Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s motýlkem pod sedlo. Mám anglického plnokrevníka, po dostihové kariéře dost opadla ze svalů, a i když už se zase zlepšuje, sedlo stále úplně nesedí. Má málo osvalená záda. Koupila jsem si motýlka, ale nevím jestli pod sedlo padne, nějak se mi to nezdá, přijde mi krátký. Buď kouká malinký kousek sedla vepředu nebo vzadu.
Jak by měl motýlek správně sedět?
Předem děkuji za všechny názory.
Já měla podložku od LeMieux. Měla čtyři kapsy a mnoho pěnových výplní, které se dali přidávat a odebírat podle potřeby, za mě naprosto ideální varianta.
https://www.equiworld.cz/tlumici-korekcni-decka-s-kapsami-prosorb-lemieux/
Já sháněla něco, co bude mít vykrojení na kohoutku, aby sedlo nesedělo vzadu. Přikládám obrázek podložky, kterou mám.
AndyPandy
napsal(a):
Já měla podložku od LeMieux. Měla čtyři kapsy a mnoho pěnových výplní, které se dali přidávat a odebírat podle potřeby, za mě naprosto ideální varianta.
https://www.equiworld.cz/tlumici-korekcni-decka-s-kapsami-prosorb-lemieux/
Také mám. Ovšem zároveň s dečkou jsem si koupila menší problém. A to, jak ty výztuhy vybalancovat, aby to bylo ono.
Teď používám Acavallo gelovou podložku se zesílením vpředu a je to dobré. Jen nesmíte podložku vepředu dávat zároveň s dečkou, ale kousek ji posunout dozadu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musím říct, že já jsem měla motýlek v ruce jednou, a vůbec jsem nenašla pro něj smysluplné využití. Přišel mi hrozně "masitý" na to, aby pod sedlem prostě netlačil. Možná jsem měla málo opadlého koně :-D ale logicky, jak kůň začne nasvalovat, musí se z té výplně dát nějak ubírat, a to u toho motýlku nejde - to leda mít dva motejly nebo tři. Také pokud už jsem zažila opadlého koně na kohoutku, tak měl opadlý i hřbet - takže jsem vždy hledala vyplnění pod celé sedlo. V zimě jsem začala jezdit s pěnovkou od Wintecu (nikde nezesílenou), ovšem já ji mám vystřiženou tak, aby tvořila volný tunel kolem páteře asi do poloviny délky, a neubírala mi zbytečně na šířce komory. A v lednu, když se kůň dokrmil (a snad možná i trochu nasvalil? možná? ), tak jsem pěnovku hodila do skříně a vystřihla jsem si podložku ze staré karimatky (takové té dvojbarevné). Karimatka se časem vytlačuje (sesedá, tenčí), a uvolňuje místo svalům (ne, že by nějaké rostly - podezírám sedlo z bojkotování mé snahy). To je takový můj akční plán. Jsem zvědavá, zda v létě zase jednou nasedlám bez podložek

ještě na koni
Ale jinak existují celé sestavy - základní tenká gelovka, na kterou se dá položit (ono se to jako přicucne, ten lepkavý materiál) přední podložka a nebo i zadní podložka