Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2021 17:52
Adka1

XXX.XXX.17.99

Dobrý den, zajímalo by mě, zda Vám pomohla kastrace u mladých hřebců?
Četla jsem spoustu diskuzí, že kastrace v ohledu na chování koně nepomůže. Tak by mě zajímalo, zda měl někdo oprskleho mlaďocha a kastrace pomohla, či naopak.

28.3.2021 17:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Asi specifikujte věk kastrace.

28.3.2021 18:03
Adka1

XXX.XXX.17.99

Dotaz napsal(a):
Asi specifikujte věk kastrace.

2 - 3 roky

28.3.2021 18:31
koně

XXX.XXX.174.63

Kdyby kastrace nepomáhala,nebyla k ničemu ,tak se tím lidé nebudou zabývat
Kastráti změní chování ,protože po nějakém čase nemají hormon,který je žene.Tudíž kastráti neřeší říjící kobyly ,tolik se nepředvádějí a tolik je neberou vztahy ve stádě, lépe se nimi pracuje a spíše je někde ustájíte a začleníte,než hřebce.
Pozor ale nečekat ,že kastrace je samospasitelná.Hříbě je třeba vychovávat ,a když to neumíte ,nebo zanedbáte,může vám oprsklý mlaďoch klidně zlobit dál , i po kastraci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2021 20:40

Adka1 napsal(a):
Četla jsem spoustu diskuzí, že kastrace v ohledu na chování koně nepomůže. Tak by mě zajímalo, zda měl někdo oprskleho mlaďocha a kastrace pomohla, či naopak.

Jak píše koně - kastrace vám nenahradí výchovu.

28.3.2021 22:49

Kastrace nenahradí výchovu, přes hlavu vám přeroste i valášek, ale nekastrovaný hřebec a nespravedlivě vychovávaný, většinou násilně, je větší zlo.
Cena kastrace byla cca 5 tisíc. pokud se zadavatelka chystá k nové reakci.

29.3.2021 13:32
Misa12345

XXX.XXX.243.253

Adka1 napsal(a):

Ve stájí jsme měli hřebce,magor na kterýho se bál kdokoliv sednout. V 10ti letech ho vykastrovali a je z něj Beránek na kterého se nebojím sednout ani já😄

arte.P

29.3.2021 14:24
arte.P

XXX.XXX.239.101

Misa12345 napsal(a):
Ve stájí jsme měli hřebce,magor na kterýho se bál kdokoliv sednout. V 10ti letech ho vykastrovali a je z něj Beránek na kterého se nebojím sednout ani já😄

Jenže tady se nejedná o zvíře zmítané hormony, ale podle jiných témat, které tazatelka založila, má ročního hřebce hucula, kterého patrně není schopná vychovat a zvládnout, řeší vzpínání, řeší kousání, cvičí roční hříbě....tady kastrace nepomůže, pomůže výchova stádem, vykastrovat za pár let a dát do výcviku zkušenému, nebo si přiznat, že na to nemám a zavčasu prodat.

29.3.2021 14:38

Ano, pomohla. Můžeme je dávat do ohrady s kobylama To byl jejich jediný problém.

Zažila jsem asi dvacet kastrací hřebců, u žádného nedošlo ani k nejmenší změně chování vůči člověku. Vůbec. Pouze nějaké ty hormonálně řešené interakce s koňmi, jak zmíněno v mém prvním řádku.

29.3.2021 18:45
Misa12345

XXX.XXX.243.253

arte.P napsal(a):
Jenže tady se nejedná o zvíře zmítané hormony, ale podle jiných témat, které tazatelka založila, má ročního hřebce hucula, kterého patrně není schopná vychovat a zvládnout, řeší vzpínání, řeší kousání, cvičí roční hříbě....tady kastrace nepomůže, pomůže výchova stádem, vykastrovat za pár let a dát do výcviku zkušenému, nebo si přiznat, že na to nemám a zavčasu prodat.

Jo tak pokud má paní tyhle problémy, tak by jedine pomohla amputace nohou, nebo zmiňovaná převýchova

29.3.2021 19:26
Nezzie

XXX.XXX.70.65

Základem je vždy výchova, ať už hrebec či valach či kobyla. Já kastrovala v necelém roce , mám kobylu a mladej začal skákat takze mel smůlu.
Ale už před kastraci uměl vše co potřeboval vzhledem k věku. Na růst to vliv žádný nemělo, nyní má šest let a 170cm, na výchovu těžko říct protože vychovaný byl. Možná že je klidnější. Pokud nemám ale chovatelske plány, nevidím důvod hrebce nechavat hrebcem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík