílá výrobci - většina těch kvalitních značek (Passier, Prestige, Stüben) má na kostru záruku minimálně 10 let. Musíte mít ale samozřejmě originální a potvrzený záruční list.
Jaká je cena bez toho nevím, řešila jsem dříve rozšíření komory u sedla Prestige - to měl oprávnění udělat jen výrobce a cena by byla 400 eur. Nakonec jsem to řešila prodejem sedla, jelikož jsem nehodlala tolik investovat a zásahem kohokoli jiného než výrobce bych přišla o záruku, což by mi cenu sedla výrazně snížilo.
KVtým

XXX.XXX.28.52
je to sedlo Kentaur charon, tak jsem doufala, že u tohohle by to neměl být tak velký problém