TerezzN

XXX.XXX.110.136
Dobrý den,
už se vám někdy stalo, že jste ztratili na vyjížďce telefon? Jak jste to řešili a našli jste ho? jaká metoda hledání telefonu se vám osvědčila? Budu ráda za jakékoliv názory a zkušenosti . : )
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mnohokrát :-) Jednou jsem ho nechala dokonce na závodech, když jsem si byla odskočit do křoví, a vypadl mi tam Litovala jsem pak toho známého, který to křoví prolejzal a hledal ho tam, nešla jsem tam na odskok sama
Osvědčilo se mi mít na telefonu přivázanou kontrastně barevnou mašli - momentálně červenou.
Dále se mi osvědčilo telefon prozvánět, až když byl v jeho blízkosti ten, kdo hledá. Aby se nevybila baterka.
Dále je vhodné, když to zjistím po vyjížďce, projet si danou trasu co nejdříve znovu, ještě lépe projít pěšky. Jestli máte sníh a můžete stopovat svůj pohyb s koněm podle otisků, máte vyhráno.
Dále je vhodné se zamyslet, kde mi mohl telefon vypadnout - slejzala jsem někde? Hrabala jsem se někde na vyjížďce v kapsách (kapesník, rukavice)? Sehnula jsem se a kontrolovala podbřišník, kamaše? Atd.
Pokud vím, že jsem telefon ztratila na určitém místě a nemůžu ho zaměřit a nemůžu ho prozvonit - hledat ve zvětšujících se kruzích.
A jako poslední možnost zanechat informaci na místním úřadě, policii, že se ztratil, kdyby ho poctivý nálezce náhodou donesl.

A ano, ťuk ťuk, vždycky jsem ho nakonec našla :-)
Našla jsem dokonce i telefon známé - když nasněžilo, tak jí vypadl, a já ho našla (šla jsem ho cíleně hledat) při oblevě! Výborný kus mimochodem - dala ho vyschnout na topení, a už dva roky s ním zase funguje

lenacia
napsal(a):
Když máte zapnuta data, GPS a máte chytrej mobil... Dnes už je i možnost použít tzv. "Find my device" a ten umí na celkem dobrou přesnost najít kde se mobil nachází v perimetru několika metrů
K tomu je asi potřeba mít někde stranou (doma) poznamenány nějaké identifikační údaje toho telefonu, že? Ne, že by to byla varianta pro mě. Mám sice skoro chytrý tlačítkový telefon, ale nezapínám data ani polohu.
napsal(a):
K tomu je asi potřeba mít někde stranou (doma) poznamenány nějaké identifikační údaje toho telefonu, že? Ne, že by to byla varianta pro mě. Mám sice skoro chytrý tlačítkový telefon, ale nezapínám data ani polohu.
Nové telefony obvykle chtějí přihlášení přes e-mail na Gmailu nevím jak u IPhone. Pak stačí se přes tento mail přihlásit na pc a nabídne vám to několik možností.. Je tam to GPS. Pak je tam prozvonění a v případě že víte že je ukradený, tak můžete mobil i trvale zablokovat

Áha :-) Já tedy jako správný paranoik si telefon i nadále prostě budu muset dohledávat v soustředných kruzích :-D

Já dostala od ježíška k telefonu kompatibilní chytré hodinky a to je radosti!! Na vyjížďce nemusím telefon vůbec vytahovat ze zapnuté kapsy a přitom na zprávy odpovím, hovor vyřídím atd. Tudíž se nemůže stát, že bych telefon ztratila. A hodinky taky umí telefon rozpípat a tudíž ho najdu doma zapomenutý mezi polštáři na gauči, pod ležícím psem apod.

