Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KVtým

25.1.2021 17:09
KVtým

XXX.XXX.28.52

Dobrý den,
má někdo zkušenosti s opravou křivé kostry sedla? Zakoupili jsme sedlo a po tom, co jsme si lámali hlavou co je na něm špatně nám fyzio řekla (a i ukázala), že je křivá kostra a koník kvůli toho otlačený. Řekla nám také, že se dá někde křivá kostra zpravit.
Ptám se tedy jestli s tím má někdo zkušenosti a popřípadě kde a na kolik ho oprava vyšla?
Předem děkuji za odpověď.

25.1.2021 17:17
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

No, záleží na tom, co to je za sedlo. Pokud je kostra klasicky dřevěná, nijak se opravit nedá, maximálně vyměnit.
Pokud je to termoplast, dá se rozehřát a znova vytvarovat. Nevím, jestli to dělá i někdo v ČR, ale v rámci reklamace se to posílá výrobci - většina těch kvalitních značek (Passier, Prestige, Stüben) má na kostru záruku minimálně 10 let. Musíte mít ale samozřejmě originální a potvrzený záruční list.
Jaká je cena bez toho nevím, řešila jsem dříve rozšíření komory u sedla Prestige - to měl oprávnění udělat jen výrobce a cena by byla 400 eur. Nakonec jsem to řešila prodejem sedla, jelikož jsem nehodlala tolik investovat a zásahem kohokoli jiného než výrobce bych přišla o záruku, což by mi cenu sedla výrazně snížilo.

KVtým

25.1.2021 19:24
KVtým

XXX.XXX.28.52

je to sedlo Kentaur charon, tak jsem doufala, že u tohohle by to neměl být tak velký problém

25.1.2021 20:09
kallisto

XXX.XXX.133.154

Napiste do Kentauru to cislo pod bocnici. Napisou vam vek sedla i z ceho je kostra. A tim vam i odpovi zda to lze a za kolik opravit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík