Koně svědí ucho

Hucul
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2021 19:52
Equestrian_Tery

XXX.XXX.166.29

Ahoj koňáci a koňačky! 💙🤠
Dnes když jsem šla nakrmit naší kobylku, tak se furt o nohu škrábala, do ucha jsem ji koukala ale neměla tam nic, když jsem jí do ucha šáhla a začala skrabat přišlo ji to příjemné, natahovala hlavu a tak. Měla bych jí to ucho vyčistit? Když už tak čím? Nemá nějakou nemoc/parazita? Věděla jsem že by se koním čistit uši měly, ale nikdy jsem neměla příležitost, o tom něco víc vědět.
Budu ráda za každou odpověď! 💙🤠

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2021 20:04

Equestrian_Tery napsal(a):
Ahoj koňáci a koňačky! 💙🤠
Dnes když jsem šla nakrmit naší kobylku, tak se furt o nohu škrábala, do ucha jsem ji koukala ale neměla tam nic, když jsem jí do ucha šáhla a začala skrabat přišlo ji to příjemné, natahovala hlavu a tak. Měla bych jí to ucho vyčistit? Když už tak čím? Nemá nějakou nemoc/parazita? Věděla jsem že by se koním čistit uši měly, ale nikdy jsem neměla příležitost, o tom něco víc vědět.
Budu ráda za každou odpověď! 💙🤠

Za 40 let u koní jsem jim nikdy uši nečistila. Škrabkání mají někteří rádi stejně jako můj kocour, není to známka nemoci.

15.2.2021 20:10
Equestrian_Tery

XXX.XXX.166.29

Uff děkuji, celkem jsem si oddechla💙

MKK

15.2.2021 21:24
MKK

XXX.XXX.168.230

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za 40 let u koní jsem jim nikdy uši nečistila. Škrabkání mají někteří rádi stejně jako můj kocour, není to známka nemoci.

To jste vážně koním nikdy nečistila za 40 let uši, to je neskutečné a ještě toto radíte dál.
Nedivím se, že u vás koně vypdají tak hrozně, jak se říká.

Equestrian_Tery: pokud se vám na stavu uší vaší kobylky něco nezdá, určitě nic nezkazíte tím, že se ji na uši přijede podívat veterinář. Lepší nic nezanedbat :-)

15.2.2021 21:33
Dotaz

XXX.XXX.235.225

MKK napsal(a):
To jste vážně koním nikdy nečistila za 40 let uši, to je neskutečné a ještě toto radíte dál.

Equestrian_Tery: pokud se vám na stavu uší vaší kobylky něco nezdá, určitě nic nezkazíte tím, že se ji na uši přijede podívat veterinář. Lepší nic nezanedbat :-)

A kde se to říká? Něco mi uniklo?

EDIT: Aha, tak jsem doma. Slečna s dýchavičnou hubnoucí kobylou, co se tu objevuje jako TeriBeri, Terka L., TerkaTerkaTerka a ŠárkaK. :)

Tak snad se vám tím plivancem ulevilo a "pomstila" jste se. :)

16.2.2021 07:10

"To jste vážně koním nikdy nečistila za 40 let uši, to je neskutečné a ještě toto radíte dál. "

MKK: Prosím, svěřte se mi: jak čistíte koním uši?

16.2.2021 07:38

MKK napsal(a):

Vy znáte mě a mé koně?

16.2.2021 07:42

Dotaz napsal(a):
A kde se to říká? Něco mi uniklo?

EDIT: Aha, tak jsem doma. Slečna s dýchavičnou hubnoucí kobylou, co se tu objevuje jako TeriBeri, Terka L., TerkaTerkaTerka a ŠárkaK. :)

Tak snad se vám tím plivancem ulevilo a "pomstila" jste se. :)

Mně to taky uniklo. Jste dobrá, že jste dohledala další nicky. To mi nesecvaklo. Snad si to Equistrian přebere. Nebo max zavolá zbytečně veterináře. Ale za klid na duši to stojí.

27.2.2021 11:37
Equestrian_Tery

XXX.XXX.166.148

MKK napsal(a):

Dobre, děkuji, za radu, moc sitoho vážím

27.2.2021 13:44
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Koním čistím uši příležitostně, vlastně když sami naznačí že je to potřeba (línání, moc bláta, pokousané od hmyzu atd.). Používám na to froté ponožku otočenou těmi smyčkami ven, krásně to zachytí špínu z vnitřku boltce. Do vnitřku ucha (jako níž než boltec) nijak nezasahuji, max. příležitostně prstem z okraje vytáhnu přebytek mazu.

Začala jsem s tím v rámci TT masáží. Mohu jedině doporučit na prohloubení důvěry koně k lidem. ALE jako se vším je to o pozorování konkrétního koně a netlačit kam nechce. Např. šéfová stáda si přijde nechat podrbat ucho jen když ho má moc pokousané od mušek, zbytek roku o to nestojí. Jiná kobyla se na to vyloženě cpe a dává znát, že je jí to moc příjemné. Jiná jen tak někdy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík