Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2021 07:52
Koníkomaniak

XXX.XXX.99.145

Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli stojí za to kupovat letní rajtky. Jaký je Váš názor ?
Děkuji.

9.3.2021 07:56
lenacia

XXX.XXX.173.31

Koníkomaniak napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat jestli stojí za to kupovat letní rajtky. Jaký je Váš názor ?
Děkuji.

To je těžké říct. Já Teda bez rajtek s celokoženým sedem už nedám ani ránu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2021 08:01

Jsem "chudá", jezdím v teplácích od vietnamců. Troje rajtky, ne mladší 10 let (z toho dvoje darované), nosím pouze na akce (závody, výstavy...). Nevím, jestli jsou letní nebo jaké Mně nestojí za to, kupovat letní rajtky :-)

9.3.2021 08:56
etnies86

XXX.XXX.245.26

já mám na léto obyčejné bavlněné rajtky s decathlonu, v celokožených se mi v létě jezdit nechce

9.3.2021 12:38

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem "chudá", jezdím v teplácích od vietnamců. Troje rajtky, ne mladší 10 let (z toho dvoje darované), nosím pouze na akce (závody, výstavy...). Nevím, jestli jsou letní nebo jaké Mně nestojí za to, kupovat letní rajtky :-)

Jako já. V životě jsem si rajtky nekoupila, pár jsem jich dostala z druhé ruky. Na léto mám tepláky nebo leginy od Vietnamců.

9.3.2021 13:30
bongani

XXX.XXX.45.91

Nevím, jestli mám přímo letní rajtky, ale na léto si kupuju rajtky ve světlejších barvách, zatímco na zimu mám černé. Jsou obyčejné bavlněné bez celokoženého sedu. Mám asi troje a střídám je už několik let.

9.3.2021 13:58

Já jsem teď na Ali objevila legíny s vysokým pasem a kapsama na zadku a na stehnech - asi do nich půjdu

9.3.2021 18:17
Gerlinda

XXX.XXX.226.27

A ja, celozivotni zastance rajtek s kozenym sedem, jsem objevila kouzlo jednoduchych bavlnenych s gripem (nejake levne od ELT). Musim rict, ze vyrazne vetsi komfort, rajtky s kozenym sedem nechavam na podzim, zimu a jaro, ale pak jdu do bavlny s nejakou drobnou primesi a s gripem... Neverila bych, ze to bude takovy rozdil.

9.3.2021 21:33

Tak to jsem asi dost marnivá, protože rajtek mám několikery, letní, zimní, celoroční....s flekama, s celokoženým, s gripem...na léto speciální ---celogrip, lehké chladivé "plátýnko", po stranách prodyšnější materiál, dole manžeta, šedo růžové....značku nevím...
Jezdit ale můžu i v riflích z Lidlu, ale ten grip je opravdu fajn...

9.3.2021 21:38
kallisto

XXX.XXX.134.228

Na jezdecké leginy si taky dělám zálusk. Jinak celý život v rajtkách s celokoženým sedem nebo teď mám jedny s celogripem.

Leginy na Aliexpresu jsem taky viděla, ale nečetla jsem tam na ně žádné super recenze, spíš naopak že materiál je šunt. Tak dám radši litr v ekváči a koupím něco spolehlivého.

Nechápu, jak jezdíte v čemkoliv se švem na vnitřku nohy, tuhle začátečnickou blbost už jsem si nechtěla nikdy zopakovat po odřených kolenech a navíc to dře sedlo...

9.3.2021 22:03
Antisgarcia

XXX.XXX.23.193

Já si loni koupila v decathlonu jedny z těch jejich letních rajtek v levnější variantě, a nemůžu si je vynachválit.Do kapsy na stehně jsem byla schopná narvat svůj Iphone 6 plus a za celou cvalovou vyjížďku se mi z kapsy ani nehnul.
https://www.decathlon.cz/damske-rajtky-100-light-modre-id_8500988.html

10.3.2021 08:00

Vietnamecké tepláky mě nedřou ani do kolen (to už se mi spíš stalo, že mě dřela hrana rajtfleků) ani neodírají sedlo. Jenže já mám prastarého Kieffera, který už je dávno vyhlazený do hladka a asi by ho neodřel ani šmirgl. Jednou jsem jela v rajtkách s koženým sedem, a nemohla jsem se na tom sedle ani pohnout :-D - zkusila jsem si je pak vzít na vyjížďku bez třmenů, a velká paráda, jak přilepená Takže oblibu rajtek s "lepidlem" naprosto chápu. Pokud bych měla v úmyslu jezdit na "svém" koni bez třmenů častěji (má skutečně velmi nepohodlné chody), tak bych si jedny musela určitě pořídit, protože je to nesrovnatelné proti vietlákům

amet9

10.3.2021 08:08
amet9

XXX.XXX.224.49

Ja jezdim normalne v dzinach z HMka, ale v lete v tech vedrech jsem schopna je za vyjizdku uplne propotit, ze nejdou ani sundat. O neco lepsi je to v tenkych leginach od vietnamcu, ale ty zase nejsou hovado/komaro vzdorny. Nemate nekdo zkusenosti s nejakym modernim materialem, co by zvladl dobre odvadet pot a nepropustit hmyzi sosacky?

10.3.2021 08:19

amet9 napsal(a):
Ja jezdim normalne v dzinach z HMka, ale v lete v tech vedrech jsem schopna je za vyjizdku uplne propotit, ze nejdou ani sundat. O neco lepsi je to v tenkych leginach od vietnamcu, ale ty zase nejsou hovado/komaro vzdorny. Nemate nekdo zkusenosti s nejakym modernim materialem, co by zvladl dobre odvadet pot a nepropustit hmyzi sosacky?

vietláky normálně vezmu repelentem na koně :-) funguje

10.3.2021 08:36
kallisto

XXX.XXX.237.35

amet9

10.3.2021 09:07
amet9

XXX.XXX.250.136

vietláky normálně vezmu repelentem na koně :-) funguje

A ja si rikala, ze bych uz letos nemusela vypadat jak chuda pribuzna ... takhle to asi neklapne

10.3.2021 09:18

Já na ali vybrala právě nějaký, co mají dobré recenze - silnější neprůsvitný materiál. Stojí deset babek, tak je zkusím, líbí se mi ty kapsy totiž.
Nechci v žádném případě grip, jezdím buď na holém koni nebo na beránkovém padu. A když je jó vedro, jezdím v kraťasech.

10.3.2021 09:53
Arbora

XXX.XXX.233.1

Ja jazdím v lete v termoprádle. Dýcha to, je to tenké, nezohrieva ma to a vydržím aj v 25 stupňoch 5h na koni.

Z aliexpressu by som nekupovala, už len z princípu, neverím tým materiálom.

10.3.2021 10:44

amet9 napsal(a):
A ja si rikala, ze bych uz letos nemusela vypadat jak chuda pribuzna ... takhle to asi neklapne

Aha, tak prosím všechny moje příspěvky pomiňte... Já budu vypadat jako chudá příbuzná vždycky...

10.3.2021 19:52
Koníkomaniak

XXX.XXX.99.145

Tak já do nich tedy pujdu,zřejmě to stojí za to. Jen kterou znacku by jste doporučili ? Děkuji

10.3.2021 21:36
Gerlinda

XXX.XXX.226.27

Kolik toho najezdite? V jakem terenu? V jakem tempu? Jaka jizdarenska prace? Jake sedlo mate? Jakeho kone? Kolik do toho chce investovat?

Ja na delsi vylety v tempu (20-30 km) mam na leto nejake ELT se silikonovym sedem s vysokym podilem bavlny (byly v akci, ted je nedohledam), kdyz se placam hodinu na jizdarne, tak je mi ti jedno, co nosim, pokud nejsou tropy (to pak beru taky primarne ty s gripem, nikoli s kozenym sedem)... Takze kdyz to vidim na vetsi akci, kdy se zpotim ja i kobyla, nechci kozeny sed kvuli svemu pohodli. Ted mam nejake bazarove, stare, otahane Pikeur, tenoucke, budou urcite prodysne, ale s celosedem, tak uviidm, co udelaji v lete. Kdyby ten tenoucky material byl s gripem, nedokazu si predstavit na leto nic lepsiho...

11.3.2021 08:11
Koníkomaniak

XXX.XXX.99.145

Jsem mirně pokročilý jezdec,jezdím jednou týdně na jizdarně. Rajtky chci na tábor(pokud nějaký bude..)koně nevlastním a na kurzu koně střídám. Byla bych ochotná investovat okolo 2 tis.

11.3.2021 11:45
etnies86

XXX.XXX.245.26

zkuste v tom decathlonu, nemají drahé

11.3.2021 15:52
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Z decathlonu mám jezdecké legíny. Cena cca do 500 Kč. Jsou z funkčního materiálu, po stranách mají sitku. Jsou příjemné, letní několikahodinova vyjížďka byla úplně v pohodě. Na kolenou mají kozenkove rajtfleky, aby více vydržely. Za mě suprové

11.3.2021 19:13
canka

XXX.XXX.215.5

Daniela Lipová napsal(a):
Z decathlonu mám jezdecké legíny. Cena cca do 500 Kč. Jsou z funkčního materiálu, po stranách mají sitku. Jsou příjemné, letní několikahodinova vyjížďka byla úplně v pohodě. Na kolenou mají kozenkove rajtfleky, aby více vydržely. Za mě suprové

Mohla by jste sem hodit odkaz prosím?

11.3.2021 23:40
SarahEquestrian

XXX.XXX.172.166

Koníkomaniak napsal(a):
Zdravím,
Děkuji.

Nedoporučuji, měla jsem.

12.3.2021 14:41

kallisto napsal(a):
To budou tyhle https://www.decathlon.cz/damske-rajtky-100-light-modre-id_8500988.html

Hmm, ty červený vypadají dobře

12.3.2021 19:17
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Hmm, ty červený vypadají dobře

Ano, jsou to ty co jsem myslela. Ještě jsem nedodala, že já je nosila tak do 8°C. Ale mám kamarádku, která je nosí vyloženě celoročně. I jak byly teď ty velké mrazy (při ježdění i -10°C). To už je ale extrém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík