Novinka Vojtěškové kostky - Alfa Alfa Wafer Cubes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2021 17:55
Stormy96L

XXX.XXX.245.206

Měla jsem už před lety ze stránek Eko podestýlka nebo nějak tak, italské kostky Guidolin. Nic moc, takové brikety, valachovi se to suché těžko kousalo. Namočené to že začátku zral, ale potom už druhý pytel moc nechtěl. V barelu mi to akorát zasmradlo tak, že jsem to potom vyklopila do trávy 😂A to byl konec kostkovych prikrmu

2.2.2021 18:58
Slon Indický

XXX.XXX.180.2

Taky nemám nijak zvlášť ráda kostky - pokud to je čistá vojtěška, bude se to hodně rozpadat a drolit, pokud ne, tak záleží na tom, co je tam jako pojivo, očekávám nějakou tu pšenici (složení pro jistotu neuvádějí). Jako dodavatele (ale ne výrobce) uvádějí Premin. Ten takový výrobek na svých stránkách nemá, tak by mě zajímalo, kdo to vyrábí. Přijde mi zvláštní, že se člověk nedočte ani složení, ani výrobce. Nepůsobí to moc důvěryhodně.

2.2.2021 19:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Taky nemám nijak zvlášť ráda kostky - pokud to je čistá vojtěška, bude se to hodně rozpadat a drolit, pokud ne, tak záleží na tom, co je tam jako pojivo, očekávám nějakou tu pšenici (složení pro jistotu neuvádějí). Jako dodavatele (ale ne výrobce) uvádějí Premin. Ten takový výrobek na svých stránkách nemá, tak by mě zajímalo, kdo to vyrábí. Přijde mi zvláštní, že se člověk nedočte ani složení, ani výrobce. Nepůsobí to moc důvěryhodně.

Uvádějí v popisku: "Neobsahuje žádné přísady ani lepidla." Je možno tomu věřit, pokud to není napsané ve "Složení"?

2.2.2021 19:44
Slon Indický

XXX.XXX.32.108

sisi58 napsal(a):
Uvádějí v popisku: "Neobsahuje žádné přísady ani lepidla." Je možno tomu věřit, pokud to není napsané ve "Složení"?

Tak ono záleží, co je "přísada" a "lepidlo". Může to být myšleno jako doplňkové látky (minerály, vitamíny), nějaké jiné chemické látky (konzervanty, nebo spékavé látky, které by držely kostku pohromadě). Nebo to je opravdu čistá vojtěška - to by ale mohli napsat něco jako "100 % vojtěška" a ne jenom "žádné přísady a lepidla".
Každopádně myslím, že z hlediska legislativy musejí skutečné složení uvádět jen ve "složení". A i tak se občas liší složení na webu od toho na pytli - to se mi už stalo víckrát.
Pokud to chcete zkusit, napsala bych jim o složení. Třeba to je opravdu jen vojtěška a je to nešikovně napsaný popisek.

2.2.2021 19:53
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Tak ono záleží, co je "přísada" a "lepidlo". Může to být myšleno jako doplňkové látky (minerály, vitamíny), nějaké jiné chemické látky (konzervanty, nebo spékavé látky, které by držely kostku pohromadě). Nebo to je opravdu čistá vojtěška - to by ale mohli napsat něco jako "100 % vojtěška" a ne jenom "žádné přísady a lepidla".
Každopádně myslím, že z hlediska legislativy musejí skutečné složení uvádět jen ve "složení". A i tak se občas liší složení na webu od toho na pytli - to se mi už stalo víckrát.
Pokud to chcete zkusit, napsala bych jim o složení. Třeba to je opravdu jen vojtěška a je to nešikovně napsaný popisek.

Nemám potřebu zjišťovat. V současné době mám Lindu nakrmenou a v rámci možností, v pořádku. Ťuk,ťuk.
Na ranči začali krmit koně senáží a kobyla omládla. Nakrmená, spokojená. Bez kašle, vzhledem k tomu, že senáž je kvalitní, nepráší. Jakoby se pásla. Nechci to zakřiknout.

2.2.2021 20:37
Artemisia

XXX.XXX.97.137

Zde na těchto stránkách uvádějí, že se jedná o 100% vojtěšku. https://www.zoelia.com/articles/alfa-cubes-luzerne-pour-chevaux-3799.html .

Já dávám kobyle senné kostky s vysokým obsahem vojtěšky od Hoeveleru (Western Puxx). Začala jsem s kostkami v bývalé stáji, kdy kobyla začala vypadat jako žebřiňák, a s ustájovatelem nebyla řeč o zvýšení dávek sena. Než jsem kobylu přestěhovala, krmila jsem ji kostkami v navlhčeném stavu. Dnes je dostává suché jako pamlsky a po práci ve formě řídké kaše k doplnění tekutin. Může se po nich utlouct.

Přidejte reakci

Přidat smajlík