Dobrý den,
zatím jsem příkrm nemusela řešit, možná ani nebude potřeba, ale raději se zeptám Vás koňáků, kteří mají více zkušeností, než mám já.
Pronajímám kobylku ( pastevně ustájená), která teď bude určitě 5 x týdně zaměstnaná (1 x 14 dní o den více - 6 x týdně). Chodit pod sedlem bude tak 2 - 3 x týdně - vyjížďka do 2 hodin, ostatní je procházka na ruce, práce ze země. popř. lonžování
Budu to ještě řešit i s ustajovatelem příkrm, tak ať mám i já nějakou představu, co se bude dít.
Chtěla jsem se prosím Vás zeptat zda bude jí stačit při takové zátěži,to co dostává nyní (seno, hrst ovsa, ostropestřec s křemelinou) nebo se bude muset ještě řešit další přikrm ? Pokud ano, co ji ještě dávat a kolik by to stálo ?
Děkuji za případné rada, nápady.
Přeji hezký den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co je to za koně? Plemeno, věk, aktuální kondice, spíš sklony k přibírání nebo hubnutí... Zkušenosti z dřívější vyšší zátěže u ní asi nemáte? Dost záleží na intenzitě práce, vyjížďka obden krokem a klusem na hodinu + dvakrát týdně práce ze země 20 minut na ohebnost a poslušnost není kdovíjaká zátěž, na druhou stranu obden dvouhodinová cvalovka ve zvlněném terénu s těžším jezdcem plus dvakrát týdně lonžování s kavaletovou prací může být už fakt nálož. Možná bych zvážila spíš přidat nějaký ten vit-min na pokrytí zvýšených nároků na živiny, seno adlibitně (má?) a oves podle toho, co psala Arbora :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Co je to za koně? Plemeno, věk, aktuální kondice, spíš sklony k přibírání nebo hubnutí... Zkušenosti z dřívější vyšší zátěže u ní asi nemáte? Dost záleží na intenzitě práce, vyjížďka obden krokem a klusem na hodinu + dvakrát týdně práce ze země 20 minut na ohebnost a poslušnost není kdovíjaká zátěž, na druhou stranu obden dvouhodinová cvalovka ve zvlněném terénu s těžším jezdcem plus dvakrát týdně lonžování s kavaletovou prací může být už fakt nálož. Možná bych zvážila spíš přidat nějaký ten vit-min na pokrytí zvýšených nároků na živiny, seno adlibitně (má?) a oves podle toho, co psala Arbora :-)
Plemeno je ČT, věk 11 let. Když dlouho nepracuje, tak tloustne.
Teď moc nejezdí pod sedlem cca 1x týdně, Seno má rozdělené do několika hromádek denně ( to mají i ostatní koně). Jinak předtím měla hlavně procházky na ruce, práci ze země, občas vyjížďka, občas lehká práce pod sedlem na louce.
Zatím děkuji za rady.