Maky92

XXX.XXX.123.69
Zdravím všechny,
jelikož jsem zřejmě zaspala a doba pokročila, chci se zeptat na aktuální ceny pastevního/výběhového ustájení, režim 24/7.
Zajímá mě:
- cena za ustájení
- velikost pastvin
- seno nonstop ano/ne
- příkrm v ceně ano/ne
- zázemí pro koně (box pro nemocné, mycí box ...)
- zázemí pro jezdce (jízdárna, kruhovka...)
- lokalita, nemusí být přesná (jen jestli je to v dobré dostupnosti od nějakého velkého města nebo konec světa)
Já bych potřebovala 24/7 spíše výběhový (hanfling - takže skromná pastva), seno, vodu. Na zázemí už ani nemyslím, protože k čemu mi je, když kůň nemá ani toto minimum.
Maky92

XXX.XXX.123.69
Já právě znám za 4.000,- Kč - jen voda, od listopadu senáž (což mi nevyhovovalo) do nějakého května. Pak zas jen, co si kůň najde. Dozor nad pastvou skoro žádný, přístřešek také ne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Maky92
napsal(a):
Zdravím všechny,
jelikož jsem zřejmě zaspala a doba pokročila, chci se zeptat na aktuální ceny pastevního/výběhového ustájení, režim 24/7.
Zajímá mě:
- cena za ustájení
- velikost pastvin
- seno nonstop ano/ne
- příkrm v ceně ano/ne
- zázemí pro koně (box pro nemocné, mycí box ...)
- zázemí pro jezdce (jízdárna, kruhovka...)
- lokalita, nemusí být přesná (jen jestli je to v dobré dostupnosti od nějakého velkého města nebo konec světa)
Já bych potřebovala 24/7 spíše výběhový (hanfling - takže skromná pastva), seno, vodu. Na zázemí už ani nemyslím, protože k čemu mi je, když kůň nemá ani toto minimum.
Tady na Českokrumlovsku 3 500. Koně mají vodu, seno a přístřešky. A to je všechno, nikdo nekydá, nikdo nehlídá.
Petres

XXX.XXX.80.30
kallisto
napsal(a):
Vím o pastevku u Brna cca 4500. Seno voda nonstop, večer příkrm, přístřešky, dva nouzové boxy, vcelku dohled. Velikost pastvin nevím, ale ještě teď tam je cca co zobat. Zázemí skromné, jízdárna není, v okolí lesy, kruhovka menší. Takové skromnější ustájko, ale samozřejmě plno.
Mám stejně kromě toho příkrmu večer, v Jihočeském kraji za 3500
3k měsíčně
cca 20ha
seno nonstop
příkrm oves, plus možnost krmení vlastním- ráno a večer
k dispozici boxy, do kterých teď v zimě na noc chodí
Ohrazená písková kruhovka plus travnatý rovný plácek
západní čechy (přelom karlovarska a plzeňska)
je vak třeba dodat že je to cena ze známosti a není to komerční
- Praha-východ, MHD z Prahy.
- 4 500 Kč měsíčně
- V zimě senáž, v létě seno/pastva (záleží na domluvě s majitelkou) - vše ad libitum.
- Příkrm možný, ale z vlastních zdrojů.
- Tři boxy pro případ nemoci.
- Ve výběhu přístřešky, automatické vyhřívané napáječky.
- Sedlovna, v zimě podle potřeby vytápěná.
- Jízdárna pouze travnatá, po většinu roku tedy nepoužitelná:-)
- Možnost si část ustájení odpracovat kydáním (pouze pro spolehlivé).
kallisto
napsal(a):
Vím o pastevku u Brna cca 4500. Seno voda nonstop, večer příkrm, přístřešky, dva nouzové boxy, vcelku dohled. Velikost pastvin nevím, ale ještě teď tam je cca co zobat. Zázemí skromné, jízdárna není, v okolí lesy, kruhovka menší. Takové skromnější ustájko, ale samozřejmě plno.
Můžu se ze zvědavosti zeptat na lokalitu (obec)? Jsem teď v ustájení spokojená, ale je fajn mít přehled kde co je. Klidně do soukromé zprávy pokud nechcete veřejně. Děkuji předem
Maky92

