Kdyby kastrace nepomáhala,nebyla k ničemu ,tak se tím lidé nebudou zabývat
Kastráti změní chování ,protože po nějakém čase nemají hormon,který je žene.Tudíž kastráti neřeší říjící kobyly ,tolik se nepředvádějí a tolik je neberou vztahy ve stádě, lépe se nimi pracuje a spíše je někde ustájíte a začleníte,než hřebce.
Pozor ale nečekat ,že kastrace je samospasitelná.Hříbě je třeba vychovávat ,a když to neumíte ,nebo zanedbáte,může vám oprsklý mlaďoch klidně zlobit dál , i po kastraci.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Adka1
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, zda Vám pomohla kastrace u mladých hřebců?
Četla jsem spoustu diskuzí, že kastrace v ohledu na chování koně nepomůže. Tak by mě zajímalo, zda měl někdo oprskleho mlaďocha a kastrace pomohla, či naopak.
Jak píše koně - kastrace vám nenahradí výchovu.

Kastrace nenahradí výchovu, přes hlavu vám přeroste i valášek, ale nekastrovaný hřebec a nespravedlivě vychovávaný, většinou násilně, je větší zlo.
Cena kastrace byla cca 5 tisíc. pokud se zadavatelka chystá k nové reakci.
Adka1
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, zda Vám pomohla kastrace u mladých hřebců?
Četla jsem spoustu diskuzí, že kastrace v ohledu na chování koně nepomůže. Tak by mě zajímalo, zda měl někdo oprskleho mlaďocha a kastrace pomohla, či naopak.
Ve stájí jsme měli hřebce,magor na kterýho se bál kdokoliv sednout. V 10ti letech ho vykastrovali a je z něj Beránek na kterého se nebojím sednout ani já😄
arte.P

XXX.XXX.239.101
Misa12345
napsal(a):
Ve stájí jsme měli hřebce,magor na kterýho se bál kdokoliv sednout. V 10ti letech ho vykastrovali a je z něj Beránek na kterého se nebojím sednout ani já😄
Jenže tady se nejedná o zvíře zmítané hormony, ale podle jiných témat, které tazatelka založila, má ročního hřebce hucula, kterého patrně není schopná vychovat a zvládnout, řeší vzpínání, řeší kousání, cvičí roční hříbě....tady kastrace nepomůže, pomůže výchova stádem, vykastrovat za pár let a dát do výcviku zkušenému, nebo si přiznat, že na to nemám a zavčasu prodat.

Ano, pomohla. Můžeme je dávat do ohrady s kobylama To byl jejich jediný problém.
Zažila jsem asi dvacet kastrací hřebců, u žádného nedošlo ani k nejmenší změně chování vůči člověku. Vůbec. Pouze nějaké ty hormonálně řešené interakce s koňmi, jak zmíněno v mém prvním řádku.
arte.P
napsal(a):
Jenže tady se nejedná o zvíře zmítané hormony, ale podle jiných témat, které tazatelka založila, má ročního hřebce hucula, kterého patrně není schopná vychovat a zvládnout, řeší vzpínání, řeší kousání, cvičí roční hříbě....tady kastrace nepomůže, pomůže výchova stádem, vykastrovat za pár let a dát do výcviku zkušenému, nebo si přiznat, že na to nemám a zavčasu prodat.
Jo tak pokud má paní tyhle problémy, tak by jedine pomohla amputace nohou, nebo zmiňovaná převýchova
Základem je vždy výchova, ať už hrebec či valach či kobyla. Já kastrovala v necelém roce , mám kobylu a mladej začal skákat takze mel smůlu.
Ale už před kastraci uměl vše co potřeboval vzhledem k věku. Na růst to vliv žádný nemělo, nyní má šest let a 170cm, na výchovu těžko říct protože vychovaný byl. Možná že je klidnější. Pokud nemám ale chovatelske plány, nevidím důvod hrebce nechavat hrebcem.