anča1234

XXX.XXX.232.105
Dobrý den,
mám dotaz , můj koník se neustále drbe o ploty a každý den si strhne kousek hřívy , obáváme se že do týdne nebude mít žádnou , již jsme koníkovy vymyli hřívu i ocas kopřivovým šampónem ale nezabralo to , koník se drbe pořád , poradíte mi?
Děkuji.
Anča
Uživatel s deaktivovaným účtem

anča1234
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz , můj koník se neustále drbe o ploty a každý den si strhne kousek hřívy , obáváme se že do týdne nebude mít žádnou , již jsme koníkovy vymyli hřívu i ocas kopřivovým šampónem ale nezabralo to , koník se drbe pořád , poradíte mi?
Děkuji.
Anča
Lepší je octová voda. A prověřit, jestli nemá všenky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A uplně nejlepší je namazat mastným - za prvé tuk zabrání přístupu kyslíku k pokožce (nebude to tolik svědit), za druhé je nepříjemný pro různé parazity, za třetí hříva bude klouzat po drbátku a tolik se nevydrbe. Měli jsme na starosti huculu drbací (asi počátek letní vyrážky nebo tak), a každé ráno pěkně hřeben na hřívu do oleje (stolní rostlinný) a včesat olej na kůži pod hřívou - zároveň se kobyla do syta podrbala hřebenem, a neměla pak potřebu se drbat venku, protože olej zalil poškrábanou pokožku, a ta nesvědila.
Samozřejmě měla kobyla opatlanou mastnou hřívu. A když bylo vedro, a česač to neodhadl s olejem, tak i kus krku Ale hřívu měla! Totéž se páchalo s kořenem ohonu
A vlastně doteď takhle řešíme rozdrbávaný ocas třeba během línání nebo extrémních útoků muchniček
Samozřejmě nejprve veterináře a vyloučit ektoparazity. Pokud budou paraziti, nejprve se jich zbavit a až pak řešit následky.