Nové krmení Prep ´N´ Condition Mix

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2021 16:14
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nikdo nezná?

11.2.2021 17:03
Slon Indický

XXX.XXX.180.2

No, má to vysokou energetickou hodnotu, a z převážné části jsou to obiloviny (vločky) s tukem a sójou, a ne jen otruby - na výkrm ok. Ne tak super jsou ty pšeničné vločky, a celkově to bude mít ohromné množství škrobů.
Ale líbí se mi, jak úplně u každého produktu Gain píšou, že je luxusní - a to všechny mají pšenici, buď vločky, nebo přímo v granulích. No, má to hezký obal a kvalitní premix, uvidíme, jestli to lidi budou kupovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2021 18:26

Otevřela jsem pět prvních zahraničních stránek, které se vyhledaly v Googlu, protože mě zajímá obsah minerálů a vitaminů. Nic jsem se nedozvěděla. Ale žádný zázrak to nebude - obsahem a asi ani mineralizací, když podle stránky https://www.gainequinenutrition.com/blog/horse_feeds/prep-n-condition-mix/ doporučují pro koně o váze 500 kg denně 5 až 7 kg müsli. Docela drahý špás. Zlatý St. Hippolyt.

11.2.2021 18:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

No vida. Stačilo přečíst dva příspěvky a mohu klidně dál krmit granulemi Spillers´ jako dosud.
Děkuji.

11.2.2021 18:42
lenacia

XXX.XXX.173.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Otevřela jsem pět prvních zahraničních stránek, které se vyhledaly v Googlu, protože mě zajímá obsah minerálů a vitaminů. Nic jsem se nedozvěděla. Ale žádný zázrak to nebude - obsahem a asi ani mineralizací, když podle stránky https://www.gainequinenutrition.com/blog/horse_feeds/prep-n-condition-mix/ doporučují pro koně o váze 500 kg denně 5 až 7 kg müsli. Docela drahý špás. Zlatý St. Hippolyt.

Taky jedeme hippolyt. V tuto chvíli Equilac

11.2.2021 18:59

lenacia napsal(a):
Taky jedeme hippolyt. V tuto chvíli Equilac

To by kobylce chutnalo. I když není březí. Bohužel má se svým sklonem k obezitě utrum. Mám vybraná od Hippolytu 4 krmiva, která by mohla mít. Vyzkoušená z toho jen 2.

Asi pátým rokem krmím Equigard - v množství, že balení vydrží tak 7 měsíců Loni v létě jsem přešla na "méně" dietní Hesta Mix Light a začala krmit o něco více. Kobylka vypadala stále pěkně, díky náhubku. Na podzim po sundání náhubku to už bylo moc. Sklapla jsem uši a pokorně se vrátila k Equigardu. Ale už krmím větší množství než dříve. Hesta Mix Light možná zase v létě. Možná. Nebo zase o něco víc Equigardu, ještě nekrmím ani poloviční množství doporučené dávky. Nebo Brandon, taky vypadá dobře. A ještě jeden dietnější mash se mi líbí. Teď v mrazech by byl fajn, pro zavodnění.

Ježiš, jak já bych chtěla vykrmovat. Koukat se, jak spokojeně papá. Mlaská. Láduje se. Dlouhé a dlouhé minuty.

11.2.2021 19:03
lenacia

XXX.XXX.173.31

To by kobylce chutnalo. I když není březí. Bohužel má se svým sklonem k obezitě utrum. Mám vybraná od Hippolytu 4 krmiva, která by mohla mít. Vyzkoušená z toho jen 2.

Asi pátým rokem krmím Equigard - v množství, že balení vydrží tak 7 měsíců Loni v létě jsem přešla na "méně" dietní Hesta Mix Light a začala krmit o něco více. Kobylka vypadala stále pěkně, díky náhubku. Na podzim po sundání náhubku to už bylo moc. Sklapla jsem uši a pokorně se vrátila k Equigardu. Ale už krmím větší množství než dříve. Hesta Mix Light možná zase v létě. Možná. Nebo zase o něco víc Equigardu, ještě nekrmím ani poloviční množství doporučené dávky. Nebo Brandon, taky vypadá dobře. A ještě jeden dietnější mash se mi líbí. Teď v mrazech by byl fajn, pro zavodnění.

Ježiš, jak já bych chtěla vykrmovat. Koukat se, jak spokojeně papá. Mlaská. Láduje se. Dlouhé a dlouhé minuty.

já měla dlouhodobě dobré zkušnosti s NutriStar také z hippolytu, proto pro mě byl první volbou ve cvhíli kdy sme přeši na kvalitnější krmení, do té doby sme měli ADW, nicméně i tohle krmivo i přes výskyt pšenice bylo opravdu dobré a spravilo nám tady do měsíce i hodně vyhublého koně.
Jediná nevýhoda hippolytu jak u NutriStar tak EquiLac je v tom, že se v zimě blbě, ale opravdu BLBĚ!!!! Nabírá

11.2.2021 19:15

sisi58 napsal(a):
opravdu kvalitní novinka?
https://www.britskakrmiva.cz/p/294/prep-n-condition-mix-20kg

Mě by odradila už formulace "luxusní osvalení horní linie."

11.2.2021 20:50

Slon Indický napsal(a):
No, má to vysokou energetickou hodnotu, a z převážné části jsou to obiloviny (vločky) s tukem a sójou, a ne jen otruby - na výkrm ok. Ne tak super jsou ty pšeničné vločky, a celkově to bude mít ohromné množství škrobů.
Ale líbí se mi, jak úplně u každého produktu Gain píšou, že je luxusní - a to všechny mají pšenici, buď vločky, nebo přímo v granulích. No, má to hezký obal a kvalitní premix, uvidíme, jestli to lidi budou kupovat.

Ona je i krmná pšenice a myslím, že se dává kvůli betaglukanům ?.....

11.2.2021 20:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Betaglukany se spíš získávají z kvasinek. Alespoň pro lidskou potřebu.

11.2.2021 20:57

Dotaz napsal(a):
Betaglukany se spíš získávají z kvasinek. Alespoň pro lidskou potřebu.

Už jsem se koukla, je i v obilí, ale v ovsu a ječmeni....každý vygooglí sám.

12.2.2021 07:31
Slon Indický

XXX.XXX.255.208

Krmná pšenice se dává z více důvodů - primárně cena, protože je to nejpěstovanější obilovina.
Do müsli se přidává z důvodu vysoké energetické hodnoty - pšeničné vločky mají až 18 MJ/kg stravitelné energie - víc než kukuřičné (15-16 MJ/kg).
Do granulí z důvodů technologických - funguje jako nejlepší pojivo, granule s pšenicí se nerozpadají, nepráší, a celkově vypadají pro zákazníka lépe.
Jinak Gain je značka primárně vyrábějící krmiva pro dostihové koně, i tenhle mix z odkazu je určený ke krmení dostihových koní jako přípravu před prodejem. Tomu odpovídá i to dávkování, co tu někdo psal - pro lehkou zátěž to budou cca ty 3 kg jako u konkurence, holt dostihák v tréninku toho dostává mnohem víc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík