Zdravím, prosím o pomoc - pouze věcně Včera diagnostikovala veta mé 11l klisně shygyi melanomy. Já přišla na jednu bulku na konečníku, ona mi jich našla dalších x v ocasu. Bohužel v tomto rozsahu již prý nemá cenu chirurgicky odstraňovat a z největší pravděpodobností to bude mít časem i mladá ( 5 let). Doporučila mi dlouhodobě kůru z kořene pampelišky. Prosím o jakékoliv zkušenosti s tím co lze smysluplně dělat - jak zbrzdit průběh. Prosím ty špatné konce vynechte :-) vím že přijít mohou, ale také nemusí a my chceme bojovat :-)
Můj bělouš 20let jich má milion. Nechávám mu postupně vyndavat kolem konečníku (v lokálu a sedaci ve stoje), hojí se perfektně. Dále jich má x na předkožce, tam se to hojí o něco hůř, ale pod atb clonou na pastevku.
Když byl mladší, rostlo to malinko a v malém počtu. Jak stárne, melanomům se daří líp.
Z ocasu bych je vyndavala po sériích. A kdyby byl starý zas mladý, nechávala bych je vyndat hned, jak bych je objevila.
Názory vetů a chuť vyndavat se různí, jestli je vyndat chcete, najděte takového, který je vyndá.
Kořen pampelišky se dává kam?😀 Vzhledem k lokalitě jsem zaváhala.
Jinak taky - vyndavám vše, co jde - kor když jsou malé. A ještě takové 2 měsíce je ideál čas na řezání - než přijde hmyz :) Někde jsem četla i o vlivu, že čím mín jich je (tím že se odstraní), tim může lépe i bojovat tělo a tedy zpomalovat ty, které se odstraňují blbě nebo nejdou vůbec.