Adéla.k

XXX.XXX.184.132
Ahoj,
potřebovala bych poradit od někoho kdo by tomu nějak mohl rozumět protože si moc nevím rady a nechci něco zanedbat. Asi před týdnem jsem byla u svého koníka čmbxčt , a divně dýchal tak jakože chrčel ,jako když my máme ucpaný nos a popotahujeme. Druhy den jsem tam byla taky a chrčení bylo větší a ještě k tomu měl v jedné nozdře nazelenalou hustou nudli. Když jsem o tom říkala a ukazoval stajnikovi říkal ze to nesmrdi a ze toho moc čtu na internetu a ať to tak neřeším a nás stájový veterinář ze se mi na rymu vypadne sem jezdit .
Mne to nedalo tak jsem volala jedné veterinarce známého ta tedy má dvě děti takže nemá vůbec nějak čas jezdit k případům ale posílala jsem ji fotky atd a říkala ze se ji to moc nezda a jsme domluveny ze přijede ale nevim kdy bude moct protože fakt nemá čas , no kazdopadne o par dni později když jsem tam byla tak jsem si všimla velkého strupu na okraji nozdry a malých na cumaku, chrceni má furt a nudle jen takové sede.
Nevim co mám dělat takhle já sama když veterinář není momentálně k dispozici.
Jinak koník je 24/7 venku .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adéla.k
napsal(a):
Ahoj,
potřebovala bych poradit od někoho kdo by tomu nějak mohl rozumět protože si moc nevím rady a nechci něco zanedbat. Asi před týdnem jsem byla u svého koníka čmbxčt , a divně dýchal tak jakože chrčel ,jako když my máme ucpaný nos a popotahujeme. Druhy den jsem tam byla taky a chrčení bylo větší a ještě k tomu měl v jedné nozdře nazelenalou hustou nudli. Když jsem o tom říkala a ukazoval stajnikovi říkal ze to nesmrdi a ze toho moc čtu na internetu a ať to tak neřeším a nás stájový veterinář ze se mi na rymu vypadne sem jezdit .
Mne to nedalo tak jsem volala jedné veterinarce známého ta tedy má dvě děti takže nemá vůbec nějak čas jezdit k případům ale posílala jsem ji fotky atd a říkala ze se ji to moc nezda a jsme domluveny ze přijede ale nevim kdy bude moct protože fakt nemá čas , no kazdopadne o par dni později když jsem tam byla tak jsem si všimla velkého strupu na okraji nozdry a malých na cumaku, chrceni má furt a nudle jen takové sede.
Nevim co mám dělat takhle já sama když veterinář není momentálně k dispozici.
Jinak koník je 24/7 venku .
Co je stájový veterinář? Mít můj kůň zelenou nudli a chrčet, vyprdnu se já na stájníka a sháním veterináře. Takového, který je schopen a ochoten přijet.
Adéla.k

XXX.XXX.184.132
Ještě chci dodat ze koník je lenoch a rad leží takže jestli opravdu nemohl prochladnout , není dekovany

Adéla.k
napsal(a):
Ještě chci dodat ze koník je lenoch a rad leží takže jestli opravdu nemohl prochladnout , není dekovany
Jo a výtok z jedné nozdry může být zánět vedlejších nosních dutin, to bývá od zubu. A chce to veterináře a antibiotika.
Adéla.k

XXX.XXX.184.132
Jsme malá stáj kde se všichni známe a máme tam jednoho veterináře všichni ,my měli ještě navíc jednu paní z Rakouska která teda teď kvůli kovidu přijet nemůže a ptám se jen jestli někdo neví co takhle na domácí léčení zatím než bude moct ta s těmi dětmi
Adéla.k
napsal(a):
Jsme malá stáj kde se všichni známe a máme tam jednoho veterináře všichni ,my měli ještě navíc jednu paní z Rakouska která teda teď kvůli kovidu přijet nemůže a ptám se jen jestli někdo neví co takhle na domácí léčení zatím než bude moct ta s těmi dětmi
Tak prostě někoho, kdo dojede hned. Nečekejte.

Adéla.k
napsal(a):
Domácí léčení je nanic. Četla jste vůbec naše příspěvky? Nejspíš je tam zánět, který se bude šířit. Třeba až do mozku - a na to se umírá.

Nudli jme taky jednou měli, když byla kobyla na pastevku, odebral se vzorek (hříběcí) a dala ATB, hříběcí to nebylo....řešit vše včas a ušetříte si peníze a zdraví koně, pokud je nudle už zelená, je tam něco špatně-bakterie....
http://www.veterina-petranova.cz/2018/08/29/hribeci-a-co-o-ni-mozna-nevite/

Horsana
napsal(a):
Tak mu aspoň zmerajte teplotu a spočítajte dychy za minútu, než k vám o pol roka niekto dorazí.
Jenom jestli to zadavatelka bude umět. A jestli ví, jaké jsou fyziologické hodnoty.
Stájník vám dušného a nevyužitelného koně živit nebude, ani vám nezaplatí náklady na zanedbanou léčbu.
Pokud kůň chrčí a z nozder mu teče našedlý hustý hlen, je potřeba jednat co nejdříve. Kašlat na nějakého stájového veterináře, prostě zavolat veterináře, který bude ochotný přijet. V okolí snad nejsou jediní dva veterináři.

Horsana
napsal(a):
Stájník už si poradí...
Stájník, který rozhoduje, jestli si ke SVÉMU koni mám volat veterináře. Asi bych byla velmi asertivní, možná i nasertivní.
Slon Indický
napsal(a):
Stájník vám dušného a nevyužitelného koně živit nebude, ani vám nezaplatí náklady na zanedbanou léčbu.
Pokud kůň chrčí a z nozder mu teče našedlý hustý hlen, je potřeba jednat co nejdříve. Kašlat na nějakého stájového veterináře, prostě zavolat veterináře, který bude ochotný přijet. V okolí snad nejsou jediní dva veterináři.
Velmi dobře napsané.
Pro zadavatelku: Zavolejte si veterináře, který má ZKUŠENOSTI s nemocemi dýchacího systému. Nikoli veta, co třeba rozumí kopytům. Nebo dopadnete jako já.
Veterinářka stále tvrdila (byla u nás vícekrát) že je vše OK, že mi kobyla chrble z prachu, že má držku stále v seně. A po půl roce, kdy už byla kobyla nenávratně pokažená, tak přiznala, že dušného koně nikdy neviděla a problém se jí nezdál nijak závažný. Kdyby to něčemu pomohlo, tak jsem ji asi zabila.
Dušný kůň je velmi drahá záležitost a nikdy nevíte, jestli budete jezdit. Nikdy. Proto se dříve dušní koně nedrželi, ale posílali na jatka.
To chcete?
Adéla.k

XXX.XXX.184.132
Zítra ráno už tam mám domluvenou veterinářku kterou si každý chválí v mém okolí ze známých tak uvidíme , doufám že se to nějak vyléčí a nebude z toho nic hrozného.
Adéla.k
napsal(a):
Zítra ráno už tam mám domluvenou veterinářku kterou si každý chválí v mém okolí ze známých tak uvidíme , doufám že se to nějak vyléčí a nebude z toho nic hrozného.
Také doufám, už kvůli tomu koni.
Je strašné vidět, jak se kůň před vašima očima dusí, oči vytřeštěné, chrčí a pumpuje do břicha, místo normálního dýchání.