Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2021 18:27
horselover393

XXX.XXX.168.122

Potřebuju poradit, kůň chodí kavalety výborně v kroku v klusu i ve cvalu, ale když kluše přes kavalety a zavadí o jednu z nich v příštím kole už to rovnou přeskakuje jak kdyby tam byla metrová překážka. Ostatní koně jsou v klidu když zavadí a já nevím, jak ho přimět, aby se tolik nebál, a prosím, nechte si rady typu, najdi si trenéra, ano vím ale chci názory více lidí a neříkejte, ať se kavaletám chvíli nevěnuji, že zapomene na špatné zkušenosti, on už další trénink je fajn a šlape krásně, ale zase když zavadí, tak je konec:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2021 20:49

horselover393 napsal(a):
Potřebuju poradit, kůň chodí kavalety výborně v kroku v klusu i ve cvalu, ale když kluše přes kavalety a zavadí o jednu z nich v příštím kole už to rovnou přeskakuje jak kdyby tam byla metrová překážka. Ostatní koně jsou v klidu když zavadí a já nevím, jak ho přimět, aby se tolik nebál, a prosím, nechte si rady typu, najdi si trenéra, ano vím ale chci názory více lidí a neříkejte, ať se kavaletám chvíli nevěnuji, že zapomene na špatné zkušenosti, on už další trénink je fajn a šlape krásně, ale zase když zavadí, tak je konec:)

Když nechcete trenéra, tak dejte aspoň video. Jinak těžko radit.

13.2.2021 20:52
horselover393

XXX.XXX.168.122

video bohužel nemám:) já mám trenéra, jen chci názory více lidí

13.2.2021 21:14

horselover393 napsal(a):
video bohužel nemám:) já mám trenéra, jen chci názory více lidí

Nerozumím. Když máte trenéra, který vás vidí, proč se ptáte tady, když my vás a koně nevidíme?

13.2.2021 21:40

Kavalety myslíte zvýšené kladiny cca 20cm nad zemí nebo "klacky" na zemi ?
Jestli o ně zavadí, tak mu buď nesedí vzdálenost nebo ta výška je na něj moc...neumí zvedat nohy a nebo je jich moc za sebou...namáhavé?

14.2.2021 09:35
kallisto

XXX.XXX.168.138

Jebne se, boli ho to a tak se pri pristim najeti boji o nohy. A ty jako jezdec ho pak neumis pri pristim najeti pohlidat, aby zůstal v tempu. On pak bez vedeni jezdce rozhodne sam a on to radsi preskoci nez aby se zase jebnul.

Základ je mit a chodit kavalety tak aby se nebouchnul, tzn spravna vzdálenost a tempo a najezd. A když už se to stane taj pak predvidat a pohlidat příští najeti.

15.2.2021 11:13

Používáte na kavaletovou práci chrániče? Tzn. bandáže, kamaše, zvony... Možná kdyby se ťuknul kůň do zvonu místo do kopyta, nebyl by tak hysterický...

Pokud se mi stane ve výcviku zádrhel, který u koně vyvolá obavu, potom se ve výcviku vrátím zpět. Takže když se praští, snížila bych ty kavalety na dvě tři kola, a jakmile zase získá jistotu, zvýšila bych. Také počet kavalet se dá upravit - místo projetí deseti kavalet v řadě lze rozdělit na pět a pět, efekt na práci bude stejný, kůň však bude mít větší přehled.

17.2.2021 13:59
horselover393

XXX.XXX.79.123

kavalety myslím klády na zemi, a vzdálenost je v pohodě ale prostě se občas každému koni stane že se ťukne

17.2.2021 14:33

Tak to je zvláštní, že hysterčí na bariérách na zemi. Co vám k tomu řekl trenér, dělá něco pro to, aby s tím kůň neměl problémy? Vyjádřil se, proč má z toho kůň takový strach, že skáče (to je fakt divný)? Chápala bych u mladého koně, který se s tím seznamuje, že když zakopne, tak pak bude extra opatrný. Ale u koně, který takovou práci má běžně... Aby to pak nedošlo tak daleko, že až budete chodit přes něco náročnějšího, tak se to ještě vyhrotí.

17.2.2021 15:24
Tasyrka

XXX.XXX.41.134

horselover393 napsal(a):
kavalety myslím klády na zemi, a vzdálenost je v pohodě ale prostě se občas každému koni stane že se ťukne

používáte ty chrániče? Neodpověděla jste a je to poměrně důležitá věc. Pokud ano a pokud stejně hysterčí, tak bych popřemýšlela jak se kůň chová jinak. Pokud je to jinak flegmouš (a tím nemyslím jen na jízdárně, ale i venku) a toto je jediná věc co se s ním řeší, tak bych zvážila návštěvu veterináře a rentgeny.

17.2.2021 21:24

horselover393 napsal(a):

...takže na ní šlápne....kolik jich má za sebou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík