Tak se Ifauňáci ukažte. Kde to seženu? Kupovala jsem to u Dulkaje před třemi lety, ti už to nemají. Tam ani nikde jinde to nemůžu vygooglit. Pojmenované to je jako nevodivá páska, prodává se to na kila. Různá šířka, různá barva, je to nějaký plast. Netuším, jak jinak to pojmenovat nebo kde to hledat.
Tady píší na objednávku.
https://www.zooprodukt.com/Nevodiva-paska-D-41366.html
Vsude kde se da. Ruzne branky a prepazeni, kdyz delame cesticku pro kone z jedne pastviny na druhou. I ohrada, kone nejsou utekari ani trhaci, pasky respektuji. Jako zviditelneni tam kde je elektricka paska, tak tato je treba uprostred atd atd. Je fest pevna, viditelna dobre, musi se jen na delsich vzdalenostech vic sponovat, neb pak uz je tezsi a provesuje se. Jinak fakt dobra.
@Dotaz díky, mrknu, zooprodukt mi to nenašlo
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsou to odřezky z autoplachet nebo reklamních plachet. Takže poptat se u nějakého výrobce těhle věcí
My jsme ji po letech opustili, protože se na UV rozpadá. Pravda, rozpadá se třeba po pěti letech, ale ten drát přeci jen vydrží víc. Teď už máme ohrady z pletiva, tak jsme tuto pásku naprosto eliminovali, akorát občas ještě najdeme kus zarostlý do trávy pod ohradou a špatně se to ze země tahá. Ať žijí mikroplasty

U nás se tomu říká "třepetalka" - jak se ve vzduchu třepetá, hezky zviditelňuje ohradníky.
Posledně jsme taky kupovali u Dulkaje.
napsal(a):
Jsou to odřezky z autoplachet nebo reklamních plachet. Takže poptat se u nějakého výrobce těhle věcí
My jsme ji po letech opustili, protože se na UV rozpadá. Pravda, rozpadá se třeba po pěti letech, ale ten drát přeci jen vydrží víc. Teď už máme ohrady z pletiva, tak jsme tuto pásku naprosto eliminovali, akorát občas ještě najdeme kus zarostlý do trávy pod ohradou a špatně se to ze země tahá. Ať žijí mikroplasty
Fakt odřezky? Vždyť je toho třeba kilometr v kuse...
Dulkaj právě že už nemá... zkusím poptat ten zooprodukt.

kallisto
napsal(a):
Fakt odřezky? Vždyť je toho třeba kilometr v kuse...
Dulkaj právě že už nemá... zkusím poptat ten zooprodukt.
No, prostě jak tu plachtu na tom stroji vyrábějí (vyrábí se jako papír nebo textil - nekonečná), tak kraje té plachty (která je tvořená textilní osnovou, na kterou je nanesená nějaká ta plastová hmota či co) se odřezávají, je to odpad při výrobě.
napsal(a):
No, prostě jak tu plachtu na tom stroji vyrábějí (vyrábí se jako papír nebo textil - nekonečná), tak kraje té plachty (která je tvořená textilní osnovou, na kterou je nanesená nějaká ta plastová hmota či co) se odřezávají, je to odpad při výrobě.
Á už tomu rozumím
Kallisto a nevíte,zda-li je odolné proti protrhnutí?
Máme kolem výběhu les a řešíme stále problém s migrující zvěří...
Hodně nám v tomhle ohledu pomohl ostnatý drát..ač se to možná zdá jako nebezpečné řešení,pro nás jediné,které zabralo..umístěno mezi vrchní a spodní páskou..ale napadlo mě ještě něco umístit pod spodní pásku,aby zvěř lépe viděla..ale zase aby se to neprotrhávalo...tak jestli by toto pomohlo..

canka
napsal(a):
Kallisto a nevíte,zda-li je odolné proti protrhnutí?
Máme kolem výběhu les a řešíme stále problém s migrující zvěří...
Hodně nám v tomhle ohledu pomohl ostnatý drát..ač se to možná zdá jako nebezpečné řešení,pro nás jediné,které zabralo..umístěno mezi vrchní a spodní páskou..ale napadlo mě ještě něco umístit pod spodní pásku,aby zvěř lépe viděla..ale zase aby se to neprotrhávalo...tak jestli by toto pomohlo..
Je to hodně pevné. Kůň to sice protrhne, ale srnka těžko.

V nabídce to nikdo skutečně mít nebude, jako většina pil nemá v nabídce piliny. Zkuste ty firmy obvolat, pokud sami nemají a plachtovinu od někoho nakupují, zkuste poprosit o kontakt na dodavatele s tím, že skutečně sháníte pouze ty okrajky.
canka
napsal(a):
A k čemu to využíváte tu nevodivou pásku smím-li se zeptat?Jen jako zviditelnění ohrady vodivých pásek nebo lanek?
ČEZ má takové krásné nařízení, že pokud je ohradník pod jakýmkoliv elektrickým vedením, musí být v tom místě z nevodivého materiálu. Jako ochrana před tím, že se to vedení přetrhne, spadne na ohradník a díky tomu dostanou všichni v okolí šlupku. Už ale neřeší, že drátky v lanku mají tak tenký průřez, že v tom okamžiku shoří :-D

-Veru-
napsal(a):
ČEZ má takové krásné nařízení, že pokud je ohradník pod jakýmkoliv elektrickým vedením, musí být v tom místě z nevodivého materiálu. Jako ochrana před tím, že se to vedení přetrhne, spadne na ohradník a díky tomu dostanou všichni v okolí šlupku. Už ale neřeší, že drátky v lanku mají tak tenký průřez, že v tom okamžiku shoří :-D
tak ještě že nemáme ohradník, ale kovové pozink pletivo, které neshoří
Kdyby někdo měl zájem, tak mám možnost tyto pásky nyní sehnat.
Balík cca 2km za 900Kč. Bez dopravy. Dopravu nutno zajistit vlastní, Vysočina, Žďársko.
Šířka pásky cca 2 - 4(6,8) cm. Barva a šírky dle aktuální nabídky. Páska je velmi pevná o trvanlivá. Má všestranné použití. Vytyčení plochy, vázání, omotávka, provizorní lano, přivázání, uvázání, ohradníky, oplocení, plot, ohrada, ohradníkové systémy apod.
Mikvi

XXX.XXX.71.219
Mám zájem :)
Můžete mne prosím kontaktovat?
www.romanovsheep.cz
kobrafanda

XXX.XXX.207.88
dobry den mate možnost sehnat ješte nevodivou pasku o ktere písete?