Skákání na sněhu

Hucul
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2021 11:13
Equestrian_Tery

XXX.XXX.173.99

Ahoj koňáci a koňačky! Mám takový dotaz, jelikož je zima, tak moc nejezdíme. Dnes jsem se ale rozhodla jezdit a chtěla bych si zaskakat (nejsou to nějaký velký skoky,do 40 cm určitě), a chtěla bych se zeptat jestli nevadí konikovi, skákání ve sněhu, když doskočí jestli mu to neuklouzne. Díky za všechny odpovědi! ❤️☺️

arte.P

7.2.2021 12:54
arte.P

XXX.XXX.6.6

Jak má někdo vědět, jestli to Vašemu koni neuklouzne? Jistěže může, nebo doskočí ne zmrzlou nerovnost nebo.....způsobů jak si zbytečně z rozmaru zmrzačit koně a třeba i sebe je hodně. Vemte koně na krokovou procházku a těch 40cm si skočte sama, to dáte

7.2.2021 17:50
Equestrian_Tery

XXX.XXX.159.24

Omlouvám se, ale jen jsem se zeptala, samozřejmě že jsem na tím přemýšlela, ale od trochu rozumného člověka bych čekala celkem vstřicnější odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2021 17:53

arte.P napsal(a):
Jak má někdo vědět, jestli to Vašemu koni neuklouzne? Jistěže může, nebo doskočí ne zmrzlou nerovnost nebo.....způsobů jak si zbytečně z rozmaru zmrzačit koně a třeba i sebe je hodně. Vemte koně na krokovou procházku a těch 40cm si skočte sama, to dáte

40 cm není skok, ale zvýšená kavaleta. My "skákali" i v zimě, ale věděli jsme, že pod sněhem není led. Ale to platí obecně, když skáču venku a ne na jízdárně, že si nejdřív ověřím bezpečnost.

8.2.2021 06:56

Základem je, aby pod sněhem nebyl led nebo zmrzlá nerovná půda, potom to samozřejmě uklouznout může. Včera se u nás ještě dala namrzlá půda prošlápnout (teda.. koněm :-D), a na tom není problém si s rozumem něco malého hupnout. Na nějaké větší skákání je pak třeba brát ohled i na klouby koně, na betonu (rozuměj zmrzlé půdě) to prostě musí odnést pohybová soustava koně, je to jako skákat na silnici. I kdybychom odhlédli od rizika uklouznutí.

9.2.2021 06:14
Equestrian_Tery

XXX.XXX.153.60

Děkuji❤️.

Přidejte reakci

Přidat smajlík