Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Debiii

21.2.2021 14:23
Debiii

XXX.XXX.175.38

Dobrý den, vím, že se to tu asi rozebírá pořád dokola, ale mám pořád takový blbý pocit...
Kolik toho unese takový 130 cm vysoký poník? Mluvíme-li o mladém Welsh pony, čerstvě obsedlém. Má si na něj sednout 164 cm vysoká holčina, která prý váží asi 60 kg... Není to už moc?
Nemá v plánu ho jezdit každý den, ale asi 3x do týdne by na něj sedla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2021 15:50

Debiii napsal(a):
Dobrý den, vím, že se to tu asi rozebírá pořád dokola, ale mám pořád takový blbý pocit...
Kolik toho unese takový 130 cm vysoký poník? Mluvíme-li o mladém Welsh pony, čerstvě obsedlém. Má si na něj sednout 164 cm vysoká holčina, která prý váží asi 60 kg... Není to už moc?

Mně osobně to přijde tak akorát na hranici. Taky záleží, co přesně znamená - "by na něj sedla."

21.2.2021 16:20

Welsh pony B nebo welsh pony v typu coba C? V béčkové sekci jsou jemní poníci, někdy až moc. Jezdce o 60 kg bych na ně pravidelně neposazovala ani v případě, že by se jednalo o už nasvalené a delší dobu ježděné zvíře. Céčko by s 60 kg nemělo mít potíže. Ale v případě týče mladého, čerstvě obsedlého koně, třikrát týdně - za mě ani na welshe v typu coba ne.

21.2.2021 16:42

Debiii napsal(a):

Foto obou?

Přidejte reakci

Přidat smajlík