Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2021 22:00
a.vrbova

XXX.XXX.168.248

Zdravím, s kobylkou mám dlouhodobý problém a to je lonžování... vždycky jí lonžování šlo a na kruh jsem ji dostala úplně bez problému.
Ale od léta minulého roku se mi to vůbec nedaří...ucouvává zadníma nohama nebo jde proti mně, už si nevím rady, zkusila jsem snad všechno.
Máte nějaké další rady nebo typy jak to zkoušet znovu??

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2021 22:07

a.vrbova napsal(a):
Zdravím, s kobylkou mám dlouhodobý problém a to je lonžování... vždycky jí lonžování šlo a na kruh jsem ji dostala úplně bez problému.
Ale od léta minulého roku se mi to vůbec nedaří...ucouvává zadníma nohama nebo jde proti mně, už si nevím rady, zkusila jsem snad všechno.
Máte nějaké další rady nebo typy jak to zkoušet znovu??

Asi to váš koník nemiluje a dává najevo, že nechce, dost nechápu: dostala na kruh, koník tam přece pošlu, když už je problém tam, je to celé na nic. nemá to gymnastický efekt, koník je ztuhlej. máte možnost koně pustit a zkusit vypohybovat na jízdárně bez lonže? záměrně nepíšu kruhovka...

10.3.2021 07:17
a.vrbova

XXX.XXX.168.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi to váš koník nemiluje a dává najevo, že nechce, dost nechápu: dostala na kruh, koník tam přece pošlu, když už je problém tam, je to celé na nic. nemá to gymnastický efekt, koník je ztuhlej. máte možnost koně pustit a zkusit vypohybovat na jízdárně bez lonže? záměrně nepíšu kruhovka...

To jsem zkoušela také a mělo to stejný efekt jako na lonži.

10.3.2021 07:23
Dotaz

XXX.XXX.110.178

A trenérovi (nebo někomu zkušenějšímu) to také dělá? Víte jistě, že "závada není na vašem vysílači"?

10.3.2021 07:31

Možná by stálo za to chvíli se lonžovat nepokoušet. Potřebujete to k něčemu? Možná bude lepší začít pracovat ze země nějak pestřeji, a jeden dva kruhy zařadit do té práce jen tak "jako by nic", jako součást zábavy, třeba okolo nějaké překážky nebo přes kladinu, aby si to s lonžováním nespojila. Máme tady pětileté (letos možná už šestileté) koně, kteří na lonži v životě nebyli. A nějak to na nich není poznat. Tak zvažte, zda vůbec má lonžování smysl.

Co děláte s kobylou dalšího? Jak je stará, co je zač? Jinak se na lonžování bude tvářit plnokrevník, a jinak hucul (odhlédneme-li od individualit). Kolikrát týdně pracuje? Pokaždé s vámi?

10.3.2021 09:18
a.vrbova

XXX.XXX.168.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možná by stálo za to chvíli se lonžovat nepokoušet. Potřebujete to k něčemu? Možná bude lepší začít pracovat ze země nějak pestřeji, a jeden dva kruhy zařadit do té práce jen tak "jako by nic", jako součást zábavy, třeba okolo nějaké překážky nebo přes kladinu, aby si to s lonžováním nespojila. Máme tady pětileté (letos možná už šestileté) koně, kteří na lonži v životě nebyli. A nějak to na nich není poznat. Tak zvažte, zda vůbec má lonžování smysl.

Co děláte s kobylou dalšího? Jak je stará, co je zač? Jinak se na lonžování bude tvářit plnokrevník, a jinak hucul (odhlédneme-li od individualit). Kolikrát týdně pracuje? Pokaždé s vámi?

Ano to už jsem taky zvážila, lonžování jsem dělala, protože to dřív kobylce pomáhalo s protažením krku, ale asi má možná problém se mnou, takže jí zkusím dát pauzu.
Přes zábavu jsem to zkoušela taky ale jakmile jí začalo docházet oč jde tak dělala to stejné.
Je to norička a letos jí bude 16, ale opravdu s tím neměla nikdy nejmenší problém, ani skrz mě.
Ale děkuji za radu, zkusím tomu dát pauzu.

10.3.2021 09:37
Arbora

XXX.XXX.233.1

A určite je problém lonž? Nemá nejaké iné problémy, nemôžu jej byť pohyb na kruhu nepríjemný, bolestivý?

10.3.2021 10:47

16letá norička - na jak velikém kruhu asi chodila? Může být, že to prostě (už) na kruhu neuchodí - může být, co píše Arbora, že jsou tam nějaké zdravotní komplikace.

Protahovat krk skutečně speciálně nemusíte - dopřejte koni pastvu, a bude protahovat krk celý den :-)

10.3.2021 17:00
a.vrbova

XXX.XXX.168.248

Arbora napsal(a):
A určite je problém lonž? Nemá nejaké iné problémy, nemôžu jej byť pohyb na kruhu nepríjemný, bolestivý?

Zdrav. problémy žádné nemá, zkusím ji od lonže dát pauzu

Přidejte reakci

Přidat smajlík