Maskari

XXX.XXX.219.43
Ahoj,
Vím, že se tohle těžce radí, ale třeba tu bude někdo, kdo řešil podobnou věc. A o co tedy jde? Sháním "nové" sedlo na staršího koně se střechovitým hřbetem a hodně výrazným kohoutkem, takže sedlo s otevřenou komorou. Sedlo by mělo být nejlépe všestranné, skočka určitě ne, jedině univerzál. Koukala jsem třeba na kentaur ramiro nebo novější apollon či seneca. Jenže většinou lidé nenabízejí vyzkoušení a když už, chtějí za to hodně. Co se mě týče, měřím cca 165 cm, mám celkem krátké, silnější nohy a jezdím spíše na delších třmenech kvůli zlým kolenům.
Byl by tu někdo podobný, kdo také sedlo hledal a dal by mi na nějaké tip?
Případně děkuji a prosím, nebičujte mě, vážně vím, že se takhle těžko radí, ale proč to i tak nezkusit.
Maskari

XXX.XXX.219.43
kallisto
napsal(a):
Kieffery. Kvalitní, otevřená komora, rozumná cena.
Jen jestli strechovity hřbet neni jen malo nakrmeny.
To se nebojte. Krmení má habaděj. Je to už děda, kterému na zádech trochu opadly svaly a záda měl víc jako střechu i v mládí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Také mohu vřele doporučit Kieffer. Některé mají ty komory i pěkně vysoké. Pozor, aby starší kousek nebyl křivý, v inzerci jsem jich rovných viděla málo. Mám 163 cm a jezdí se mi dobře i v drezuře i ve skok. univerzálu (i když na druhou stranu... mně se jezdí dobře v kdečem, takže to nemusí být směrodatné).
Maskari

XXX.XXX.219.43
sisi58
napsal(a):
Fotka?
Foto dávad nebudu, už jednou jsem sem koníka dala a pak zjistila, že fotky i koně vydával cizí člověk za své, ale opravdu nejsem megera, která by jezdila na vyhublém koni. Dopřáváme mi ve stáji více jak sami sobě.
Maskari
napsal(a):
Foto dávad nebudu, už jednou jsem sem koníka dala a pak zjistila, že fotky i koně vydával cizí člověk za své, ale opravdu nejsem megera, která by jezdila na vyhublém koni. Dopřáváme mi ve stáji více jak sami sobě.
Ale ne kvůli tomu,aby někdo posuzoval výživový stav. Ale kvůli tvaru. Tak dejte koně bez hlavy a nohou. Jen tělo.
Maskari

XXX.XXX.26.27
sisi58
napsal(a):
Ale ne kvůli tomu,aby někdo posuzoval výživový stav. Ale kvůli tvaru. Tak dejte koně bez hlavy a nohou. Jen tělo.
Lepší teď zrovna asi nenajdu. Fotky jsou teď z blízké doby, než jsem se o něj začala starat, moc se s ním nedělalo, proto svaly trochu opadly a teď se to snazim zas zlepšit
Maskari

XXX.XXX.26.27
kallisto
napsal(a):
No je videt ze ten kohoutek uz dostal v minulosti pekne zabrat. Urcite otevrenou komoru.
To ano, tehdy ho darovali, s dost nevhodným sedlem, proto jsem na něm já nijak nejezdila. Chce to i sedlo se širokým páteřním kanálem.