Přeprava koní mezi okresy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Michaellla

19.3.2021 09:55
Michaellla

XXX.XXX.171.14

Dobrý den,
nemáte prosím někdo ověřené info, jak je to v současné době s přepravou koní mezi okresy ( např. změna ustájení, připouštění apod...) vznesla jsem už dotaz až na nejpovolanější místa, odpověď bohužel žádná
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2021 11:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

Michaellla napsal(a):
Dobrý den,
nemáte prosím někdo ověřené info, jak je to v současné době s přepravou koní mezi okresy ( např. změna ustájení, připouštění apod...) vznesla jsem už dotaz až na nejpovolanější místa, odpověď bohužel žádná
Děkuji.

Vzala bych s sebou smlouvu o novém ustájení, případně nějaké potvrzení, že vezete klisnu na připuštění a normálně jela. Pokud chcete cestovat "jen tak" na trénink, tak bych asi vyčkala, až to zase uvolní. Přece jen do ustájení nastoupit musíte, když máte v tom původním danou výpověď a klisnu taky musíte připustit ve vhodném období. Nehrotila bych to a uvažovala logicky.

19.3.2021 14:21
Libra5

XXX.XXX.137.248

Michaellla napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji.

Na stránkách ministerstva vnitra je uvedena jako jedna z vyjímek zajištění péče o zvířata, mezi dokumenty dokládající účel cesty je přímo uvedena smlouva o ustájení. Navíc převoz koně do nového ustájení je cesta nezbytná související s péčí o zvíře.
U připouštění už to není tak jednoznačné. Asi bych to neviděla jako nezbytnou péči o zvíře, ale záleží na situaci. Tam bude záležet na tom, zda se u Vás jedná o volnočasovou aktivitu. Pokud jste například chovatel, pak se to bere jako cesta za zakázkou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík