Hřebce a ke všemu mladého bych nedala z ruky, zvlášť pokud si s ním rozumíte. Je to ta nejlepší cesta do totálního průseru. Nikdy nevíte jak se k němu kdo ve vaší nepřítomnosti bude chovat. Zažila jsem u hřebců už hodně extrémní exoty, kteří uměli zvířata jen mlátit hlava nehlava, protože jako lidé neměli zvládnuté vlastní ego - přitom v běžné komunikaci byste to do nich nikdy neřekli a spíš je hodnotili jako dobré profíky, jen to vystřízlivění pak sak*a bolí.
Pokud není starší 3 let tak řešte hříbárnu, tam s ním nikdo nic dělat nebude, ale taky vám ho aspoň nezprasí. Pokud už se probral a nemáte možnost případně znalosti se mu věnovat a do chovu ho nechcete, tak ho raději vyřežte a nechejte v klidu do doby, než se mu budete moct věnovat.
Adka1
napsal(a):
Dobrý den, dostala jsem se do situace kdy nějakou dobu nebudu moct cvičit svého mladého hřebce, nevíte o nějaké stáji, nejlépe hřebčíně, kde by se o něj postarali a cvičili ho do doby , než budu moct ? Slyšela jsem, že existují speciální stáje pro toto.
Zkuste oslovit paní Moniku Brucknerovou, najdete na fcb. Sama má své hřebce, u sebe doma a její práce s nimi se mi líbí, závodí s nimi. Jen tip, osobně ji neznám.