Národní hřebčín - prodej koní

Starokladrubský vraník
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2021 02:17
Libra5

XXX.XXX.247.211

Zdravím,
chystám se letos koupit kladrubáčka, valacha ve věku do 6ti let, obsednutého, se základním výcvikem, využití rekreace/hobby drezura. Už nějakou dobu sleduji nabídku vraníků v NH. Z aktuální nabídky se mi líbí 3 koníci (cenově 100-130 tis). Máte někdo zkušenosti s nákupem koně v NH? Na co si dát pozor? Jak probíhá prohlídka koně? Zdravotní stav?
Děkuji za Vaše názory a zkušenosti.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2021 09:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.207

Pamatuji pár let zpět. V nabídce ofiko asi deset klisen. Ke koupi jich bylo předvedeno 35 (ukázáno ne vše pod sedlem to až pár na hlavní výběr) . Vybrali jednu mimo nabidku. Ale řekněme se narovinu že to byla paní co absolutně neřešila jestli kůň bude za 100 nebo 200tis nebo i víc. Pokud bude odpovídat jejím požadavkům. Vybírali mladou Kobylu před nebo těsně po obsednuti. Našli stala cca 150. Spokojenost. Zdravá dobrá.

14.3.2021 13:22
koně

XXX.XXX.174.63

Libra5 napsal(a):
Zdravím,
chystám se letos koupit kladrubáčka, valacha ve věku do 6ti let, obsednutého, se základním výcvikem, využití rekreace/hobby drezura. Už nějakou dobu sleduji nabídku vraníků v NH. Z aktuální nabídky se mi líbí 3 koníci (cenově 100-130 tis). Máte někdo zkušenosti s nákupem koně v NH? Na co si dát pozor? Jak probíhá prohlídka koně? Zdravotní stav?
Děkuji za Vaše názory a zkušenosti.

Předloni,Kladruby.Zavoláte zootechnikovi sdělíte,které koně chcete ukázat.Domluvíte si termín a hodinu,koně vám vyvedou na dvůr .
My brali syrové tříletky,takže povodili,postavili,osahali jsme si ,okoukali.
U koně obsednutého předpokládám,že vám ho předvedou pod sedlem a měli by i vás,nechat zkusit jak chodí.
Ošetřovatelé byli sdílní,zootechnička ochotná.Všecky dotazy zodpověděli.
Nehledala bych zádrhele,kde nejsou.
Hřebčín je státní instituce ,tudíž zaměstnanci nemají žádné důvody vám něco tajit.
Za mě je horší komunikace s nějakými prodejci ze dvorka,co vůbec nebudou na místě,když tam dojedete, anebo se vám posnaží za každou cenu nacpat svojí evidentně mizernou hyču, jakožto dokonalého zdravého mladého ideála pro vás

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2021 14:49

Taky mám koně z Kladrub, byla jsem i ve Slatiňanech. Dejte mi na vás kontakt (ani jste se nepřihlásila, tak vám nejde napsat SZ).

14.3.2021 15:20
Libra5

XXX.XXX.234.162

Děkuji za reakci. Přesně to je důvod proč se chci v prvé řadě obrátit na NH Kladruby, kde vim jaký je původ koně, jak s ním asi bylo zacházeno a předpokládám, že nemají důvod zatajovat zdravotní stav koně 😀.

14.3.2021 15:22
Libra5

XXX.XXX.234.162

Už jsem napravila přihlášení 😀

14.3.2021 18:36

Libra5 napsal(a):
Už jsem napravila přihlášení 😀

Děkuji, píšu vám.

14.3.2021 20:03
deauville

XXX.XXX.46.69

V Kladrubech mají koně, které prodávají, na webu, ceny různé podle věku, pohlaví, stupně výcviku, zdravotního stavu... Pokud je kupec akceptovat vyšší cenu ve všech kategoriích, dostane se mu přesně toho zvířete, které si vybere - levnejší mají různé handicapy, se kterými ale může rekre kůň i jezdec žít. O zdravotní stavu nic nezatajují. je dobré se prostě přijet podívat, vyzkouše, probrat.

14.3.2021 20:13

Starokl.vraniky od soukromnika mohu doporučit D.Haitla ze sev.Moravy

15.3.2021 14:33
Libra5

XXX.XXX.247.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Starokl.vraniky od soukromnika mohu doporučit D.Haitla ze sev.Moravy

Ano, na pana Haitla už jsem slyšela více doporučení a určitě jej budu kontaktovat :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík