Potřebovala bych poradit, k lonžování bych chtěla používat obnosník a nevím, jestli se může kůň vyvazovat na obnosníku a popřípadě kam se vyvazováky a lonž na obnosníku zapínají, vím že to zní jako hloupá otázka, ale já chci jen slyšet názory více lidí, protože co člověk, to názor;) tak si prosím odpusťte nenávistné komentáře.
Děkuji.
Jana48

XXX.XXX.168.34
V prvé řadě nejspíš mluvíte o obnosku.
Obnosek jde použit jak samostatně, tak se stihlem či pákou, v kombinaci s dvěma páry otěží.
Při lonžování používám obnosek samostatně, vyvázání do něj nezapínám, chci aby se kůň vytáhl a lonž kterou mám zapnutou v prostředím kroužku obnosku i následoval.
Pokud opravdu potřebujete vyvazovat, je možná klasická varianta obnosek se stihlem a vyvazovat skrz stihlo, například gogue, nebo pevným chambonem, zde je ovšem obnosek až druhořadý.
Doporučuji stránku nechsenest.cz, odkud obnosek mám, dozvíte se zde vše potřebné.
Uživatel s deaktivovaným účtem

horselover393
napsal(a):
Děkuji všem za informace;) mohl by mi někdo poslat nějakou fotku koně na obnosku a vyvázaného? na internetu nemůžu žádnou najít
Asi proto, že to nikdo nedělá. Přečtěte si znovu příspěvek od Jana48.
Jana48

XXX.XXX.168.34
horselover393
napsal(a):
Děkuji všem za informace;) mohl by mi někdo poslat nějakou fotku koně na obnosku a vyvázaného? na internetu nemůžu žádnou najít
Takové obrázky vskutku nenajdete, není to využití obnosku, nebyl k tomuto účelu vytvořen. Pokud potřebujete, představte si, že máte zapnutou vámi vybranou vyvazovací pomůcku klasicky ve stihle a místo nánosníku máte obnosek. A lonž máte v prostředním kroužku obnosku.
Jana48
napsal(a):
Takové obrázky vskutku nenajdete, není to využití obnosku, nebyl k tomuto účelu vytvořen. Pokud potřebujete, představte si, že máte zapnutou vámi vybranou vyvazovací pomůcku klasicky ve stihle a místo nánosníku máte obnosek. A lonž máte v prostředním kroužku obnosku.
Tohle už snad stačí vygooglit.
Cavesson, cavecon (=obnosek), vyjede vám toho spousta na google. Ale pro dobro koně, naučte se nejprv lonzovat pod dozorem, než začnete cokoliv montovat na koně. Špatně nastavené může snadno skončit úrazem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nalezeno přes gůgl. V životě mě nenapadlo lonžovat vyvázaného koně, párkrát jsem dala na koně pod sedlem pevný chambon (prý se nemá používat ze sedla, ze sedla je prý myšlen gogue, mně se ale u gogue nelíbí ten kombinovaný tah), ale že bych vyvázala na lonžování.... Jediné, kde jsem to použila - byly instruktorské zkoušky Tam je to prostě předepsané. Ale já vlastně koně už skoro vůbec nelonžuju...