XXX.XXX.109.194
Koukám, že takový průměr je 3.500,- Kč. Mám nabídku, ale v horní dolní za 4.500,- Kč. Přišlo mi to dost na lokalitu. Čekala bych to od Středočeského kraje s dojezdem z Prahy. Budu jezdit právě z Prahy a dost se to projeví na PHM. Takže v reálu 6000,- Kč, zase na místě budu mít hlídání sviště 🤔. Je to dilema.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Liberecký kraj, velké výběhy, seno nonstop, příkrm 2x denně (ale vlastní), nezámrzné napáječky, pevné ohrady, přístřešek v každém výběhu, denní úklid výběhů, v podstatě neustálý dohled, písková kruhovka, sedlovna, futrovna, boxy (vč. porodního s kamerou). Cena 4k. Jako bonus úžasné terény.
Jana48

XXX.XXX.168.34
Jihočeský kraj, seno nonstop, velké výběhy, přístřešek, box v případě nemoci, jen bez příkrmu, klubovna, sedlovna, jízdárna 20x60 písková, kruhovka taktéž písková. Cena 2500,-
Tak já Vám nevím.
Máme tu cca 15ha pastvin,boxy pro případ nouze,na pastvinách přístřešky ,osvětlené s Tosiplastama,2 krát denně uklízené,vlastní seno,takže neomezeně v krmelcích se sítěma,v zimě slamnaté leženiště,nezámrzné napaječky,minerální liz,osvětlenou kruhovku s geotextilií 18m,pískovou jízdárnu se skokovým materiálem 24x48,sedlovnu,vytápěnou šatnu,krmírnu,klubovnu,je fakt že suché WC,zastřešené osvětlené uvaziště ,kde se dá i sprchovat,perfektní terény,nonstop dohled,kamerový systém na pastviny,cvičitel v místě,téměř na všem se dá domluvit.cena 4.000kč.Šumpersko
vattunka
napsal(a):
Tak já Vám nevím.
Máme tu cca 15ha pastvin,boxy pro případ nouze,na pastvinách přístřešky ,osvětlené s Tosiplastama,2 krát denně uklízené,vlastní seno,takže neomezeně v krmelcích se sítěma,v zimě slamnaté leženiště,nezámrzné napaječky,minerální liz,osvětlenou kruhovku s geotextilií 18m,pískovou jízdárnu se skokovým materiálem 24x48,sedlovnu,vytápěnou šatnu,krmírnu,klubovnu,je fakt že suché WC,zastřešené osvětlené uvaziště ,kde se dá i sprchovat,perfektní terény,nonstop dohled,kamerový systém na pastviny,cvičitel v místě,téměř na všem se dá domluvit.cena 4.000kč.Šumpersko
Zázrak
Maky92
napsal(a):
Koukám, že takový průměr je 3.500,- Kč. Mám nabídku, ale v horní dolní za 4.500,- Kč. Přišlo mi to dost na lokalitu. Čekala bych to od Středočeského kraje s dojezdem z Prahy. Budu jezdit právě z Prahy a dost se to projeví na PHM. Takže v reálu 6000,- Kč, zase na místě budu mít hlídání sviště 🤔. Je to dilema.
Ani v Horní Dolní překvapivě nejsou pozemky a ohrady,elektrika lidská práce a vůbec nic ,zdarma .Tak bohužel taky chtějí peníze
A 4tisíce je celkem nic .
Když tedy pošetříte,abyste zbytečně nepřeplácela ustajovatele, pohrncujete se MHD v rámci velkoměsta a dáte 3.500,- aby váš kůň byl na zbahněném plácku ,nebo v lepším případě zpevněné ploše,protože opravdové pastviny u Prahy nikdo nemá, výdaje za chůvu vám stejně taxu výrazně zvednou .