Carolline221

XXX.XXX.161.69
Dobrý den, četla jsem tu spoustu diskuzích a teda opravdu nevím, mám anglického plnokrevníka a sedlo s komoru 2, ale strčím tam tak 4 prsty ještě, ale myslím, že kdybych pořídila sedlo s komoru 3, že by bylo moc široké, momentálně má na obou stranách suchá místa pod sedlovými polštáři, tak si tedy lámu hlavu, je to dobře nebo špatně?
Každý píše něco jiného 😖
Budu moc ráda za vaše názory a třeba nějaké typy a rady 😊
Přikládám fotku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dodejte foto se sedlem ze všech možných úhlů, vysvětlení kam se vám vejdou 4 prsty-nad kohoutek? nepořizujte nové sedlo, ale za ty peníze se snažte koně lépe nakrmit, aby měl sedlo kde nosit a mělo se sedlo o co opřít, když se ramena komory zarývají do neosvaleného kohoutku, koník nadšený nebude.
Přidávám se k ostatním - na koni v tomhle výživovém stavu se nejezdí. Kůň je v kondici na ježdění tehdy, kdy jde žebra nahmatat, ale nejsou vidět.
A pokud vám kdokoli (např. ustajovatel) tvrdí, že kůň musí nasvalit prací a málo maká, tak vězte, že na žebrech žádné svaly nejsou - ukládá se tam vrstvička tuku. Pokud koni lezou žebra, je to čistě a pouze otázka krmení (potažmo zdravotního stavu - zuby, žaludeční vředy, bolest také způsobují hubnutí).
No a co se týče sedel, tak padnoucí sedlo není o velikosti komory, ve hře je i typ komory (např. jinak sedí sedlo s otevřenou komorou), velikost, docpání a tvar polštářů, a je toho ještě mnohem, mnohem víc. Naprosto nejde říct, že ten a ten kůň potřebuje komoru č.3, člověk koupí libovolné sedlo s komorou 3 a má vystaráno.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Teď vám na tu vychrtlinu žádné sedlo správně sedět nebude. Až se nakrmí, možná překvapeně zjistíte, že potřebujete zcela jiné sedlo, než si myslíte teď. Pokud si myslíte, že je to otázka komory, pozvěte si na výběr sedla sedláře. Takový člověk vám sedlo pomůže vybrat, a vysvětlí vám, na co se máte při výběru sedla dívat - ideálně když budete mít více sedel na zkoušení, až k vám přijede (já si půjčila po kamarádkách) - něco u toho nakoukáte.