Spanaldi? Výběr sedla

Českomoravský belgický kůň
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adéla.k

25.2.2021 19:15
Adéla.k

XXX.XXX.184.132

Ahoj, mám prosbu.
Jezdím rekreačně jen tak na jízdárně občas louka a časem chci i vyjížďky tak 3x/4x týdně ,skákat maximálně malé křížky spíš mám radši takovou tu klidnou jízdárenckou práci. A zajímá mě jaký typ sedla by jste doporučili, všestranné mám teď ale nějak mi nesedí přijde mi ze s něj občas vypadávám a skokové úplně nevím nevím když skákat moc nechci. Přemýšlím nad drezurkou s tím ze sem v tom ale nikdy neseděla a u nás ve stáji ani drezurni sedlo nikdo nemá takže nemůžu vyzkoušet ale připadá mi dost pohodlné a nejidealnějši ale chtěla bych slyšet radu a kdyžtak i typ na nějaké levné bazarové .. Nemám úplně po kapsách 16 tisíc na kentaura a myslím ze to je i zbytečné na tu rekreaci .. nechci žádný Daslö nebo wintec atd . Měla jsem Daslö a přijde mi ze to je proste krivy a nesedí to koni .. a ještě se chci zeptat našla jsem jedno sedlo prave to drezurni na bazosi značky Spanaldi ale vůbec tu znacku neznám ani nemůžu o ni nic dohledat tak názor na ni pokud znáte :) díky

25.2.2021 19:31
kallisto

XXX.XXX.133.161

mrknete na a-sedla.cz urcite si vyberete a pani vam poradi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.2.2021 11:26

Doporučuji srdečně drezurní univerzál. Skáču na něm celkem nevadícím způsobem do těch 80 cm (jen takovou tu gymnastiku k jízdárenské práci), výš už potom beru skočku. V terénu výborné, na dlouhých trasách umožní dlouhé třmeny, a přitom nepřekáží na terénních vlnách nebo přes potoky v odlehčení. Jukněte jak řečeno na a-sedla nebo jinou stránku, kde je větší množství bazarsedel, a jsou ochotní přijet s nějakými na vyzkoušení. Vyzkoušíte koni, posadíte se do toho, zkusíte si stoupnout do třmenů, zda vás to nikam nehází... třeba se zadaří :-)

26.2.2021 11:45
Arbora

XXX.XXX.233.1

To, že vypadávate zo sdla nie je úplne bežné a nemyslím si, že súvisí priamo s typom sedla všestranného. Skôr to bude súvisieť s nesprávnou veľkosťou sedla, prípadne dĺžkou strmeňov.

Trochu ma uráža to zrovnanie Dasla a Wintecu do jednej kategórie, pretože to je fakt rozdiel- cenovo aj kvalitou.

Ťažko takto od klávesnice poradiť, niekomu vyhovujú veľké kolenné opierky, niekto vôbec. Niekto preferuje nohu fixovanú opierkami z oboch strán, mňa z toho ide trafiť šľak, keď mám opierku za nohou. Niekomu vyhovuje mať nohu pokrčenú v skokom sedle, iný zas preferuje dlhé strmene drezúrnych univerzálov.

Pani z a-sedla by som odporučila tiež, lenže ževraj už po kolientoch nechodí. Každpádne bazárové sedlá za dobré ceny má, určite by som začala aspoň s prieskumom trhu u nej.

26.2.2021 11:57
liva

XXX.XXX.227.29

Taky doporučuji drezůrní univerzál.
Než jsem pořídila western, dají se na něho lépe připevnit věci, jezdila jsem v něm i vícedenní vandry a v pohodě.
Wintec jsou vynikající sedla, syntetika neklouže, dobře drží jezdce v sedle. Kvalitou s Daslo nesrovnatelné...

26.2.2021 12:45

U toho Wintecu asi záleží na generaci. Měla jsem nějaký tuším W500, jednobočnicová záležitost, a byl to strašný hadr. Teď máme na jednoho prakoně Daslo, a přijde mi lépe zpracované (rozhodně tužší - a tedy lépe váhu rozkládající), než tamten prehistorický Wintec. Wintec by si u mě zřejmě napravil reputaci, kdybych dostala do ruky nějaký novější (a ideálně kožený) model. Třeba je to u nich lepší. Ten náš jsem lehce zkroutila v ruce.

V zásadě neodsuzuji žádnou značku sedla - pokud koni sedí. Pokud nesedí zcela ideálně, tak se s tím ovšem z mojí zkušenosti lépe vyrovná kvalitní sedlo, než economy značka. A stálost tvaru a vlastností economy značek je samozřejmě řádově horší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík