anonymně

XXX.XXX.31.24
Ahoj/
dobrý den, mám tady na všechny dotaz... mám možnost se starat o jednoho úžasného poníka, ale zaráží mě u něj jedna věc... vždy když s ním dopracujeme atd. tak se začne válet, v tom nevidím žádný problém, ale když se valí tak se nepřetočí přes záda, takže se vyválí jednou na jednu stranu, zvedne se, a vyválí se na druhou stranu... je ustájený na pastevním ustájení (cca 4 roky) a majitelka pastevka ho taky nikdy neviděla se při válení přetočit, tak mě to lehce zaráží, chtěla jsem se zeptat zda s tím někdo nemá zkušenost, jestli je to normální, nebo se u něj schyluje k nějakému zdravotnímu problému?
Na dotyk na zádech nijak nereaguje, tak nevím v čem by mohl být problém...
Předem děkuji za odpovědi😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neumí to nebo má velký kohoutek....o nic nejde.
anonymně

XXX.XXX.31.24
to jsem rada, jelikož je prakticky pořád ježděný majitelkou bez sedla, tak jsem se bála, jestli s nim něco není špatně... já osobně jsem si na nej zařídila sedlo, i z důvodu abych ulevila tomu, že ten tlak jde pouze na 2 obratle, tak aby se váha rozložila :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymně
napsal(a):
Ahoj/
dobrý den, mám tady na všechny dotaz... mám možnost se starat o jednoho úžasného poníka, ale zaráží mě u něj jedna věc... vždy když s ním dopracujeme atd. tak se začne válet, v tom nevidím žádný problém, ale když se valí tak se nepřetočí přes záda, takže se vyválí jednou na jednu stranu, zvedne se, a vyválí se na druhou stranu... je ustájený na pastevním ustájení (cca 4 roky) a majitelka pastevka ho taky nikdy neviděla se při válení přetočit, tak mě to lehce zaráží, chtěla jsem se zeptat zda s tím někdo nemá zkušenost, jestli je to normální, nebo se u něj schyluje k nějakému zdravotnímu problému?
Na dotyk na zádech nijak nereaguje, tak nevím v čem by mohl být problém...
Předem děkuji za odpovědi😊
Je to normální.