Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám takový pocit, že kobyle "vyrostla" huba.
Jezdíme na 13.5 cm udidlech od obsednutí (respektive všechny koupené pro 13,5 cm), jen jedno mám 14- nevím jestli je tam ten půl centimetr., je na lonžovací uzdečce a mám pocit, že jí lépe sedí, že jako by do něj dorostla?
Je to možné? Že jí hlava ještě v osmi letech "zmohutněla" .
Vím že ukončený vývoj kostry a tak je kolem 8 roku, ale až tak? když vidím její hubu a hubu jiných koníků, má ji prostě širší.

že jo, nejsem blázen, no tak to budem muset vyměnit cingrlátka za větší, no a že mám i nová nepoužitá, ale chtěla jsem je mít, tak teď je mít zase nebudůůů

Změny probíhají i na zubech, takže se klidně mohl koni upravit tvar čelisti, může být. Teď si říkám, že jsem asi dobře udělala, když jsem poníkům vybrala o chlup větší udidla Já jsem to vlastně u koně nikdy nezažila, nikdy jsem žádného neměla od malinka před očima. Ale poníci asi do těch udidel trochu zmohutněli, to asi ano.
Určitě ano, dle mých zkušeností se koně dodělávají do 8-9let co do mohutnosti.
Já jsem obsedala na 11,5 udidlech oba hřebce v jejich 4l, po dvou letech jsem šla na 12,5 a teď v jejich 8 + 9l jsou oba na 13 a ta snad už bude konečná.
Mohutnět mi festovně začali až po 8. roce a ten jeden je řekla bych teprv v 9l opravdu hotový v těle.
Když jsem měla shagya kobylu, tak ta se taky dodělala nahotovo až po 8. roce

Tý jo, nad tímhle jsem se nezamýšlela. Brala jsem jako fakt, že zhruba tříletý kůň má už velikost hlavy stabilní.
Setkala jsem se jen s tím, že udidla označená stejnou délkou ve skutečnosti měřila jinak.
Ta má má od dvou let stejné ohlávky. Od tří a čtyř let stejné uzdečky. Od čtyř let stejné udidlo. Vše zapnuté na stejných dírkách, udidlo v hubě sedí stejně. Letos jí bude 9. Musím se zeptat u nás ve stáji, jak to mají další, kteří mají koně od "pubescentů".
Díky za zajímavé téma.