Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adéla.k

8.2.2021 20:50
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Ahoj,
potřebovala bych poradit od někoho kdo by tomu nějak mohl rozumět protože si moc nevím rady a nechci něco zanedbat. Asi před týdnem jsem byla u svého koníka čmbxčt , a divně dýchal tak jakože chrčel ,jako když my máme ucpaný nos a popotahujeme. Druhy den jsem tam byla taky a chrčení bylo větší a ještě k tomu měl v jedné nozdře nazelenalou hustou nudli. Když jsem o tom říkala a ukazoval stajnikovi říkal ze to nesmrdi a ze toho moc čtu na internetu a ať to tak neřeším a nás stájový veterinář ze se mi na rymu vypadne sem jezdit .
Mne to nedalo tak jsem volala jedné veterinarce známého ta tedy má dvě děti takže nemá vůbec nějak čas jezdit k případům ale posílala jsem ji fotky atd a říkala ze se ji to moc nezda a jsme domluveny ze přijede ale nevim kdy bude moct protože fakt nemá čas , no kazdopadne o par dni později když jsem tam byla tak jsem si všimla velkého strupu na okraji nozdry a malých na cumaku, chrceni má furt a nudle jen takové sede.
Nevim co mám dělat takhle já sama když veterinář není momentálně k dispozici.
Jinak koník je 24/7 venku .

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2021 21:06

Adéla.k napsal(a):
Ahoj,
potřebovala bych poradit od někoho kdo by tomu nějak mohl rozumět protože si moc nevím rady a nechci něco zanedbat. Asi před týdnem jsem byla u svého koníka čmbxčt , a divně dýchal tak jakože chrčel ,jako když my máme ucpaný nos a popotahujeme. Druhy den jsem tam byla taky a chrčení bylo větší a ještě k tomu měl v jedné nozdře nazelenalou hustou nudli. Když jsem o tom říkala a ukazoval stajnikovi říkal ze to nesmrdi a ze toho moc čtu na internetu a ať to tak neřeším a nás stájový veterinář ze se mi na rymu vypadne sem jezdit .
Mne to nedalo tak jsem volala jedné veterinarce známého ta tedy má dvě děti takže nemá vůbec nějak čas jezdit k případům ale posílala jsem ji fotky atd a říkala ze se ji to moc nezda a jsme domluveny ze přijede ale nevim kdy bude moct protože fakt nemá čas , no kazdopadne o par dni později když jsem tam byla tak jsem si všimla velkého strupu na okraji nozdry a malých na cumaku, chrceni má furt a nudle jen takové sede.
Nevim co mám dělat takhle já sama když veterinář není momentálně k dispozici.
Jinak koník je 24/7 venku .

Co je stájový veterinář? Mít můj kůň zelenou nudli a chrčet, vyprdnu se já na stájníka a sháním veterináře. Takového, který je schopen a ochoten přijet.

Adéla.k

8.2.2021 21:18
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Ještě chci dodat ze koník je lenoch a rad leží takže jestli opravdu nemohl prochladnout , není dekovany

8.2.2021 21:32

Adéla.k napsal(a):
Ještě chci dodat ze koník je lenoch a rad leží takže jestli opravdu nemohl prochladnout , není dekovany

Jo a výtok z jedné nozdry může být zánět vedlejších nosních dutin, to bývá od zubu. A chce to veterináře a antibiotika.

Adéla.k

8.2.2021 21:34
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Jsme malá stáj kde se všichni známe a máme tam jednoho veterináře všichni ,my měli ještě navíc jednu paní z Rakouska která teda teď kvůli kovidu přijet nemůže a ptám se jen jestli někdo neví co takhle na domácí léčení zatím než bude moct ta s těmi dětmi

8.2.2021 21:36
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Adéla.k napsal(a):
Jsme malá stáj kde se všichni známe a máme tam jednoho veterináře všichni ,my měli ještě navíc jednu paní z Rakouska která teda teď kvůli kovidu přijet nemůže a ptám se jen jestli někdo neví co takhle na domácí léčení zatím než bude moct ta s těmi dětmi

Tak prostě někoho, kdo dojede hned. Nečekejte.

