"díry" nad očníma obloukama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2021 22:21

Kobyla je v dobré výživové kondici, bude 8 letá a má nad očima docela velké "díry", to mají spíše staří nebo hubení koně....co myslíte, pozoruju jí moc?

28.1.2021 22:25
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Moje kobyla je taky má, letos je jí 11 let. Kupovala jsem ji jako 7 letou, a už je měla. Dokonce občas povolí spodní pysk a vypadá jako stará úplně - uchytila se přezdívka "Bába".
Jinak je v dobrém až příliš dobrém výživovém stavu (momentálně je na stupni 6), na velikost děr nad očima to nemá vliv.
Viděla jsem i hřebce, který měl výrazné díry nad očima už jako tříletý. Tudíž myslím, že to není nic znepokojivého, jen to nevypadá dobře.

28.1.2021 22:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Pozorujete moc

28.1.2021 22:40

.....zatím lepší nemám, je z letošního podzimu..

28.1.2021 22:50

Slon Indický napsal(a):
Moje kobyla je taky má, letos je jí 11 let. Kupovala jsem ji jako 7 letou, a už je měla. Dokonce občas povolí spodní pysk a vypadá jako stará úplně - uchytila se přezdívka "Bába".
Jinak je v dobrém až příliš dobrém výživovém stavu (momentálně je na stupni 6), na velikost děr nad očima to nemá vliv.
Viděla jsem i hřebce, který měl výrazné díry nad očima už jako tříletý. Tudíž myslím, že to není nic znepokojivého, jen to nevypadá dobře.

Má jako dost výrazné orbity- nadočnicové oblouky , tak si říkám, že to bude tím, no asi jí přestanu pozorovat....
PS: o tom, že se mi zdá, jako by měla smutný výraz , se rozepisovat nebudu, prostě jí přestanu pozorovat.... nebo jen jedním okem.

28.1.2021 23:35
Horsana

XXX.XXX.40.140

Chýba im tam tuk, proste sa tam neukladá, ukladá sa inam.

Odkedy znovu takmer denne chodím za koňom, už má asi 15 diagnóz :D

29.1.2021 00:02
Slon Indický

XXX.XXX.241.190

Já můžu zrovna najít akorát rádoby "uměleckou" - určena k vyretušování, až bude čas. Ale ta díra je tam vidět dobře.
A moje kobyla se netváří smutně, ale ustaraně. Pozoruji moc, to vím, ale někdy se to i hodí, když má člověk svého koně "přečteného".

29.1.2021 07:44

Náš stařešina se zase tváří "vykuleně" :-) Je to poník, kouká na nás směrem vzhůru, a prostě to vypadá jak kdyby mu ty oči měly vypadnout z hlavy :-D

29.1.2021 10:14
makki

XXX.XXX.0.41

Záleží na tom, jestli to má pořád a tak nějak to patří k jeho výrazu. Jeden náš kůň to míval, když ho něco bolelo.

29.1.2021 11:05
Arbora

XXX.XXX.232.164

Jazdila som veľmi typovo podobnú kobylu, tmavá hnedka, lysina. Presne to isté, veľké diery, výraz večnej depresie. Tuk sa ukladal v úplne iných partiách 😅

29.1.2021 11:21
Horsana

XXX.XXX.40.140

To Jula má presne opačný problém :D

29.1.2021 11:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Horsana napsal(a):
To Jula má presne opačný problém :D

Ano, to jsou tzv. čtyřocí koně. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík