Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem "chudá", jezdím v teplácích od vietnamců. Troje rajtky, ne mladší 10 let (z toho dvoje darované), nosím pouze na akce (závody, výstavy...). Nevím, jestli jsou letní nebo jaké Mně nestojí za to, kupovat letní rajtky :-)

napsal(a):
Jsem "chudá", jezdím v teplácích od vietnamců. Troje rajtky, ne mladší 10 let (z toho dvoje darované), nosím pouze na akce (závody, výstavy...). Nevím, jestli jsou letní nebo jaké Mně nestojí za to, kupovat letní rajtky :-)
Jako já. V životě jsem si rajtky nekoupila, pár jsem jich dostala z druhé ruky. Na léto mám tepláky nebo leginy od Vietnamců.

Já jsem teď na Ali objevila legíny s vysokým pasem a kapsama na zadku a na stehnech - asi do nich půjdu
A ja, celozivotni zastance rajtek s kozenym sedem, jsem objevila kouzlo jednoduchych bavlnenych s gripem (nejake levne od ELT). Musim rict, ze vyrazne vetsi komfort, rajtky s kozenym sedem nechavam na podzim, zimu a jaro, ale pak jdu do bavlny s nejakou drobnou primesi a s gripem... Neverila bych, ze to bude takovy rozdil.

Tak to jsem asi dost marnivá, protože rajtek mám několikery, letní, zimní, celoroční....s flekama, s celokoženým, s gripem...na léto speciální ---celogrip, lehké chladivé "plátýnko", po stranách prodyšnější materiál, dole manžeta, šedo růžové....značku nevím...
Jezdit ale můžu i v riflích z Lidlu, ale ten grip je opravdu fajn...
Na jezdecké leginy si taky dělám zálusk. Jinak celý život v rajtkách s celokoženým sedem nebo teď mám jedny s celogripem.
Leginy na Aliexpresu jsem taky viděla, ale nečetla jsem tam na ně žádné super recenze, spíš naopak že materiál je šunt. Tak dám radši litr v ekváči a koupím něco spolehlivého.
Nechápu, jak jezdíte v čemkoliv se švem na vnitřku nohy, tuhle začátečnickou blbost už jsem si nechtěla nikdy zopakovat po odřených kolenech a navíc to dře sedlo...
Já si loni koupila v decathlonu jedny z těch jejich letních rajtek v levnější variantě, a nemůžu si je vynachválit.Do kapsy na stehně jsem byla schopná narvat svůj Iphone 6 plus a za celou cvalovou vyjížďku se mi z kapsy ani nehnul.
https://www.decathlon.cz/damske-rajtky-100-light-modre-id_8500988.html

Vietnamecké tepláky mě nedřou ani do kolen (to už se mi spíš stalo, že mě dřela hrana rajtfleků) ani neodírají sedlo. Jenže já mám prastarého Kieffera, který už je dávno vyhlazený do hladka a asi by ho neodřel ani šmirgl. Jednou jsem jela v rajtkách s koženým sedem, a nemohla jsem se na tom sedle ani pohnout :-D - zkusila jsem si je pak vzít na vyjížďku bez třmenů, a velká paráda, jak přilepená Takže oblibu rajtek s "lepidlem" naprosto chápu. Pokud bych měla v úmyslu jezdit na "svém" koni bez třmenů častěji (má skutečně velmi nepohodlné chody), tak bych si jedny musela určitě pořídit, protože je to nesrovnatelné proti vietlákům
amet9

XXX.XXX.224.49
Ja jezdim normalne v dzinach z HMka, ale v lete v tech vedrech jsem schopna je za vyjizdku uplne propotit, ze nejdou ani sundat. O neco lepsi je to v tenkych leginach od vietnamcu, ale ty zase nejsou hovado/komaro vzdorny. Nemate nekdo zkusenosti s nejakym modernim materialem, co by zvladl dobre odvadet pot a nepropustit hmyzi sosacky?

amet9
napsal(a):
Ja jezdim normalne v dzinach z HMka, ale v lete v tech vedrech jsem schopna je za vyjizdku uplne propotit, ze nejdou ani sundat. O neco lepsi je to v tenkych leginach od vietnamcu, ale ty zase nejsou hovado/komaro vzdorny. Nemate nekdo zkusenosti s nejakym modernim materialem, co by zvladl dobre odvadet pot a nepropustit hmyzi sosacky?
vietláky normálně vezmu repelentem na koně :-) funguje
A co Litexy? Zkoušel někdo? https://www.litex.cz/jezdecke-obleceni/rajtky-a-leginy
amet9

XXX.XXX.250.136
napsal(a):
vietláky normálně vezmu repelentem na koně :-) funguje
A ja si rikala, ze bych uz letos nemusela vypadat jak chuda pribuzna ... takhle to asi neklapne

Já na ali vybrala právě nějaký, co mají dobré recenze - silnější neprůsvitný materiál. Stojí deset babek, tak je zkusím, líbí se mi ty kapsy totiž.
Nechci v žádném případě grip, jezdím buď na holém koni nebo na beránkovém padu. A když je jó vedro, jezdím v kraťasech.

amet9
napsal(a):
A ja si rikala, ze bych uz letos nemusela vypadat jak chuda pribuzna ... takhle to asi neklapne
Aha, tak prosím všechny moje příspěvky pomiňte... Já budu vypadat jako chudá příbuzná vždycky...
Kolik toho najezdite? V jakem terenu? V jakem tempu? Jaka jizdarenska prace? Jake sedlo mate? Jakeho kone? Kolik do toho chce investovat?
Ja na delsi vylety v tempu (20-30 km) mam na leto nejake ELT se silikonovym sedem s vysokym podilem bavlny (byly v akci, ted je nedohledam), kdyz se placam hodinu na jizdarne, tak je mi ti jedno, co nosim, pokud nejsou tropy (to pak beru taky primarne ty s gripem, nikoli s kozenym sedem)... Takze kdyz to vidim na vetsi akci, kdy se zpotim ja i kobyla, nechci kozeny sed kvuli svemu pohodli. Ted mam nejake bazarove, stare, otahane Pikeur, tenoucke, budou urcite prodysne, ale s celosedem, tak uviidm, co udelaji v lete. Kdyby ten tenoucky material byl s gripem, nedokazu si predstavit na leto nic lepsiho...
Daniela Lipová
napsal(a):
Z decathlonu mám jezdecké legíny. Cena cca do 500 Kč. Jsou z funkčního materiálu, po stranách mají sitku. Jsou příjemné, letní několikahodinova vyjížďka byla úplně v pohodě. Na kolenou mají kozenkove rajtfleky, aby více vydržely. Za mě suprové
Mohla by jste sem hodit odkaz prosím?

kallisto
napsal(a):
To budou tyhle https://www.decathlon.cz/damske-rajtky-100-light-modre-id_8500988.html
Hmm, ty červený vypadají dobře