Bolest sedacích kostí

Belgický chladnokrevník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adéla.k

21.2.2021 10:07
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Dobrý den,
mám dotaz. Měla jsem 4 roky sedlo Daslö syntetiku a protože mě moc nedrželo, tak jsem se rozhodla koupit kožené sedlo od značky star haflinger(mám koníka čtxčmb a je takový mohutnější) sedlo mu sedí není to nic extra samozřejmně ,ale na mé rekreační ježdění to stačí. Spíš se se chci zeptat, jestli je normální, že mně po ježdění bolí ještě tak 2 dny sedací kosti, v sedle jsem seděla zatím jen jednou, tak se chci zeptat jestli si myslíte, že to je jen o zvyku a nebo je to kvůli sedlu.
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2021 07:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ví bůh. Projeďte se víckrát, pohrajte si s délkou třmenů, zkuste si půjčit potah na posedlí, a uvidíte. Pokud sedlo koni nesedí, může být, že vás háže dozadu právě na sedací kosti. A nebo je to šunt (což je), a prostě není dobře vyrobené. Viděla jsem sedlo, u nějž se koni do zad přes kůži tlačil nějaký nezakrácený vrut, viděla jsem i posedlí sedla s vystouplými dvěma body kostry (ani netuším, co v tom místě mohly ty body konstrukčně být, byly v zadní třetině sedla - jestli náhodou kostra pod posedlím nebyla zlomená...). A tak. A může být, že jste si prostě zrovna blbě sedla nebo se někde narazila, aniž si to uvědomujete....

Přidejte reakci

Přidat smajlík