Dobrý den,
Zajímalo by mě kolik koní má mít ošetřovatel v péči a jaký je adekvátní plat?
Tak aby vše klapalo v pořádku a né aby člověk padal na hubu každý večer. Dovolenou, kterou si nemusí odedřít. Jsme ve stáji dvě, děláme krátký, dlouhý týden a když si jedna vezme dovolenou tak ta druhá musí makat nepřetržitě. Je jasné, že pak místo dovolené máme spíš zotavovací klid.
Ráno koně dáme do kolotoče, pak výběh a házení boxů. Od 13. hodin výuky, vodění a lonžování klientů, odježdění přidělených koní (1 - 2). Končíme 19.30.
Díky za postřehy
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je jednoduché - jako každý jiný pracovně-právní vztah se to řídí nabídkou a poptávkou a Zákoníkem práce. Pokud vám to nevyhovuje, tak tam nepracujte.

Doporučuji, abyste si nastudovala zákoník práce, kde se dozvíte informace, které potřebujete. Dále se můžete na podrobnosti rozložení pracovní doby optat třeba na http://www.suip.cz/pracovnepravni-vztahy/poskytovani-poradenstvi/
Například zde byste mohla najít odpověď: http://www.suip.cz/otazky-a-odpovedi/pracovnepravni-vztahy/pracovni-doba-a-doba-odpocinku/rozvrhovani-pracovni-doby-do-smen-nepretrzity-odpocinek-v-tydnu-pridano-28-3-2014
za mých mladých let - a to už je fakt hodně dávno - byla norma 8 koní na boxe na ošetřovatele. bylo do toho započítaný všechno. ukládání sena a slámy při žních, úklid po bílení a další činnosti, který se nedělají denně. pokud měl člověk na těch koních i jezdit, byli to 3 koně na člověka.
stepak
napsal(a):
za mých mladých let - a to už je fakt hodně dávno - byla norma 8 koní na boxe na ošetřovatele. bylo do toho započítaný všechno. ukládání sena a slámy při žních, úklid po bílení a další činnosti, který se nedělají denně. pokud měl člověk na těch koních i jezdit, byli to 3 koně na člověka.
to jste měli nějak moc hoooodné vedení =D Za mých mladých let ( dávno tomu dávno ), jsme byli tři a každá měla 12 koní, každé tři týdny jsme se točli na víkendovou službu a to jsme dělali jedna všechny koně - o víkendech v tom nebylo ježdění

Tak já na brigádě jsem měla na starosti 20 koní (půlka chovné kobyly, co se jen vykoply ven), a na ježdění 2-3. Ovšem dostihoví, takže žádní klienti a dětičky. Stáj zařízená na efektivitu - obří tříkolové místovací vozy, k valníku s hnojem to bylo s kopce, u valníku byla hromada pilin, takže se rovnou navezla nová podestýlka, do místovacího vozu se vešla půlka stáje, a při krmení se rozkulil po hladké betonové chodbě balík a jen se rozstrkal do boxů. Hladká podlaha se zametala sama. Nejvíc práce bylo s voděním zvířat do výběhů (cha, 200 metrů). Většinu pracujících zvířat odjezdili ostatní zaměstnanci.
Druhá brigáda asi jen 8 koní, byly jsme dvě na patnáctihlavou stáj. Ale zase uživatelsky významně nepříznivé prostředí, někteří se dekovali, vodilo se to do výběhů přes vesnici asi kilometr. Krmírna byl ten nejtemnější box a každému koni se muselo namíchat podle tabulky (dostihákům se dával prostě kýbl mačkaného ovsa, pracujícím plechovka od dvou druhů granulí, nazdar). Senem se muselo těžce šetřit, každé stéblo posbírat. Podlaha z různých materiálů, některé boxy bez napaječek, místování slámy (slámou se taky šetřilo) do polorozpadlých koleček, na hnůj po prkně do kopce, hnůj pečlivě rovnat a šlapat, zametání za trest, ještě když v chodbičce byla natečená moč z boxů. Stáj temnice. Vyloženě inspirativní prostředí na práci...
Takže za mě záleží hodně na tom, jak je to ustájení zmenežované.
napsal(a):
Tak já na brigádě jsem měla na starosti 20 koní (půlka chovné kobyly, co se jen vykoply ven), a na ježdění 2-3. Ovšem dostihoví, takže žádní klienti a dětičky. Stáj zařízená na efektivitu - obří tříkolové místovací vozy, k valníku s hnojem to bylo s kopce, u valníku byla hromada pilin, takže se rovnou navezla nová podestýlka, do místovacího vozu se vešla půlka stáje, a při krmení se rozkulil po hladké betonové chodbě balík a jen se rozstrkal do boxů. Hladká podlaha se zametala sama. Nejvíc práce bylo s voděním zvířat do výběhů (cha, 200 metrů). Většinu pracujících zvířat odjezdili ostatní zaměstnanci.
Druhá brigáda asi jen 8 koní, byly jsme dvě na patnáctihlavou stáj. Ale zase uživatelsky významně nepříznivé prostředí, někteří se dekovali, vodilo se to do výběhů přes vesnici asi kilometr. Krmírna byl ten nejtemnější box a každému koni se muselo namíchat podle tabulky (dostihákům se dával prostě kýbl mačkaného ovsa, pracujícím plechovka od dvou druhů granulí, nazdar). Senem se muselo těžce šetřit, každé stéblo posbírat. Podlaha z různých materiálů, některé boxy bez napaječek, místování slámy (slámou se taky šetřilo) do polorozpadlých koleček, na hnůj po prkně do kopce, hnůj pečlivě rovnat a šlapat, zametání za trest, ještě když v chodbičce byla natečená moč z boxů. Stáj temnice. Vyloženě inspirativní prostředí na práci...
Takže za mě záleží hodně na tom, jak je to ustájení zmenežované.
Přesně tak. Může být stáj zlatá svatá, když nemá vedení vůli vyjit dobrým zaměstnancům vstřic, ba co víc, háže klacky pod nohy, je to celé k prdu. A odskáčou to nejen zaměstnanci, ale hlavně koně. Ti výpověď dát nemohou.