8.2.2021 21:41

Adéla.k napsal(a):

Domácí léčení je nanic. Četla jste vůbec naše příspěvky? Nejspíš je tam zánět, který se bude šířit. Třeba až do mozku - a na to se umírá.

8.2.2021 21:44
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak mu aspoň zmerajte teplotu a spočítajte dychy za minútu, než k vám o pol roka niekto dorazí.

8.2.2021 21:50

Nudli jme taky jednou měli, když byla kobyla na pastevku, odebral se vzorek (hříběcí) a dala ATB, hříběcí to nebylo....řešit vše včas a ušetříte si peníze a zdraví koně, pokud je nudle už zelená, je tam něco špatně-bakterie....
http://www.veterina-petranova.cz/2018/08/29/hribeci-a-co-o-ni-mozna-nevite/

8.2.2021 21:52

Horsana napsal(a):
Tak mu aspoň zmerajte teplotu a spočítajte dychy za minútu, než k vám o pol roka niekto dorazí.

Jenom jestli to zadavatelka bude umět. A jestli ví, jaké jsou fyziologické hodnoty.

8.2.2021 22:31
Horsana

XXX.XXX.40.140

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jenom jestli to zadavatelka bude umět. A jestli ví, jaké jsou fyziologické hodnoty.

Stájník už si poradí...

8.2.2021 22:55
Slon Indický

XXX.XXX.18.54

Stájník vám dušného a nevyužitelného koně živit nebude, ani vám nezaplatí náklady na zanedbanou léčbu.
Pokud kůň chrčí a z nozder mu teče našedlý hustý hlen, je potřeba jednat co nejdříve. Kašlat na nějakého stájového veterináře, prostě zavolat veterináře, který bude ochotný přijet. V okolí snad nejsou jediní dva veterináři.

9.2.2021 08:16

Horsana napsal(a):
Stájník už si poradí...

Stájník, který rozhoduje, jestli si ke SVÉMU koni mám volat veterináře. Asi bych byla velmi asertivní, možná i nasertivní.

9.2.2021 13:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
Stájník vám dušného a nevyužitelného koně živit nebude, ani vám nezaplatí náklady na zanedbanou léčbu.
Pokud kůň chrčí a z nozder mu teče našedlý hustý hlen, je potřeba jednat co nejdříve. Kašlat na nějakého stájového veterináře, prostě zavolat veterináře, který bude ochotný přijet. V okolí snad nejsou jediní dva veterináři.

Velmi dobře napsané.
Pro zadavatelku: Zavolejte si veterináře, který má ZKUŠENOSTI s nemocemi dýchacího systému. Nikoli veta, co třeba rozumí kopytům. Nebo dopadnete jako já.
Veterinářka stále tvrdila (byla u nás vícekrát) že je vše OK, že mi kobyla chrble z prachu, že má držku stále v seně. A po půl roce, kdy už byla kobyla nenávratně pokažená, tak přiznala, že dušného koně nikdy neviděla a problém se jí nezdál nijak závažný. Kdyby to něčemu pomohlo, tak jsem ji asi zabila.
Dušný kůň je velmi drahá záležitost a nikdy nevíte, jestli budete jezdit. Nikdy. Proto se dříve dušní koně nedrželi, ale posílali na jatka.
To chcete?

Adéla.k

9.2.2021 16:22
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Zítra ráno už tam mám domluvenou veterinářku kterou si každý chválí v mém okolí ze známých tak uvidíme , doufám že se to nějak vyléčí a nebude z toho nic hrozného.

9.2.2021 16:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Adéla.k napsal(a):
Zítra ráno už tam mám domluvenou veterinářku kterou si každý chválí v mém okolí ze známých tak uvidíme , doufám že se to nějak vyléčí a nebude z toho nic hrozného.

Také doufám, už kvůli tomu koni.
Je strašné vidět, jak se kůň před vašima očima dusí, oči vytřeštěné, chrčí a pumpuje do břicha, místo normálního dýchání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík