Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2021 14:07
horselover393

XXX.XXX.168.122

Potřebovala bych poradit, k lonžování bych chtěla používat obnosník a nevím, jestli se může kůň vyvazovat na obnosníku a popřípadě kam se vyvazováky a lonž na obnosníku zapínají, vím že to zní jako hloupá otázka, ale já chci jen slyšet názory více lidí, protože co člověk, to názor;) tak si prosím odpusťte nenávistné komentáře.
Děkuji.

Jana48

27.1.2021 14:35
Jana48

XXX.XXX.168.34

V prvé řadě nejspíš mluvíte o obnosku.
Obnosek jde použit jak samostatně, tak se stihlem či pákou, v kombinaci s dvěma páry otěží.
Při lonžování používám obnosek samostatně, vyvázání do něj nezapínám, chci aby se kůň vytáhl a lonž kterou mám zapnutou v prostředím kroužku obnosku i následoval.
Pokud opravdu potřebujete vyvazovat, je možná klasická varianta obnosek se stihlem a vyvazovat skrz stihlo, například gogue, nebo pevným chambonem, zde je ovšem obnosek až druhořadý.
Doporučuji stránku nechsenest.cz, odkud obnosek mám, dozvíte se zde vše potřebné.

27.1.2021 14:53
kallisto

XXX.XXX.237.35

Obávám se, že pokud nevíte, kam vyvázání zapnout, neodhadnete ani správnou délku vyvazováků, ani dobu, po kterou je vhodné na nich koně mít vyvázaného.

Určitě si to nechte od někoho kdo už má zkušenost ukázat.

28.1.2021 16:02
horselover393

XXX.XXX.168.122

Děkuji všem za informace;) mohl by mi někdo poslat nějakou fotku koně na obnosku a vyvázaného? na internetu nemůžu žádnou najít

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 19:33

horselover393 napsal(a):
Děkuji všem za informace;) mohl by mi někdo poslat nějakou fotku koně na obnosku a vyvázaného? na internetu nemůžu žádnou najít

Asi proto, že to nikdo nedělá. Přečtěte si znovu příspěvek od Jana48.

Jana48

28.1.2021 19:54
Jana48

XXX.XXX.168.34

horselover393 napsal(a):

Takové obrázky vskutku nenajdete, není to využití obnosku, nebyl k tomuto účelu vytvořen. Pokud potřebujete, představte si, že máte zapnutou vámi vybranou vyvazovací pomůcku klasicky ve stihle a místo nánosníku máte obnosek. A lonž máte v prostředním kroužku obnosku.

28.1.2021 20:27
kallisto

XXX.XXX.132.230

Jana48 napsal(a):
Takové obrázky vskutku nenajdete, není to využití obnosku, nebyl k tomuto účelu vytvořen. Pokud potřebujete, představte si, že máte zapnutou vámi vybranou vyvazovací pomůcku klasicky ve stihle a místo nánosníku máte obnosek. A lonž máte v prostředním kroužku obnosku.

Tohle už snad stačí vygooglit.

28.1.2021 22:40
evcusik

XXX.XXX.145.236

Cavesson, cavecon (=obnosek), vyjede vám toho spousta na google. Ale pro dobro koně, naučte se nejprv lonzovat pod dozorem, než začnete cokoliv montovat na koně. Špatně nastavené může snadno skončit úrazem.

29.1.2021 07:55

Nalezeno přes gůgl. V životě mě nenapadlo lonžovat vyvázaného koně, párkrát jsem dala na koně pod sedlem pevný chambon (prý se nemá používat ze sedla, ze sedla je prý myšlen gogue, mně se ale u gogue nelíbí ten kombinovaný tah), ale že bych vyvázala na lonžování.... Jediné, kde jsem to použila - byly instruktorské zkoušky Tam je to prostě předepsané. Ale já vlastně koně už skoro vůbec nelonžuju...

Přidejte reakci

Přidat smajlík