napsal(a):
Já dostala od ježíška k telefonu kompatibilní chytré hodinky a to je radosti!! Na vyjížďce nemusím telefon vůbec vytahovat ze zapnuté kapsy a přitom na zprávy odpovím, hovor vyřídím atd. Tudíž se nemůže stát, že bych telefon ztratila. A hodinky taky umí telefon rozpípat a tudíž ho najdu doma zapomenutý mezi polštáři na gauči, pod ležícím psem apod.
Vot těchnika!
napsal(a):
Mám to úplně stejně Protože jsem telefon furt hledala nebo jsem nechtěla na vyjížďce furt tahat z kapsy,pořídila jsem si hodinky..skvělý..když nemůžu najít telefon, zapnu funkci Hledat zařízení a hned vím,kde zmetek je A na vyjížďce tak řeším jen zprávy a hovory,které by eventuelně nepočkali,nebo je to důležité..kouknu na displej hodinek,sms přečtu.. když volá někdo nedůležitý,ani neřeším..parádní věc.

Hele, tydlety chytré hodinky, to mě asi zajímá - to je spojené s tel. přes BT? To by ta moje cihla uměla..... že bych investovala do bazošových chytrých hodinek...?

Já mám jabko a tam je to buď přes BT (pokud je tel v dosahu) anebo přes WI-FI (resp. přes net), pokud tel není v dosahu BT.

efe: díky, tzn. že ty hodinky potřebují připojení na net? Takže je v nich simka a je to přes data? Vůbec těmhle novotám nehovím... Ale když bude tel. poblíž (to vždy, když to budu používat, bude), tak by to mohlo běhat přes BT. A nemusel by tam být internet....
keira
napsal(a):
Ještě v dobách, kdy se mobily nosily na klipsnách za pasem, mi spadnul když mě kůň shodil. Bylo to v listnatém lese na podzim, všude spousta listí, já otřesená z pádu jsem to zjistila až o notný kus dál. Nebyla to uplně srada ho najít, ale zadařilo se.
Já takto hledala na velké louce brýle. Bez brýlí. Taky chuťovka.

sisi58
napsal(a):
Já takto hledala na velké louce brýle. Bez brýlí. Taky chuťovka.
Jo jo, bez brýlí se brýle blbě hledají. Já to teda zažila párkrát naštěstí jenom doma, že jsem si je položila na místo neobvyklé. A se svými dioptriemi jsem musela vytáhnout brýle náhradní.

napsal(a):
efe: díky, tzn. že ty hodinky potřebují připojení na net? Takže je v nich simka a je to přes data? Vůbec těmhle novotám nehovím... Ale když bude tel. poblíž (to vždy, když to budu používat, bude), tak by to mohlo běhat přes BT. A nemusel by tam být internet....
Jak to funguje s tím netem nevím, nějak mi to muž vysvětloval, já používám jen přes BT.

já mám jen chytrý náramek(začněte Buggyro s náramkem, taky toho dost umí), ale stále ve spojení s mobilem vypnutý, žere mi to děsně baterku a já jsem na nabíjení mobilu dost laxní(pozůstatek z tlačítkového, ten vydržel týden)
Hele, kdo tenkrát koukal na rakušákách na Majkla s čerým mluvícím autem , ten taky mluvil do hodinek....už je to tady taky...

napsal(a):
já mám jen chytrý náramek(začněte Buggyro s náramkem, taky toho dost umí), ale stále ve spojení s mobilem vypnutý, žere mi to děsně baterku a já jsem na nabíjení mobilu dost laxní(pozůstatek z tlačítkového, ten vydržel týden)
Hele, kdo tenkrát koukal na rakušákách na Majkla s čerým mluvícím autem , ten taky mluvil do hodinek....už je to tady taky...
Knight rider? Na to jsem koukala na našem programu, ale to je už dááávno.

Knight Rider jsem mohla :-)
Já to připojovat na internet vůbec nebudu. Pro mě je stěžejní, že to funguje přes BT, proto jsem se ptala. Náramek nebo hodinky, to je fuk, čas ukazuje předpokládám obojí, budík si taky nastavím na obojím.
Mám tlačítkový telefon, co vydrží nabitý i deset dní :-)