Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2021 11:40
Sarouss

XXX.XXX.43.249

Zdravím, jdu s dotazem.
Potřebuji doma kvůli poníkovi přehradit zahradu ohradnikem. Nechci síťový zdroj, ale z baterie. Můžu poprosit o radu co vše tedy pořídit?
Z těch zdrojů a všeho co je na trhu se úplně ztrácím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2021 07:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na stránkách Kamíru najdete poradnu. Zeptají se vás nejspíš, na jakou délku ohradníku to potřebujete a doporučí vhodný zdroj.

Jinak potřebujete nabíječku na baterii, baterii, zdroj, vodič impulzů, zemnící vodič, zemnící tyč, ohradník, tyčky.

Pokud nevíte, ideál je koupit rovnou nějakou sestavu, kde je to komplet. My to koupili i s fotovoltaickým panelem, bez nabíječky - používáme autonabíječku. A také už dávno nemáme původní baterii a jedeme na autobaterie :-) Ta původní ale vydržela nejvíc.

Coudas

29.3.2021 10:15
Coudas

XXX.XXX.87.254

Mám od teto firmy https://www.fencee.cz/ zatim treti rok. Stranky jsem nestudovala, ale mam pocit, ze tam maji rozepsanou silu ohradniku podle km a "zarustu" ohrady. Ja pocitam ohradu na kilometry, takze mam ten nejsilnejsi, a brala jsem jej i kvuli dalkovemu ovladaci, ktery je pro mne hodne velka pomucka (ohrada se da na dalju vypinat, ukazuje napeti a stav baterie). Zdroj je i sitovy i na baterii, v jednom. Loni jsme meli cele leto na autobaterii, ke ktere byly pripojeny dva solarni panely (z Kamiru), k tomu jsem ob den cerpala do 1000 litrove nadrze 300 - 400 litru pres cerpadlo na tuto baterku pripojene a za 5 mesicu jsme nenabijeli baterii ani jednou, panely stihaly dobijet. Rok predtim jsme meli jen jeden panel, a to nedaval ani ten ohradnik ( ohrada 4 km).
Za mne tento zdroj, autobaterii, a panely. No a nevim, jake zkusenosti mate s ohradnikem, ja kupuji v Kamiru, ale je spousta dalsich, ALM Vizovice, Agrotrans... Pri vyberu bych doporucovala kupovat lanko nebo pasku s co nejmesim odporem, pisou u vyrobku. Zemnici tyc staci zelezna trubka, aspon 50 cm, lepsi vice. Dobry je take vysokonapetovy kabel, kterym prekonavate useky, kde potrebujete vest "bezdotykove", treba zrovna od pasky k zemnici tyci, ci ke zdoji. Laminatovy tycky jsou sice protivny kvuli triskam, ale plastovy se rady po zime lamou. Nejlepsi jsou koliky drevene. Tot me zkusenosti.

29.3.2021 13:18
Sabcula

XXX.XXX.133.197

Taky doporučuji Fencee. Mám ho rok a nebyl s ním žádným problém.

Přidejte reakci

Přidat smajlík