Bara15

XXX.XXX.184.4
Dobrý den mám otázku a nevím si moc rady.
Mám svého koně v boxovem ustájení je to plemeno hafling. Nikdy nebyla dekovana protože byla 24/7 venku, ale teď již rok je v boxu.
Moje otázka zní zda mám začít příští zimu dekovat či ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já tý otázce nerozumím. Jakože boxové ustájení je indikací k dekování? Nebo proč řešíš dekování?

Tak asi když už rok vydržela v tomhle režimu bez deky a viditelnější ztráty kytičky, tak bych si skoro vsadila, že vydrží i další rok.
Bara15
napsal(a):
Dobrý den mám otázku a nevím si moc rady.
Mám svého koně v boxovem ustájení je to plemeno hafling. Nikdy nebyla dekovana protože byla 24/7 venku, ale teď již rok je v boxu.
Moje otázka zní zda mám začít příští zimu dekovat či ne?
Kupte deku síťovou, koník bude v létě rád, že ho neotravuje hmyz. A pokud máte v ustájení někoho, kdo rozhoduje, zda koně ven půjdou či nikoli, termodeku nekupujte. Škoda peněz.

Dneska jsem kobyle deku-lehkou výběhovou-pláštěnku sundala...možná jí ještě nandám, ale teď je u nás přes den sluníčko a teplo, zbytečně by byla "přehřátá". v noci to v boxe taky přežije.....přesně jako minulý rok v březnu, pak ještě přišly nějaké mrazíky, ale už jsem to neřešila- březen je za týden.
Na zítřek se moc těším, schválně, jestli bude kobyla jeden kus zaschlého bláta...

Náš byl jeden kus blátivé hroudy (uff, pod dekou) už včera. Jela jsem ven na půl hodiny, to bych s tím čištěním ani nemohla. Ale on bez srsti - takže nějakou deku mít musí.

Hele dobrý, zablácené jen nohy.....tak snad i zítra to budu mít bez práce, i když dneska jsme nejezdily...,jen pohladit, očistit a zase do výběhu...