Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Matsuri

20.3.2021 18:40
Matsuri

XXX.XXX.219.43

Ahoj,
dneska u nás byl fyzioterapeut a říkal, že by bylo dobré pro starouše (24 let, valach) dát minerálku se selenem. Ve výběhu mají všichni koně přístup k soli se selenem, ale těžko říct, který kůň k tomu chodí a tak bych valachovi chtěla nějakou minerálku koupit. Máte nějaké odzkoušené, co byste doporučili?
Děkuji

20.3.2021 20:15
evcusik

XXX.XXX.212.46

Selen má úzký "pás" mezi poddavkovanim a předávkováním.

Odebírala jsem ( v laboklinu stojí 500Kc). Ať máte představu kolik můžete bezpečně přidat. Dobře mi suplementuje Kompletní minerálka minvin od Dromy - až moc dobře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.3.2021 20:20

Matsuri napsal(a):
Ahoj,
dneska u nás byl fyzioterapeut a říkal, že by bylo dobré pro starouše (24 let, valach) dát minerálku se selenem. Ve výběhu mají všichni koně přístup k soli se selenem, ale těžko říct, který kůň k tomu chodí a tak bych valachovi chtěla nějakou minerálku koupit. Máte nějaké odzkoušené, co byste doporučili?
Děkuji

My přidávali selen individuálně, stříkačkou do tlamy.

Matsuri

20.3.2021 20:21
Matsuri

XXX.XXX.219.43

evcusik napsal(a):
Selen má úzký "pás" mezi poddavkovanim a předávkováním.

Odebírala jsem ( v laboklinu stojí 500Kc). Ať máte představu kolik můžete bezpečně přidat. Dobře mi suplementuje Kompletní minerálka minvin od Dromy - až moc dobře.

Našla jsem toto https://www.dromy.cz/svalovy-aparat/dromy-selevine-600-g/ . Myslíte, že by ta denní dávka byla moc pro koně co by šel tak jednou za týden pod sedlo na krokovku? Já se popravdě v tomhle vůbec nevyznám, tak se raději na vše ptám. Vše ostatní co se krmiva týče má kůň podle fyzio perfektní, jen ten selen chybí .

20.3.2021 20:25

Matsuri napsal(a):
Našla jsem toto https://www.dromy.cz/svalovy-aparat/dromy-selevine-600-g/ . Myslíte, že by ta denní dávka byla moc pro koně co by šel tak jednou za týden pod sedlo na krokovku? Já se popravdě v tomhle vůbec nevyznám, tak se raději na vše ptám. Vše ostatní co se krmiva týče má kůň podle fyzio perfektní, jen ten selen chybí .

Dávka selenu nesouvisí s tím, jak často chodí kůň pod sedlo.

Matsuri

20.3.2021 20:54
Matsuri

XXX.XXX.219.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dávka selenu nesouvisí s tím, jak často chodí kůň pod sedlo.

Tím jsem spíš chtěla udat, jakou zátěž kůň má a viděla jsem, že někteří výrobci podle toho jinak udávají množství na den a když paní nahoře psala, že se snadno dá méně či naopak hodně, tak jsem se chtěla zeptat.

20.3.2021 21:42
koně

XXX.XXX.174.63

Matsuri napsal(a):
Ahoj,
Děkuji

Zeptejte se veterináře,mě kdysi dával doktor přímo jakési kapky Selevit.
Jinak teď je tolik kompletních vitaminovo minerálních směsí, od tolika výrobců ,v X variantách ,granule,sypké přípravky,gelové kostky apod. ,že byste určitě něco vybrala
Zadejte do vyhledávače a máte tam i vypsaný obsah prvků ,konkrétně selenu taky ,tak si můžete porovnat

20.3.2021 21:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Kupte nějakou všeobecnou, třeba Dromy nebo Perfect Equi. Dodají selenu podobné množství, k tomu další nutrienty a vyjdou levněji.

21.3.2021 06:59

Matsuri napsal(a):
Tím jsem spíš chtěla udat, jakou zátěž kůň má a viděla jsem, že někteří výrobci podle toho jinak udávají množství na den a když paní nahoře psala, že se snadno dá méně či naopak hodně, tak jsem se chtěla zeptat.

Selen je mikroprvek, čili množství 00prd. Všichni koně dostávali stejnou dávku bez ohledu na to, jak moc makali. Spíš jsme si hlídali, abychom nepředávkovali.

21.3.2021 07:01

koně napsal(a):
Zeptejte se veterináře,mě kdysi dával doktor přímo jakési kapky Selevit.
Jinak teď je tolik kompletních vitaminovo minerálních směsí, od tolika výrobců ,v X variantách ,granule,sypké přípravky,gelové kostky apod. ,že byste určitě něco vybrala
Zadejte do vyhledávače a máte tam i vypsaný obsah prvků ,konkrétně selenu taky ,tak si můžete porovnat

Teď už je to (poněkud nelogicky) Hydrovit. Ten jsme právě dávali.

21.3.2021 08:13
šimlík

XXX.XXX.215.18

Nechte odebrat krev veterinářem a podle výsledku řešte. Pokud má opadlé svaly, nemusí to být selenem. Jinak tak starému koni bych aspoň přes zimu dávala kompletní kvalitní minerálku.

21.3.2021 09:31

šimlík napsal(a):
Nechte odebrat krev veterinářem a podle výsledku řešte. Pokud má opadlé svaly, nemusí to být selenem. Jinak tak starému koni bych aspoň přes zimu dávala kompletní kvalitní minerálku.

Kvalitní minerálku má snad každý kůň celý rok.

21.3.2021 11:54
koně

XXX.XXX.174.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď už je to (poněkud nelogicky) Hydrovit. Ten jsme právě dávali.

Hydrovit to by mě fakt nenapadlo hledat ,v tom utajený selen ,ach jo
Každopádně nějakou tou běžně dostupnou průmyslovu směsí zadavatelka nepochybí
Já tedy dodávám minerálku až posledních pár let ,když jsem zjistila ,že něco takového existuje .
Jinak celá léta jen lizy,ponejvíce slané,protože minerální ani selenové mi skorem nikdo,včetně krav,nechtěl .Ty vydržely vždy nejdéle
Koupím jim k Vánocům dohromady 20kilo minerálky ,a až dožerou,tak dožerou. Další Vánoce dostanou další

Přidejte reakci

Přidat smajlík