Sláma kulaté balíky malé hranaté balíky
Prodám Českého teplokrevníka - Prodám uskladněnou slámu velké kulaté balíky...
750 Kč
Dobrý den,
zatím jsem příkrm nemusela řešit, možná ani nebude potřeba, ale raději se zeptám Vás koňáků, kteří mají více zkušeností, než mám já.
Pronajímám kobylku ( pastevně ustájená), která teď bude určitě 5 x týdně zaměstnaná (1 x 14 dní o den více - 6 x týdně). Chodit pod sedlem bude tak 2 - 3 x týdně - vyjížďka do 2 hodin, ostatní je procházka na ruce, práce ze země. popř. lonžování
Budu to ještě řešit i s ustajovatelem příkrm, tak ať mám i já nějakou představu, co se bude dít.
Chtěla jsem se prosím Vás zeptat zda bude jí stačit při takové zátěži,to co dostává nyní (seno, hrst ovsa, ostropestřec s křemelinou) nebo se bude muset ještě řešit další přikrm ? Pokud ano, co ji ještě dávat a kolik by to stálo ?
Děkuji za případné rada, nápady.
Přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Co je to za koně? Plemeno, věk, aktuální kondice, spíš sklony k přibírání nebo hubnutí... Zkušenosti z dřívější vyšší zátěže u ní asi nemáte? Dost záleží na intenzitě práce, vyjížďka obden krokem a klusem na hodinu + dvakrát týdně práce ze země 20 minut na ohebnost a poslušnost není kdovíjaká zátěž, na druhou stranu obden dvouhodinová cvalovka ve zvlněném terénu s těžším jezdcem plus dvakrát týdně lonžování s kavaletovou prací může být už fakt nálož. Možná bych zvážila spíš přidat nějaký ten vit-min na pokrytí zvýšených nároků na živiny, seno adlibitně (má?) a oves podle toho, co psala Arbora :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Co je to za koně? Plemeno, věk, aktuální kondice, spíš sklony k přibírání nebo hubnutí... Zkušenosti z dřívější vyšší zátěže u ní asi nemáte? Dost záleží na intenzitě práce, vyjížďka obden krokem a klusem na hodinu + dvakrát týdně práce ze země 20 minut na ohebnost a poslušnost není kdovíjaká zátěž, na druhou stranu obden dvouhodinová cvalovka ve zvlněném terénu s těžším jezdcem plus dvakrát týdně lonžování s kavaletovou prací může být už fakt nálož. Možná bych zvážila spíš přidat nějaký ten vit-min na pokrytí zvýšených nároků na živiny, seno adlibitně (má?) a oves podle toho, co psala Arbora :-)
Plemeno je ČT, věk 11 let. Když dlouho nepracuje, tak tloustne.
Teď moc nejezdí pod sedlem cca 1x týdně, Seno má rozdělené do několika hromádek denně ( to mají i ostatní koně). Jinak předtím měla hlavně procházky na ruce, práci ze země, občas vyjížďka, občas lehká práce pod sedlem na louce.
Zatím děkuji za rady.